Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το «τέλος» του Σπανούλη είναι όλη η ουσία…!

Το «τέλος» του Σπανούλη είναι όλη η ουσία…Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Το ματς στο ΟΑΚΑ έχει ολοκληρωθεί, ο Ολυμπιακός έχει κάνει το πρώτο του μπρέικ επί του Παναθηναϊκού σε τελικό στο συγκεκριμένο γήπεδο… Θα περίμενε κανείς ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα πανηγύριζε σαν τρελός, θα ξεσπούσε…

Κι όμως, το μόνο που έκανε ο αρχηγός των ερυθρολεύκων ήταν να φωνάξει «τέλος»… Τι ακριβώς εννοούσε. Σε ποιον απευθυνόταν;
Μην πάει ο νους σε κάτι περίεργο. Δεν το έλεγε για τον Ολυμπιακό αυτό το τέλος. Ούτε εννοούσε κάτι για τον Παναθηναϊκό. Προς τους συμπαίκτες του απευθυνόταν, που ήταν μέσα στην… τρελή χαρά μετά το μπρέικ επί των πρασίνων.
Ο Σπανούλης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς πρέπει να διαχειριστούν οι ερυθρόλευκοι τον τέταρτο τελικό. Εχει βρεθεί πολλές φορές σε αυτή την κατάσταση, γνωρίζει πολύ καλά και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.
Θα είναι τρελός όποιος ισχυριστεί ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι σε θέση ισχύος. Να παίξει για το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ ήθελε και έχει τη μεγάλη ευκαιρία την Κυριακή. Συνολικά είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, το πρόβλημά του ως τώρα ήταν το ΟΑΚΑ Εκεί μεταμορφωνόταν και έβγαλε το κακό του πρόσωπο. Πλέον, μπορεί να πάρει τον τίτλο δίχως να χειαστεί να ξανακερδίσει στην έδρα του Παναθηναϊκού, άρα πρέπει να είναι ευχαριστημένος γι αυτό.
Κανείς δεν είπε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει το αβαντάζ. Αυτό όμως επίσης κανείς δεν είπε είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε και το πρωτάθλημα. Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, οι ερυθρόλευκοι πρέπει να αποδειχθούν ιδανικοί αυτόχειρες. Να χαλαρώσουν και να πιστέψουν ότι τελείωσε η δουλειά στο ΟΑΚΑ. Γιατί δεν είναι έτσι. Ο Παναθηναϊκός είναι στο καναβάτσο, αλλά νοκ άουτ δεν έχει βγει. Οι πράσινοι δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά σε τέτοια θέση και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να το διαχειριστούν. Αλλά την τελευταία τους λέξη δεν την έχουν πει ακόμα. Αν ο Ολυμπιακός υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό, 2-2 είναι πιο εύκολο από το 3-1.
Γι αυτό, λοιπόν, ο Σπανούλης δεν πανηγύρισε. Και ειδικά όταν αντίκρυσε τις κάμερες μέσα στα αποδυτήρια, κατέβασε το κεφάλι και άφησε όλους τους άλλους να είναι χαμογελαστοί. Ηθελε να περάσει το μήνυμά του προς τους συνπαίκτες του, αλλά και προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο τέταρτος τελικός δεν θα είναι φιέστα, θα είναι ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι, ακόμα ένα ματς που κρίνει τίτλο. Ενα ματς μπολ για τους ερυθρόλευκους στο δικό τους γήπεδο.
«Τέλος εδώ. Δεν πανηγυρίζουμε», είπε ορθά κοφτά στα αποδυτήρια ο Σπανούλης και δεν άφησε περιθώρια. Δεν είναι ώρα ούτε για απολογισμούς, ούτε για απαντήσεις και δικαιώσεις. Ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τον Παναθηναϊκό. Αλλωστε υπάρχουν αρκετοί ερυθρόλευκοι που θυμούνται τι ακριβώς έγινε πριν από 12 χρόνια, τότε που ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 2-1 και υποδεχόταν την ΑΕΚ. Στο ΣΕΦ είχε στηθεί πανηγύρι και τελικά η ΑΕΚ έκανε το 2-2. Εκείνη η ήττα έφερε πολύ πίσω το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οπως το είχε φέρει και το διπλό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ το 1999… Κάποια χαμένα ματς στο Φάληρο έχουν σημαδέψει τους ερυθρόλευκους στο μπασκετικό τους κομμάτι… Γι αυτό και οι πιο παλιοί κρατούν μικρό καλάθι. Τα μάτια τους έχει δει πάρα πολλά.
ΥΓ: Οποιος κι αν είναι ο νικητής την Κυριακή, ας τον αφήσει ο κόσμος στο ΣΕΦ να το ευχαριστηθεί… Οπως έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την Πέμπτη και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: