Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

«Ζεστάθηκε» για Μπαρτζώκα ο Παναθηναϊκός!!


«Ζεστάθηκε» για Μπαρτζώκα ο Παναθηναϊκός

Δίχως να φορτσάρει και με τους Γιάνκοβιτς-Χέινς-Γκιστ-Χάντερ να ξεχωρίζουν, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 98-81 των Τρικάλων και στρέφει την προσοχή του στον «τελικό» με την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στη Σερβία ο Παναθηναϊκός. Δίχως να παίξει στα… κόκκινα και με το μυαλό να είναι στον «τελικό» της Πέμπτης με την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Μπαρτζώκα, το τριφύλλι επικράτησε 98-81 των Τρικάλων, πετυχαίνοντας την 21η νίκη του στην Α1 (σε 22 αγώνες).

Εξαιρετικός ο Γιάνκοβιτς που σταμάτησε στους 19 πόντους, βρήκε το χέρι του ο Χέινς με 15 (2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα), σταθερά… δυνατός ο Γκιστ (12 πόντους-9ριμπάουντ), έδωσε λύσεις ο Χάντερ που έπαιξε για περίπου 15’ και σημείωσε 10 πόντους, τελειώνοντας υποδειγματικά τις φάσεις που του δημιουργήθηκαν, 12 ασίστ είχαν από κοινού Καλάθης-Φελντέιν, δεν αγωνίστηκαν οι Διαμαντίδης-Ουίλιαμς, οι οποίοι έμειναν Αθήνα.

Σόκο με 25 και Μπράουν με 20 πόντους οι κορυφαίοι των Θεσσαλών, που στο τέταρτο δεκάλεπτο θέλησαν να εκμεταλλευτούν ένα μίνι black out των Κυπελλούχων (μειώνοντας μετά από ώρα στους 8), αλλά εν τέλει… αποκαταστάθηκε η τάξη.

Το ματς

Στο γρήγορο 4-0 των Τρικάλων, ο Παναθηναϊκός απάντησε με… Παπαγιάννη-Γιάνκοβιτς και όχι μόνο άρχισε να παίρνει μπροστά (προηγούμενος 6-9), αλλά τα back to back τρίποντα των Καλάθη-Βλάντο, έφεραν τους πράσινους από νωρίς με «καλή» διαφορά, 8-15. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να… πλησιάσουν (μειώνοντας σε 15-21), αλλά το άκρως επιθετικό τριφύλλι είχε ξανά τη λύση από τα 6,75. Με δύο τέτοια σουτ από τους Χέινς-Χαραλαμπόπουλο, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, 17-27. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο (21-31), σε ένα… γρήγορο παιχνίδι, με τους Κυπελλούχους Ελλάδας να είναι «φωτιά» στην επίθεση, αλλά και ελαφρώς… χαλαροί πίσω.

Οι πράσινοι δεν μπήκαν με την ίδια όρεξη στη δεύτερη περίοδο και προς στιγμήν ο Μπράουν.. μείωσε σε 27-35 (14’). Ο Καλάθης όμως δεν επέτρεψε περαιτέρω… εκπλήξεις. Μοιράζοντας «ανελέητα» στους συμπαίκτες του, εκείνοι έκαναν το… χρέος τους και –κυρίως με τον εξαιρετικό Γιάνκοβιτς- αποκαταστάθηκε η τάξη για το 29-43. Οι Αμερικανοί των Τρικάλων έβρισκαν διαδρόμους και φόρτωναν το πράσινο καλάθι, ωστόσο τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε ο Παναθηναϊκός και το ρεσιτάλ του Χέινς (8 σερί πόντοι και 4/4 σουτ), κρατούσε τους φιλοξενούμενους αφεντικό του αγώνα, 41-53. Το πρώτο μέρος –σε ένα όμορφο παιχνίδι με επιθετικούς προσανατολισμούς- ολοκληρώθηκε με τον Γκιστ να «νικά» τον χρόνο και να γράφει το 43-55.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στους αιθέρες, με τον Γκιστ να κατεβάζει το ένα επιθετικό ριμπάουντ (8 σύνολο!) μετά το άλλο και να γράφει με συνεχόμενα καλάθια το άνετο 47-63. Οι Θεσσαλοί –με τους Αμερικανούς τους σε πρώτο πλάνο- προσπαθούσαν να κρατήσουν σε φυσιολογικά επίπεδα τη διαφορά, αλλά ο πράσινος πλουραλισμός και η «ενεργοποίηση» του Χαραλαμπόπουλου (σε εκτέλεση και δημιουργία) δεν άφηναν περιθώρια για πολλά-πολλά, με τη διαφορά να φτάνει τους 20 πόντους (57-77), προτού το τρίποντο του Καντούγκαν και δύο βολές του… αλάνθαστου Χέινς, γράψουν το 60-79 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς… παραχαλάρωσε στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, έκανε back to back λάθη στην επίθεση, δεν έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι και την ίδια ώρα οι Τζόουνς-Σόκο χτυπούσαν πότε κοντά, πότε μακριά από τη ρακέτα. Αποτέλεσμα αυτού τα Τρίκαλα να τρέξουν επιμέρους σκορ 9-0 και να μειώσουν μετά από ώρα σε 69-79, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η καθίζηση του τριφυλλιού κράτησε μέχρι το 34’, μέχρι δηλαδή που οι γηπεδούχοι έριξαν τη διαφορά ακόμα και στους 8, 73-81. Κάπου εκεί όμως ο Παναθηναϊκός σταμάτησε τα… αστεία! Με τον on fire Γιάνκοβιτς να πυροβολεί δις από τα 6,75 και τον Χάντερ να τελειώνει υποδειγματικά τις ασίστ του Καλάθη, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας «απάντησαν» για το 75-91 στο 36’ που… σήμανε και το τέλος. Ο Εξάστερος «κυνήγησε» μέχρι τέλους την 100άρα, αλλά αυτή τελικώς δεν ήρθε με τον Φελντέιν από μακριά να διαμορφώνει το τελικό 81-98.

inner
inner

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 43-55, 60-79, 81-98

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Σόκο 25 (1), Τσιάρας 2, Τζόουνς 13, Βίλιαμσον, Καλλές 5, Κάντουγκαν 11 (1), Τσιλούλης, Καλογιαννίδης, Μπράουν 20 (1), Βαρυτιμιάδης 5 (1)

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς 19 (3), Φελντέιν 9 (1), Γκιστ 12,Καλάθης 7 (2), Παπαγιάννης 7, Χέινς 15 (3), Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Φώτσης 7 (1), Ραντούλιτσα 4, Χάντερ 10

inner
inner
inner
inner
inner
inner
inner
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: