Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Όλα ο Ρεχάγκελ και ο Σάντος τίποτα, κύριε Τοπαλίδη μας;

"O Σάντος βρήκε έτοιμη ομάδα", "Η Εθνική παίζει ακόμη με το στυλ του Ρεχάγκελ", "Την πρόκριση την πήραν οι παίκτες του Ότο", μερικές από τις ατάκες του Γιάννη Τοπαλίδη για την Εθνική. Με λίγα λόγια προπονητή δεν έχουμε αλλάξει ακόμη...
Όλα ο Ρεχάγκελ και ο Σάντος τίποτα, κύριε Τοπαλίδη μας;
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τοπαλίδη στην "Καθημερινή":
Για την κληρονομιά του Ρεχάγκελ: "Όταν αποχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ, δεν φοβόμουν για την επόμενη ημέρα στην Εθνική, διότι διέθετε ένα πολύ καλό ρόστερ. Βεβαίως, η επιτυχία της πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2012, οφείλεται στον κ. Σάντος και το επιτελείο του. Αλλά νομίζω πως παρέλαβε μία καλή ομάδα".
Για τον τρόπο παιχνιδιού του Σάντος: "Νομίζω πως κάθε προπονητής έχει το δικό του στιλ, τη δική του φιλοσοφία και προσωπικότητα. Εγώ γνωρίζω τον Ότο Ρεχάγκελ με τον οποίο ήμουν κοντά. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που κάνει τη δουλειά του. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, η ομάδα έχει το ίδιο στιλ με το οποίο έπαιζε επί Ρεχάγελ. Άλλωστε δεν θα ήταν τόσο εύκολο να τ’ αλλάξει. Ίσως αυτό να συμβεί μακροπρόθεσμα".
Για την κλήση πολλών έμπειρων ποδοσφαιριστών για το παιχνίδι με την Κροατία: "Στο καθοριστικό παιχνίδι με την Κροατία στηρίχθηκε στους παίκτες που έπαιζαν με τον Ρεχάγκελ. Μπορεί να έχει καλέσει πολλούς παίκτες, αλλά σε ένα ματς το οποίο ήταν όλα τα λεφτά, είχε τους ίδιους ποδοσφαιριστές".
Για τον Γιώργο Καραγκούνη: "Οι επιτυχίες και οι προκρίσεις σε τελική φάση, έχουν αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας. Αλλά έχει έναν παίκτη που είναι η σημαία διαχρονικά. Πρόκειται για τον Καραγκούνη, ο οποίος είναι μια μεγάλη προσωπικότητα. Είναι ο οδηγός της ομάδας. Είναι ο άνθρωπος που τα δίνει όλα για την επιτυχία. Ζει και αναπνέει για την Εθνική".
Μπορεί ο Νίνης να διαδεχθεί τον Καραγκούνη; "Είναι δύσκολο να βρούμε έναν τέτοιο ηγέτη. Πιστεύω πως θ’ αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Κάτι το οποίο έχουν αντιμετωπίσει και άλλες ομάδες. Ίσως ο Νίνης να εξελιχθεί αργότερα σε ηγέτη".
Για την τελική φάση του Euro: "Στην τελική φάση είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Παίζουν οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Διότι πλην της Βραζιλίας και της Αργεντινής, οι ευρωπαϊκές ομάδες είναι οι καλύτερες παγκοσμίως".

Δεν υπάρχουν σχόλια: