Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

"Γιατί αποσύραμε την ποινή του υποβιβασμού"


Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Σούπερ Λιγκ, Πιερ Κοσμίδης, εξηγεί γιατί να μην ισχύει η τιμωρία του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ''Libero 107,4'':
"Η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη σε ότι αφορά την διαφοροποίηση των ποινών. Την καταψήφισαν η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός, οι οποίες ενέμειναν στην άποψη ότι οι ΠΑΕ που δεν αδειοδοτούνται θα πρέπει να υποβιβάζονται. Τα κριτήρια αδειοδότησης παραμένουν τα ίδια, στο δεύτερο σκέλος υπήρχε το δίλημμα να ισχύσουν οι ίδιες τιμωρίες που φέτος αφορούν πολλές ομάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή οι σύλλογοι να βοηθηθούν με στόχο την εξυγίανση; Και αυτό ήταν που κληθήκαμε να αποφασίσουμε.
Δύο ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης, η βία και οι αδειδοτήσεις. Εξυγίανση η τιμωρία; Αυτό ήταν το δίλημμα. Το ίδιο με τον Ηρακλή θα μπορούσε να συμβεί φέτος και με άλλες ομάδες. Οι περιορισμοί που θα υπάρχουν στις ομάδες που δεν θα αδειδοτούνται έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές, ενώ θα υπάρχει και παρακράτηση ενός ποσού 20 τοις εκατό από κάθε ΠΑΕ που δεν έχει πάρει άδεια, το οποίο θα πηγαίνει στην εξόφληση παικτών.
Πρώτο μέλημα μας είναι να εξοφλούνται οι παίκτες και στη συνέχεια να γίνεται προσπάθεια σταδιακής εξυγίανσης των ομάδων. Οπως στην Ελλάδα υπάρχει η τρόικα για επιτήρηση έτσι και οι ομάδες θα είναι υπό μορφή επιτήρησης. Δεν υπάρχει άλλη λύση, αν διαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: