Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ένα ημίχρονο δεν φτάνει…!

Ο Πανιώνιος ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο 20λεπτο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στην «Χάλα Πιονίρ» και φυσιολογικά υπέστη την τρίτη του ήττα σε ισάριθμα ματς στο last 32 του Eurocup με σκορ 84-64.

Ένα ημίχρονο δεν φτάνει…
Ένα μικρό θαύμα χρειάζεται πλέον ο Πανιώνιος για να προκριθεί στους «16» του Eurocup. Οι «κυανέρυθροι» εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα μόνο για ένα ημίχρονο στο Βελιγράδι και ηττήθηκαν με σκορ 84-64, μένοντας χωρίς ροζ φύλλο στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης, μετά από τρεις αγωνιστικές στον 14ο όμιλο.

Στο πρώτο μέρος όπου η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν συγκεντρωμένη και πραγματοποίησε θετική εμφάνιση ξεχώρισαν οι Λάνγκφορντ και Μπατής, αλλά στην επανάληψη η «Χάλα Πιονίρ»… έγειρε και οι «κυανέρυθροι» δεν βρήκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού απάντηση. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σιμόνοβιτς και Τζένκινς με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Ο αγώνας:

Με καλή άμυνα και τρίποντα από τους Κάρτερ και Λάνγκφορντ, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 10-5 στο 3ο λεπτό του αγώνα. Με σωστή αντιμετώπιση του «ογκόλιθου» της ρακέτας των σέρβων, Μαριάνοβιτς και χωρίς φόβο στη τελική προσπάθεια, οι «κυανέρυθροι» έφτασαν τη διαφορά στο +6 (15-9 στο 6΄), με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει αρκετά λάθη (6 στο δεκάλεπτο). Ο Λάνγκφορντ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έκαναν συνεχόμενα κλεψίματα και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 19-16 στο σκορ.

Από τις αρχές της δεύτερης περιόδου και έπειτα ο Πανιώνιος «μπλόκαρε» επιθετικά, οι Νέλσον-Ραντένοβιτς σκόραραν και έτσι ο Ερυθρός Αστέρας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά, 25-24 (15΄). Μπλάζιτς και Τζένκινς πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους, όμως η δημιουργία του ΜακΚόλουμ, οι εύστοχες προσπάθειες των Μπατή και Σκορδίλη και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, κρατούσαν τον Πανιώνιο σε απόσταση αναπνοής (30-28 στο 17΄). Ένα επί μέρους 7-3 στο τελευταίο λεπτό, επέτρεψε στον Ερυθρό Αστέρα να πάει στα αποδυτήρια με +4, καθώς ο Πανιώνιος έχασε για λίγο τη συγκέντρωσή του στην άμυνα, λόγω και των πολλών φάουλ με τα οποία είχαν χρεωθεί οι παίκτες του.

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε «φουριόζος» στην τρίτη περίοδο, καθώς με σερί 11-0 σε τέσσερα λεπτά, προηγήθηκε με διαφορά δεκαπέντε πόντων (50-35), με τον Πανιώνιο να μη μπορεί να βρει επιθετικές λύσεις. Οι «κυανέρυθροι» έκαναν λάθη, έχαναν αμυντικά ριμπάουντ και εμφάνισαν έλλειψη συγκέντρωσης, σε μία «Χάλα Πιονίρ» που πλέον «έβραζε» από τις φωνές των σέρβων οπαδών. Οι γηπεδούχοι τροφοδοτούσαν πλέον με επιτυχία τον Μαριάνοβιτς και έπαιζαν δυνατή άμυνα, αναγκάζοντας τον Πανιώνιο να βάλει τον πρώτο του πόντο από βολή στο 25΄! Η διαφορά διατηρούνταν σε αυτά τα επίπεδα με χαρακτηριστική ευκολία (56-41 στο 27΄), αφού ο Πανιώνιος πλέον δεν έπαιζε άμυνα και έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε με το «ασφαλές» +14, η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε, αφού οι γηπεδούχοι «εκτελούσαν» με σουτ των Μαριάνοβιτς και Σιμόνοβιτς. Έτσι, η διαφορά πήγε στους 20 πόντους (69-49 στο 32΄) και η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε η «ψαλίδα» άνοιξε ακόμα περισσότερο, αφού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 81-76, έχοντας μάλιστα στην πεντάδα τους λεγόμενους… αναπληρωματικούς. Το τελικό 84-64, έγραψε απλά την ιστορία του αγώνα και της δίκαιης νίκης του Αστέρα.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 39-35, 61-47, 84-64.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντοντσιτς): Ρέμπιτς, Μπλάζιτς 11, Σιμόνοβιτς 18 (4), Μαριάνοβιτς 10, Ραντένοβιτς 6, Κάτιτς 7, Τέγιτς, Νέλσον 7 (1), Τζένκινς 16 (1), Ντραγκίτσεβιτς 9 (1).
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 11, Ντούβνιακ 7 (1), Κάρτερ 6, Μίλμπερν 6, Αθανασούλας, Μπατής 7 (2), Σκορδίλης 6, Λάνγκφορντ 9 (1), Μισέλ 4, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 4, Σαλούστρος 2. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: