Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Από στόπερ… σέντερ φορ!! (pics)


Από στόπερ… σέντερ φορ! (pics)

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού βρίσκει δίχτυα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Διαβάστε το θέμα του Χριστόφορου Ευαγγελάτου στο sportfm.gr!

Ο Μανουέλ Ντα Κόστα ήταν αυτός που με κεφαλιά στο 87' έδωσε προβάδισμα 2-1 στον Ολυμπιακό και δύο λεπτά αργότερα ο Ιντέγε διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Το γκολ, βέβαια, του Μαροκινού στόπερ, μετά από το φάουλ του Φορτούνη, ήταν αυτό που έριξε στο «καναβάτσο» τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός βρήκε, λοιπόν, λύση στο σκοράρισμα από τον κεντρικό του αμυντικό, αλλά αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως αυτό δεν είναι και τόσο... ασυνήθιστο για την ομάδα του λιμανιού στα ντέρμπι με τους «πράσινους».

Το αντίθετο, μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού βρίσκει δίχτυα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από την περίοδο που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Πέτρος Μίχος 1983-1984


Ο παλιός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού βρήκε δίχτυα σε ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει τη νίκη με 2-1, με το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών να πετυχαίνει ο Μητρόπουλος.

Αλέξης Αλεξίου 1986-1987, 1988-1989 & 1989-1990


Ο Αλέξης Αλεξίου έχει ένα μοναδικό επίτευγμα καθώς αν και κεντρικός αμυντικός είχε σκοράρει σε τρία ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού. Η αρχή ήταν τη σεζόν 1986-1987, όταν ισοφάρισε (1-1) με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σε παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 2-1. Τη χρονιά 1988-1989 ο παλαίμαχος στόπερ του Ολυμπιακού είχε βρει δίχτυα και πάλι απέναντι στους «πράσινους», ισοφαρίζοντας 1-1 τον Παναθηναϊκό, σ' ένα παιχνίδι, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1. Την αγωνιστική σεζόν 1989-1990 σε αγώνα Λιγκ Καπ, ο Αλέξης Αλεξίου θα βρει για τρίτη φορά στην καριέρα του δίχτυα εναντίον του Παναθηναϊκού, έχοντας πετύχει αναμφίβολα κάτι εντυπωσιακό.

inner

Γιώργος Ανατολάκης 1998-1999 & 1999-2000


Ο Γιώργος Ανατολάκης έχει καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο σε ότι έχει να κάνει με τα παιχνίδια του Ολυμπιακού εναντίον των «πράσινων», καθώς ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός των «ερυθρόλευκων» (που δεν είχε και ιδιαίτερη... σχέση με τα δίχτυα λόγω θέσης) είχε καταφέρει να σκοράρει σε δύο συνεχόμενες χρονιές απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1998-1999 όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει μια μεγάλη νίκη με 4-2, ανατρέποντας το 2-0 με το οποίο είχαν προηγηθεί οι «πράσινοι». Ο Ανατολάκης είχε πετύχει το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού με εντυπωσιακή κεφαλιά μετά από φάουλ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Την επόμενη χρονιά πάλι στο ΟΑΚΑ, ο Ανατολάκης είχε πετύχει γκολ εναντίον του «τριφυλλιού» σ' ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 2-2. Ο παλιός στόπερ των «ερυθρόλευκων» είχε ανοίξει το σκορ με δυνατή κεφαλιά στα πρώτα λεπτά του ματς.

inner

Παρασκευάς Άντζας 2007-2008


Ο Παρασκευάς Άντζας ήταν ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού που έχει πετύχει γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού. Πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2007-2008, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν τους «πράσινους» στο Φάληρο και οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ με γκολ του Ν' Ντόι. Ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Άντζα, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

inner

Τάσος Αυλωνίτης 2014-2015


Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός των «ερυθρόλευκων» πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και ήταν ο παίκτης που έκρινε το ντέρμπι. Ο Αυλωνίτης νίκησε τον Στιλ με εντυπωσιακή κεφαλιά μετά από φάουλ του Ντομίνγκες και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 1-0.

inner

Μανουέλ Ντα Κόστα 2015-2016


Ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός πέτυχε γκολ στο τελευταίο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, συνεχίζοντας την παράδοση των κεντρικών αμυντικών της Πειραϊκής ομάδας να σκοράρουν κόντρα στους «πράσινους».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: