Σάββατο 31 Μαΐου 2014

«Υπέρ του ΠΑΟΚ»

8851c8b3518d55df760cb617c81f6b8a_XL-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο έμπειρος νομικός και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης. Αναφέρθηκε στο αίτημα του ΠΑΟΚ για την μη επικύρωση της βαθμολογία των πλέι οφ και τόνισε πως η Ξάνθη αναμένεται να ψηφίσει “υπέρ”.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης:
Για το αίτημα του ΠΑΟΚ για την μη επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ: “Όταν εμείς είχαμε αντιρρήσεις για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ ψήφισε να επικυρωθεί. Είχα πει ‘ρε παιδιά, τι κάνετε, έχετε εκκρεμότητες εσείς από τα γεγονότα με τον Ολυμπιακό’!  Δεν είχε βγει τότε η τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στη Τούμπα. Θα το δούμε τώρα ξανά, αλλά πλέον είναι νομικό το θέμα. Εμείς με την Τρίπολη όταν φωνάζαμε, αυτοί ψήφισαν στον ΠΑΟΚ. Τους έλεγα ‘θα φάτε καμιά καμπάνα…’, όμως αυτοί ψηφίσαν να επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Από νομικής πλευράς μάλλον θα ταχθούμε στην πλευρά του ΠΑΟΚ για το αίτημα, με το οποίο ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ. Θα διαβάσω τον φάκελο και θα δω τι θα πει και ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα στο CAS δεν ξέρω το δικόγραφο που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ. Αν στηρίχθηκε στο ερώτημα από πού θα αφαιρεθούν η βαθμοί, μπορεί να ελπίζει. Αν έριξαν το βάρος ότι είναι λανθασμένη απόφαση η τιμωρία, δεν θα είναι καλό, γιατί στη Ευρώπη με τα επεισόδια γενικά… τρελαίνονται”.
Για το χρονικό περιθώριο που έχει η ΕΠΟ μέχρι να δηλώσει τις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: “Η ΕΠΟ μπορεί να στείλει το έγγραφο μέχρι την Δευτέρα (01/06) για τις ομάδες που μπορούν να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν ξέρω, όμως, πως μπορεί να το χειριστεί. Μπορεί να βάλει και υποσημείωση ότι υπάρχει η εκκρεμότητα με την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS”.
Για τον χρονικό ορίζοντα που υπάρχει με την εκκρεμοδικία: “Μπορεί να δικάσει ασφαλιστικά μέτρα ο ΠΑΟΚ  και να πει ότι αναστέλλει οποιασδήποτε ενέργεια των αρμόδιων αρχών για την βαθμολογία των πλέι οφ. Ο Μπίρδας και ο Μαυρομάτης είναι ικανότατοι συνάδελφοι. Τα πάντα εξαρτώνται από τα ασφαλιστικά μέτρα. Όλα εξαρτώνται από εκεί. Είναι προσωρινή διαταγή. Αναστέλλει, δηλαδή, την απόφαση της αφαίρεσης των βαθμών. Δεν ξέρω βέβαια, αν έχουν επιλέξει αυτή την τακτική οι συνάδελφοι”.
Για την στάση της Ξάνθης: “Εγώ ψηφίζω πάντα με τη νομική άποψη. Δεν έχω διαβάσει την υπόθεση και θέλω να δω τι θα ζητήσει ο ΠΑΟΚ. Δεν παίρνω τις αποφάσεις έτσι, αλλά έχω θετική διάθεση. Κατά πλειοψηφία θα ληφθεί η απόφαση στην Σούπερ Λιγκ για το αίτημα του ΠΑΟΚ. Εγώ αναρωτιέμαι: κύριοι στον ΠΑΟΚ γιατί επικυρώσατε την βαθμολογία, όταν η Ξάνθη και η Τρίπολη έλεγαν όχι; Τώρα ζητάνε και τα ρέστα; Τους το λέγαμε από πριν…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: