Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Στη φουρτούνα φαίνεται ο καπετάνιος, όχι στο λιμανάκι!!

O Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το χθεσινό ντέρμπι.
Στη φουρτούνα φαίνεται ο καπετάνιος, όχι στο λιμανάκι!
Απογοητεύτηκα μπορώ να πω. Δεν τον περίμενα τον Ολυμπιακό να δείξει αυτήν την κατάσταση. Σε όλες τις γραμμές δεν λειτούργησε, δεν είχε συνοχή όπως τον έχουμε γνωρίσει, δεν είχε κατοχή μπάλας. Δεν μπορούσε να έχει κατοχή! Δεν έκανε και πίεση μπροστά, δεν επιβλήθηκε.
Οι διατάξεις του ήταν προβληματικές. Ο Μοντέστο αργός ως μπακ, τον διέλυσε ο Λεονάρντο σε κάποιες φάσεις, ξεκινούσε 2 μέτρα πίσω από τον Μοντέστο και βρισκόταν 3 μέτρα μπροστά του!
Ο Αβραάμ με τον Μαρκάνο δεν έδεσαν, είχα πει πέρσι για τη Ρεάλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα ότι έλειψε πολύ ο Καρβάλιο διότι είναι το μυαλό. Όπως είχα πει το καλοκαίρι ότι φέτος δεν θα είναι τόσο καλός ο Λαζαρίδης όσο πέρσι, διότι θα λείπει ο Ρονάλντο που είναι το μυαλό!
Γιατί παίζει συνεχώς ο Μαρκάνο, ένας παίκτης που είναι δανεικός και χωρίς οψιόν, δηλαδή να ανεβαίνει το κασέ του Μαρκάνο να γίνεται καλό σε αυτόν και στον μάνατζέρ του; Έλειψε ο Μέλμπεργκ και για εμένα κακώς δεν ξεκίνησε.
Το δε κέντρο του Ολυμπιακού ήταν ανύπαρκτο. Η ΑΕΚ πήρε το κέντρο απ’ τον Ολυμπιακό, η αργή ΑΕΚ φαινόταν με τον Ολυμπιακό πιο γρήγορη, κύριε!

Βρέθηκε σε κακή μέρα ο Ιμπαγάσα, έκανε το χειρότερο παιχνίδι του από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό. Ο δε Ορμπάιθ είναι αυτό που έλεγα και θα το λέω, όταν άλλοι τον έβγαζαν διακριθέντα. Πάει και χώνεται μπροστά από τα σέντερ μπακ, να την πάρει και να την δώσει. Αυτό περιμένω εγώ από τον χαφ μου;
Δημιουργεί κενό ο Ορμπάιθ στο κέντρο του γηπέδου. Εγώ τον θέλω τον χαφ να είναι χάφαρος, πρέπει να δουλεύει στο «πέλαγος», όχι σε ένα «λιμανάκι» αραχτός! Όχι στο «λιμανάκι» που δεν έχει «κύματα», να λέει «άσε να τη βγάλουν άλλοι τη δουλειά στη φουρτούνα, στο πέλαγος»! Ο χαφ πρέπει να έχει τη μεγάλη κίνηση και τα τρεξίματα, τις αντοχές και τα σπριντ. Έχασε ο Ολυμπιακός το κέντρο, ο Βάργκας της ΑΕΚ αλώνιζε σε όλο το χώρο, πήγαν καλά κι ο Μάκος με τον Λαγό.
Στο β’ ημίχρονο προσπάθησε ο Βαλβέρδε να διορθώσει την κατάσταση περνώντας τον Μοντέστο στο κέντρο και βάζοντας δεξί μπακ τον Αβραάμ. Όμως ο Μοντέστο δεν είναι καλά, ο δε Αβραάμ δεν μπορεί να κάνει τις κούρσες από δεξιά, δεν ξέρει τόση μπάλα, καμία σχέση με τον Τοροσίδη που στα καλά του είναι «μηχανή».
Δεν είχε ο Ολυμπιακός λοιπόν το κέντρο, δεν είχε και κούρσες από τα ακραία μπακ, σχόλασε. Είχε κι έναν Τζιμπούρ ανύπαρκτο, έναν Αμπντούν να μην υπάρχει στο γήπεδο, τον Φουστέρ πεσμένο.
Φώναζε ο Βαλβέρδε να ανέβει ο Ολυμπιακός ψηλά, αλλά πώς να ανέβει ο Ολυμπιακός, ένιωθαν ανασφάλεια απ΄ τη στιγμή που η ομάδα δεξιά έμπαζε με τον Λεονάρντο να είναι πιο γρήγορος από τον Μοντέστο. Η ΑΕΚ σε σχέση με τις φτωχές της δυνατότητες έπαιξε πολύ θετικά, ήταν καλά στημένη και μελετημένη. Δώσανε μεγάλες μάχες στο κέντρο, πολεμήσανε όλοι, ήταν πιο ψυχωμένοι, πιο αποφασιστικοί.
Ο Μανωλάς μετά τη γκολάρα που του έβαλε ο Μιραλάς όπου τον «ζωγράφισε»- όπως και ο Λεονάρντο στο δικό του γκολ «ζωγράφισε, αδερφάκια ήταν αυτά τα δύο γκολ- ο Μανωλάς λοιπόν μετά το γκολ του Ολυμπιακού, έπαιζε μόνος του πίσω! Έκανε μεγάλο ματς, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ μπορώ να πω, μαζί με τον Βάργκας.
Μακάρι να μην τα δούμε αυτά τα προβλήματα του Ολυμπιακού και στα άλλα δύσκολα ματς, και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα έχω πει αυτά από το καλοκαίρι, τα έλεγα από πέρσι για την αναγκαιότητα σοβαρής ενίσχυσης του Ολυμπιακού στα χαφ, δυστυχώς κάναμε 15 μεταγραφές με παίκτες του 7 και κάτω, είναι φοβερό αυτό, το τόνιζα μετά από κάθε μεταγραφή που γινόταν. Είναι αμαρτία τα λεφτά που δόθηκαν. Και τι σακάτεμα είναι αυτό να βάζει μέσα δυο λεπτά τον Μακούν, να κάνει τι στα δυο λεπτά;
Είναι αμαρτία επίσης να έχεις σε όλο το ματς έναν ανύπαρκτο Αμπντούν κι ενώ ο Τζιμπούρ δεν υπάρχει, να μην βάζει μέσα έγκαιρα τον Πάντελιτς. Ευτυχώς που η ΑΕΚ δεν πήγε να χτυπήσει τον Κονστάντζο στα στημένα με ψηλές δυνατές μπαλιές κοντά του, κάτι χαμηλά έριχναν και κάτι ακίνδυνα.

Ο διαιτητής δεν μου άρεσε που ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά να τους πλακώνει με κάρτες. Όταν το κάνει αυτό ένας διαιτητής, είναι 99% βέβαιο ότι στο τέλος οι ομάδες θα βρεθούν με 10 παίκτες και μπορεί και με 9 παίκτες. Δεν είναι τσιφλίκι σου το ματς να κάνεις επίδειξη. Έβλεπα το Λίβερπουλ- Μάντσεστερ, γίνονταν τράκοι, αλλά ο διαιτητής άφηνε το πλεονέκτημα, να παίζεται η μπάλα.
Αυτό που έκανε ο Μοντέστο να τραβήξει κάτω το σορτσάκι αντιπάλου και να αποβληθεί, δεν είναι σοβαρή ενέργεια επαγγελματία, σηκώνει τιμωρία από τον Ολυμπιακό. Γενικώς φέτος τον βλέπω νευρικό τον Μοντέστο, πιστεύω ότι φταίει που έχασε τη θέση του. Είναι κι αυτό ένα πρόβλημα με τις 15 μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός, πολλοί μένουν έξω κι έχουν νεύρα. Έτοιμη ομάδα ήταν πέρσι ο Ολυμπιακός. Τι ήθελε. Δύο χάφαρους στο κέντρο να κάνουν τη διαφορά, έναν γρήγορο κυνηγό, έναν καλό τερματοφύλακα και τον Παπασταθόπουλο. Τελειώσαμε. Τελειώσαμε!
Ο Ολυμπιακός πρέπει να τα δώσει όλα τώρα με την Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη, είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Η Ντόρτμουντ έχει ανέβει τον τελευταίο καιρό και αυτά που είδα στο ΟΑΚΑ με προβληματίσανε, τρόμαξα… Να ανασταίνεις τον Γεωργέα και τον Καράμπελα;

Αυτή ήταν η δική μου κριτική. Να πω ένα ευχαριστώ στον αρθρογράφο Αντώναρο τον οποίο δεν τον ξέρω καν τον άνθρωπο, αλλά ήταν εκπληκτικά αυτά που έγραψε για εμένα.
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: