Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Δεν θα είμαστε κουρασμένοι με Άρη»

xaralampidis
Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Κώστας Χαραλαμπίδης όπου τόνισε πως η φετινή ομάδα είναι φτιαγμένη να δίνει διαδοχικά δύσκολα ματς, εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων.
Παράλληλα μίλησε για την παλικαρίσια νίκη επί της Καρσίγιακα αλλά και για το επικείμενο ντέρμπι με τον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ:
Για το μεγάλο «διπλό» στη Σμύρνη επί της Καρσίγιακα: «Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο που μας έδωσε το θετικό αποτέλεσμα. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, κόντρα σε μια επιθετική ομάδα, και τους κρατήσαμε χαμηλά. Επιπλέον, δεν ξέφυγε το μυαλό μας σε μια εξωφρενικά δύσκολη έδρα, η οποία ήταν η καλύτερη από τις χειρότερες που έχω παίξει».
Για τη σπουδαιότητα της νίκης τους: «Κάναμε πολύ μεγάλη νίκη, σύμφωνα με τα δεδομένα και έτσι όπως διαμορφώθηκε ο όμιλος. Το ότι κερδίσαμε εκτός έδρας μια πολύ ισχυρή ομάδα σημαίνει πολλά, τόσο βαθμολογικά όσο και για το πώς θέλουμε να «χτίσουμε» τον ΠΑΟΚ σε θέμα χαρακτήρα και τι θέλουμε να επιδιώξουμε μέσα από τους αγώνες. Αυτή η νίκη έδειξε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Με το χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι. Για το ότι ήμασταν απέναντι σε τόσο ισχυρή ομάδα ανταγωνιστικοί έως το τέλος, τα εύσημα ανήκουν σε όλους, παίκτες και τεχνικό επιτελείο».
Για το πολύ καλό φετινό ξεκίνημά τους: «Η ομάδα έχει δείξει στόφα, ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια ανεξάρτητα με τον ποιον παίζει και αν βρίσκεται μπροστά ή πίσω στο σκορ. Δεν μας αρέσει να χάνουμε, είναι αρχή της χρονιάς, ξεκινήσαμε καλά και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Θεωρώ πως η ομάδα ξέρει ακριβώς τι θέλει, οι βλέψεις που έχει δεν βασίζονται σε πράγματα που δεν είναι στην πραγματικότητα. Ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ. Θέλουμε τις νίκες, αλλά και από τις ήττες μαθαίνουμε. Δε με πειράζει να κερδίζουμε ακόμα και στις παρατάσεις».
Για τους φιλάθλους της Καρσίγιακα: «Είναι χαρά να αγωνίζεσαι σε τέτοια γήπεδα, έστω και αν οι αντίπαλοι οπαδοί δημιουργούν προϋποθέσεις να μην παίξεις καλά. Κάποια στιγμή χθες (15/10) δεν μπορούσα ούτε τη σκέψη μου να οργανώσω από τις ιαχές, όχι να ακούσω το συμπαίκτη μου».
Για το ντέρμπι με τον Άρη, στο «Nick Galis Hall»: «Ας μην υπολογίζουν οι αντίπαλοι στην κούρασή μας. Η ομάδα φτιάχτηκε έτσι ώστε να αντεπεξέλθει σε όλες τις διοργανώσεις που παίζει, θα κινηθούμε έτσι τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα. Είμαστε προετοιμασμένοι για τον αγώνα. Είπαμε και, μετά το ματς με την Καρσίγιακα ότι πρέπει να «καθαρίσει» το μυαλό μας και να αφοσιωθούμε στην επόμενη υποχρέωσή μας. Έχω δει αποσπασματικά τον Άρη, το τεχνικό επιτελείο όμως δουλεύει εκ των προτέρων για να μας ετοιμάσει. Αγώνες σαν αυτόν του Σαββάτου (18/10) είναι κίνητρο από μόνοι τους. Ελπίζω να έχει ωραία ατμόσφαιρα».
Για την απουσία του Τόρεϊ Τόμας, εξαιτίας τραυματισμού: «Έχω μάθει να μη λογαριάζω τις πολλές απουσίες ή παρουσίες σε μια ομάδα. Αυτά είναι πράγματα μέσα στους αγώνες και πρέπει να τα συνυπολογίζεις όλα. Έχουμε συγκεκριμένα πράγματα να κάνουμε, όπως και ο Άρης».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: