Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

«Στο μυαλό μας πάντα το πρωτάθλημα»

Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να παλέψει για να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Νάνο, εξηγώντας πού θα κριθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια.

«Στο μυαλό μας πάντα το πρωτάθλημα»
Πρόκειται για έναν από τους παίκτες – αποκάλυψη του περσινού Παναθηναϊκού.

Ο Ισπανός Νάνο ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό, όμως με τις εμφανίσεις του κατάφερε να κερδίσει τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Σε σχέση με πέρσι ο 30χρονος μπακ-χαφ ξεκινάει από την αρχή την προετοιμασία και, έχοντας συμβάλει στην περσινή πορεία της ομάδας, τονίζει ότι φέτος μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αρκεί «να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, να μην κάνουμε τόσα λάθη όσα αυτά που κάναμε στις πρώτες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να χάσουμε βαθμούς και πάνω απ' όλα να έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια διάθεση»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νάνο στην εφημερίδα Goal

Ποιες είναι οι έως τώρα εντυπώσεις σου από την προετοιμασία, δεδομένου ότι πέρσι δεν ήσουν με το γκρουπ στην Ολλανδία;

«Μέχρι τώρα είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, υπάρχου μέρες που είναι πιο σκληρές από άλλες, είναι όμως όπως οι συνηθισμένες προετοιμασίες, με πολλή μπάλα, κάτι που αναμφίβολα αρέσει πολύ περισσότερο στον ποδοσφαιριστή. Δεν ξέρω αν είναι η πιο σκληρή που έχω κάνει. Κάθε προετοιμασία έχει τα δικά της. Τώρα είναι μία εποχή που πρέπει να “υποφέρουμε”, επειδή δεν είσαι ακόμα στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης, σιγά σιγά βελτιώνεσαι και καθημερινά βρίσκεσαι σε όλο και καλύτερη κατάσταση».

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω;

«Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική. Η βάση της ομάδας είναι ουσιαστικά η ίδια με πέρυσι, έχει την ίδια φιλοσοφία, ο προπονητής θα απαιτήσει το ίδιο από εμάς σε κάθε ματς. Τι πρέπει να κάνουμε; Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, να μην κάνουμε τόσα λάθη όσα αυτά που κάναμε στις πρώτες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να χάσουμε βαθμούς και πάνω απ' όλα να έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια διάθεση και, ποιος ξέρει, ίσως να πετύχουμε κάτι παραπάνω από πέρυσι. Η ομάδα, βάσει του συλλόγου και της ιστορίας του, πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ξέρουμε ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατές ομάδες, αλλά αν συνεχίσουμε στην ίδια δυναμική με πέρυσι, μπορούμε να παλέψουμε για όλα».

Ήσουν μία από τις εκπλήξεις του Παναθηναϊκού, ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Τι να περιμένει παραπάνω από εσένα ο κόσμος φέτος;

«Ελπίζω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό, δουλεύω καθημερινά για να προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος, θέλω να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά, θέλω να ξεκινήσω πολύ καλά τη σεζόν, γιατί γνωρίζω την πλειοψηφία των συμπαικτών μου, επικοινωνώ μαζί τους. Θεού θέλοντος να με... σεβαστούν οι τραυματισμοί )(σ.σ. ατάκα που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί) και να συνεχίσω με τον ίδιο ενθουσιασμό».

Φέτος ο Παναθηναϊκός έχει και την Ευρώπη. Τι προαίσθημα έχεις γι’ αυτή την ευρωπαϊκή περιπέτεια που ξεκινάει σε λίγο καιρό;

«Περιμένουμε με μεγάλο ενθουσιασμό αυτά τα παιχνίδια, σε ατομικό επίπεδο ενδεχομένως να είναι ό,τι μεγαλύτερο έχω πετύχει στην καριέρα μου. Με τη μεγαλύτερη δυνατή προσμονή, αναμένοντας την κλήρωση, την ομάδα που θα μας τύχει κι όταν μάθουμε τον αντίπαλο, να προετοιμάσουμε με τέτοιο τρόπο τα παιχνίδια, ώστε με τα δικά μας “όπλα” να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στην ομάδα που θα μας τύχει. Γνωρίζουμε τη δυναμικότητα των πιθανών αντιπάλων, αλλά τον ενθουσιασμό δεν μας τον στερήσει κανείς».

Εσύ έχεις ονειρευτεί να μπεις στο γήπεδο και να ακούσεις τον ύμνο του Champions League;

«Ναι, ναι, το ονειρεύομαι. Μακάρι να τα καταφέρουμε να περάσουμε τον πρώτο αντίπαλο και να φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι τα πλέι οφ. Κι ακόμα περισσότερο, μακάρι να μπούμε στους ομίλους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανυπομονώ όταν θα φτάσει η ημέρα ώστε να μάθουμε τον πρώτο αντίπαλο στα προκριματικά και να παίξουμε στην έδρα μας».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: