Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

"Φανταστικό!"

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ διασκέδασε σήμερα τον αγώνα του στην Κορέα! Ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κατάφεραν να παραμείνουν στο "θρόνο" για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.
"Φανταστικό!"
"Φανταστικό! Σήμερα ήταν μία πολύ όμορφη ημέρα, ξεχωριστή για την ομάδα μας. Η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στους κατασκευαστές σημαίνει πολλά. Κάναμε σπουδαίο αγώνα, είχα φοβερή ταχύτητα και απόλαυσα την οδήγηση", είπε αρχικά ο Φέτελ και στη συνέχεια σχολίασε την προσπέραση στον Λιούις Χάμιλτον:
"Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο να προσπεράσω τον Χάμιλτον στην εκκίνηση κι όταν το προσπάθησα, παραλίγο να βγω εκτός πίστας μιας και καθυστέρησα να φρενάρω. Ήταν όμως δίκαιη μάχη κι από την πλευρά του, αφού δεν ήρθαμε σε επαφή. Ήταν σημαντικό να κερδίσουμε εκείνη τη θέση".
Όσο για τις συνθήκες του αγώνα, τόνισε: "Στη συνέχεια δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα αφού υπήρχε κόντρα άνεμος και μου ήταν δύσκολο να ανοίξω διαφορά. Έβλεπα το μονοθέσιο που με ακολουθούσε να μεγαλώνει στους καθρέφτες μου και ήταν δύσκολο να κρατήσω την απαιτούμενη απόσταση αλλά τα κατάφερα. Είναι ωραίο που κατακτήσαμε τον τίτλο σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο. Δεν προσφέρει βαθμούς αλλά είναι σημαντικό να τον έχεις στο ενεργητικό σου".
Σχετικά με την κατάκτηση του τίτλου στους Κατασκευαστές, επεσήμανε: "Είναι δύσκολο για τον κόσμο να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι αυτός ο τίτλος για όσους δουλεύουν σκληρά στο εργοστάσιο. Αποτελεί ανύψωση του ηθικού τους. Συμβαίνουν τόσα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, κάθε μέρα της σεζόν. Στο τέλος της ημέρας, η ομάδα καλείται να δημιουργήσει δύο ανταγωνιστικά μονοθέσια ώστε να τα πιέσουμε στα όρια τους εντός πίστας".
"Έφυγε πολλή πίεση από τους ώμους καθώς περνούσα τη γραμμή του τερματισμού σήμερα. Ο κόσμος περίμενε να χαλαρώσουμε αλλά εμείς είμαστε εδώ για να νικάμε και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε σήμερα και την αρπάξαμε", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: