Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κουβέντα να γίνεται... μωρέ!!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ τη χειρότερη του εμφάνιση από τη στιγμή που επέστρεψε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του λιμανιού. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.
Κουβέντα να γίνεται... μωρέ!
Τόσο απογοητευτική ήταν η εικόνα που παρουσίασαν οι πειραιώτες, σε ένα ντέρμπι πάντως που μάλλον όλοι θα ξεχάσουν πολύ γρήγορα καθώς τα όσα μας προσέφερε ήταν ανθυγιεινά για τα ματάκια όσων το παρακολούθησαν είτε από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ είτε από την τηλεόραση.
Ποια είναι η εντύπωση λοιπόν, σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, για την απόδοση του στην αναμέτρηση; Πολύ απλά φάνηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έλεγαν όσα έλεγαν στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, περί μη υποτίμησης του αντιπάλου, έτσι απλά για να γίνεται...κουβέντα στου Ρέντη.
Γιατί ο Ολυμπιακός το υποτίμησε το παιχνίδι και όσο και αν θέλουν να το «κρύψουν» οι πρωταθλητές, την πάτησαν. Ένας τρόπος υπήρχε για να μπορέσει η ΑΕΚ να σταθεί απέναντι στην ομάδα του λιμανιού, μόνο ένας.
Να πάει το ματς στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες, εκεί όπου με πείσμα και πάθος θα τα έδιναν όλα για να πετύχουν το στόχο τους, προσδοκώντας σε μια υπέρβαση ομαδική και συνάμα ατομική. Αυτό το πλάνο, το μοναδικό που είχε άλλωστε τη δυνατότητα να παραθέσει ο Κωστένογλου, του «βγήκε».
Το θέμα όμως για τον Ολυμπιακό είναι ότι από τη δική του πλευρά, από την πλευρά δηλαδή της ομάδας με την καλύτερη αγωνιστική ποιότητα, περίμενε κάποιος να υπάρχει απάντηση σε αυτό που φάνταζε «μονόδρομος» ως αγωνιστικής ταυτότητα των «κιτρινόμαυρων» στο συγκεκριμένο ντέρμπι.
Απάντηση όμως δεν υπήρχε από τους πειραιώτες, καθώς δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι οι οκτώ από τους έντεκα παίκτες του Ολυμπιακού, μπήκαν στο ματς με διάθεση...πλακίτσας ή για να κάνουν μια ακόμα προπόνηση.
Εξαιρώντας τους Κοστάντσο, Ορμπάιθ και Χολέμπας, οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» ήταν αλλού για αλλού κυρίως σε ότι αφορά την προετοιμασία τους πριν από το ματς. Η ευθύνη λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση βαραίνει εξίσου τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι δυνατόν ο Βαλβέρδε να μην έχει διαπιστώσει στη διάρκεια της εβδομάδας πως πήγαινε η ομάδα του στο ντέρμπι. Και αν δεν το είχε διαπιστώσει τότε η ευθύνη του γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.
Ακόμα όμως και υπό τις συνθήκες που περιγράψαμε, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να ρίξουν την αντίπαλο τους στο «καναβάτσο», σε μια χρονική στιγμή δηλαδή που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να σκέφτονται «τι θα γίνει αν ξεσπάσει ο Ολυμπιακός».
Το ξέσπασμα όμως των πρωταθλητών δεν έγινε ποτέ και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην «Ένωση» να επαναφέρει το ματς στα μέτρα της. Δηλαδή ματς χωρίς ρυθμό, με πολύ δύναμη και ότι βγει. Οι παίκτες της «Ένωσης» πήραν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και αυτό ήταν άλλωστε το στοιχείο που τους έδωσε και τη δυνατότητα να ισοφαρίσουν.
Το πρόβλημα όμως για τον Ολυμπιακό είναι η νοοτροπία που παρουσίασε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όχι το αποτέλεσμα αλλά ούτε και η εμφάνιση. Η νοοτροπία του όμως προβλημάτισε και μάλιστα πολύ. Η ΑΕΚ ένα «δώρο» περίμενε από τον Ολυμπιακό και όταν είδε ότι οι «ερυθρόλευκοι» της το παρείχαν δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο.
REDάκια
*Η επιμονή του Βαλβέρδε στον Αμπντούν, εκθέτει πλέον όχι μόνο τον Ισπανό τεχνικό αλλά και όλη την ομάδα του. Ένα ακόμα ματς που ο Αλγερινός πήρε την ευκαιρία στη βασική ενδεκάδα και ήταν «απών». Ούτε μια προσπάθεια από τα δεξιά, για να απειλήσει την εστία του Αραμπατζή, αλλά ούτε και βοήθειες στον Μοντέστο, που τα βρήκε «σκούρα» με τον Λεονάρντο στο πρώτο ημίχρονο.
*Σωστή η δήλωση του Τζιμπούρ μετά το τέλος του αγώνα, ότι αν ο Ολυμπιακός παίξει έτσι και με τη Ντόρτμουντ δε θα έχει τύχη. Αλλά καλή θα ήταν και η αυτοκριτική. Γιατί καλές οι δηλώσεις και τα λόγια αλλά και λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει.
*Η μια ομάδα έπαιξε βάσει του 110% των δυνατοτήτων της κάνοντας υπέρβαση. Η άλλη, που έπαιζε εκτός έδρας, έκανε το χειρότερο παιχνίδι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αποτέλεσμα 1-1 και χαρές με χαμόγελα από τους «κιτρινόμαυρους». Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να περιγράψει τη διαφορά.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: