Σάββατο 31 Μαΐου 2014

«Πρωτάθλημα Αττικής»!

vamvakoulas
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Νίκος Βαμβακούλας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εθνική ομάδα και τόνισε ότι ενώ είναι ισχυρή ανασταλτικά, μειονεκτεί στην ταχύτητα και στην δημιουργία. Επίσης, σχολίασε την πορεία του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παίζεται πλέον… πρωτάθλημα Αττικής.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νίκος Βαμβακούλας:
Για την Εθνική ομάδα: “Όλα τα τελευταία χρόνια η εθνική έχει αφήσει καλή εντύπωση στον κόσμο, καθώς είναι μέσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Η ομάδα είναι αμυντικογενής και δύσκολα θα την κερδίσει κάποιος αντίπαλος. Έχει το τσαγανό και την δυνατή άμυνα.  Και η Βραζιλία ακόμη θα δυσκολευτεί να την κερδίσει. Έχουμε επιθετικούς παίκτες, όπως ο Σαλπιγγίδης, αλλά και μεγάλους σε ηλικία και αργούς στο κέντρο, όπως ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης. Ας μην το πιστεύουν κάποιοι, αλλά είμαι, βέβαιος, πως θα πάμε καλά στο Μουντιάλ. Κάποιοι λένε ότι παίζουμε αντιποδόσφαιρο. Παλιά η Βραζιλία έπαιζε φοβερά, αλλά δεν έπαιρνε τίποτα. Μετά όταν άρχισε να παίζει πιο αμυντικά, πήρε τους τίτλους”.
Για το αν μπορεί να προχωρήσει η εθνική στο Μουντιάλ: “Όπως έχουμε το άγχος εμείς, έτσι το έχουν και οι άλλες ομάδες. Τα πρώτα παιχνίδια στην ιστορία του παγκοσμίου κυπέλλου συνήθως λήγουν ισοπαλία”.
Για την μεσαία γραμμή της εθνικής: “Έχουμε αργούς μέσους, αλλά είναι έμπειροι και πολύ καλοί παίκτες. Ο αργός μπορεί να είναι γρήγορος στην σκέψη. Αυτοί που παίζουν στο κέντρο πρέπει να δίνουν την μπάλα. Δεν μπορούν να κάνουν αυτό που έκανε ένας Κούδας. Είμαστε πάρα πολύ καλοί στο κόψιμο και στις στημένες φάσεις, αλλά το παραπάνω δεν μπορούν να το κάνουν στο κέντρο. Δεν μπορούν να δώσουν καλά την μπάλα μπροστά για να βγει το γκολ. Δεν εξαρτάται μόνο από την επίθεση το να πετύχεις γκολ. Αν δεν φτάνουν μπαλιές μπροστά, δεν γίνεται τίποτα. Σε τέτοιες διοργανώσεις οι 10 από τους 11 πρέπει να είναι πάρα πολύ καλοί με πείσμα. Εάν οι 4-5 βρεθούν σε κακή μέρα δεν γίνεται τίποτα “.
Για την Σούπερ Λίγκα: “Θα πω την αλήθεια και ας ενοχλεί  κάποιους .Ο Ολυμπιακός είναι δυο σκαλοπάτια πάνω σε ποιότητα απ’ όλες τις ομάδες. Έχει τον κορμό και θα φέρει κι άλλους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έκανε μεταγραφές, όμως αυτοί που ήρθαν είναι… πιο αργοί από τον επιτάφιο! Δεν μπορεί να κάνει κάτι με αυτούς. Ο Παναθηναϊκός είναι νέα ομάδα. Τους βγήκαν οι μεταγραφές, δεν είχαν άγχος οι μικροί και οι έμπειροι βοήθησαν τους μικρούς να σηκώσουν κεφάλι. Ο ΠΑΟΚ θα υποφέρει αν δεν κάνει καλές μεταγραφές. Πάντα με τους παίκτες είμαι όμως κάποιοι απ’ όσους πήρε ο ΠΑΟΚ ούτε έξω από την Τούμπα δεν θα έπρεπε να μπορούν να περάσουν. Πηγαίνω στο γήπεδο συχνά. Γιατί να μην υπάρχουν ομάδες που να μπορούν να κοντράρουν τον Ολυμπιακό; Όμως ο άλλος, η κεφαλή στον Ολυμπιακό, βάζει κάποια χρήματα. Κάθε χρόνο ομάδες ευρωπαϊκές ζητούν παίκτες από την Ελλάδα και αυτό είναι ελληνική επιτυχία”.
Για την εθνική ομάδα όταν έπαιζε και ο ίδιος: “Είχα 42 συμμετοχές και θα είχα και παραπάνω. Για να πάμε στην Ιταλία χρειαζόμασταν… τρεις μέρες. Πηγαίναμε  το πρωί στις 5 να ταξιδέψουμε με την Ολυμπιακή. Με αυτή την ταλαιπωρία δεν θέλαμε να πάμε στην εθνική. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τότε ήταν διαφορετικό. Οποιοσδήποτε αν δεν περνούσε από την περιφέρεια δεν έπαιρνε πρωτάθλημα. Τώρα είναι πρωτάθλημα Αττικής. Έχω πει και έχω κάνει πολλά πράγματα. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν οι παίκτες αυτοί. Δεν βρίσκεις παίκτη με άντερα να παίξει στον Ολυμπιακό και σε αυτές τις ομάδες. Παίζαμε για την φανέλα. Αν χάναμε την Κυριακή κάναμε μια βδομάδα να βγούμε. Τώρα δεν τους νοιάζει. Έχουν συμβόλαια ή πάνε αλλού. Εμείς μέναμε οκτώ χρόνια. Την ματώναμε την φανέλα και την πονούσαμε.  Είμαστε ικανοποιημένοι που βάλαμε το λιθαράκι για να μπορούν να είναι τώρα κάποιοι καλύτεροι από εμάς. Τώρα το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, δεν μπορούμε να τους κατακρίνουμε”.
Για το ποδόσφαιρο παλαιότερα: “Εμείς παίζαμε την Κυριακή με μια ομάδα και κοιτούσαμε το κοντέρ του σκορ. Είχαμε σχεδιάσει ακόμα και την πλάκα, που θα κάναμε στον φροντιστή ή στον συμπαίκτη και 30.000 κόσμος γελούσε. Τώρα βλέπεις γραβατωμένους και σοβαρούς. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να γελάσεις. Τρία πράγματα είναι ωραία στην ζωή. Το ποδόσφαιρο, η υγεία και η γυναίκα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να το αγαπάς, αλλιώς δεν το κάνεις. Είναι σα να έχεις μια γυναίκα με τρία παιδιά και δεν την αγαπάς. Αν δεν σου αρέσει, φεύγεις…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: