Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η Ίντερ στους 8 του Champions League

Ο νόμος του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» εφαρμόστηκε και το βράδυ της Τρίτης, αν και αυτήν την φορά ο Πορτογάλος κατεύθυνε από τον πάγκο την Ίντερ και όχι την Τσέλσι. Οι Ιταλοί επικράτησαν με 1-0 μέσα στο Λονδίνο της ομάδας του Αντσελότι που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έσπασαν την τριετή «κατάρα» που τους ήθελε να μην προκρίνονται στα προημιτελικά, κάτι που έκαναν φέτος με δύο νίκες επί των Άγγλων. Ο Ετό το «χρυσό» γκολ των «νερατζούρι» στο 78’, χάνουν το επόμενο ματς οι Λούσιο και Μότα που δέχτηκαν κάρτες, αποβλήθηκε στο 87’ ο Ντρογκμπά.

Πολλή τακτική, λιγο θέαμα στα πρώτα 45'

Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις καθώς κυριάρχησε ο αργός ρυθμός, η σκοπιμότητα και οι τακτικές των δύο τεχνικών, που παρέταξαν τις ομάδες τους με κοινό άξονα το 4-3-3. Ο Μουρίνιο έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τον Πάντεφ που αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Ετό δεξιά και τον Μιλίτο στην κορυφή, ενώ στο κέντρο προτίμησε την τριάδα των Μότα, Καμπιάσο και Σνάιντερ. Όσο για τους γηπεδούχους, παρατάχθηκαν όπως ακριβώς αναμενόταν, με τον Ζιρκόφ και τον Ιβάνοβιτς στα δύο άκρα της άμυνας και τον Άλεξ παρτενέρ του Τέρι.

Η Τσέλσι «εκτόξευσε» μια πρώτη απειλή με μακρινό σουτ του Μπάλακ στο 11’ αλλά δεν έπειθε πως ήταν αυτή που έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ και να εκμεταλλευθεί την έδρα της στο αποψινό ματς. Οι «νερατζούρι» χειρίστηκαν άνετα τα δεδομένα του ματς, κράτησε τον ρυθμό που τους συνέφερε και έδειχναν ικανοί να πετύχουν το εκτός έδρας γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Για να φτάσουν στην πρώτη πραγματικά καλή τους στιγμή πάντως, έπρεπε να έρθει 33ο λεπτό του, με μια κεφαλιά του Ετό που πέρασε πάνω από την εστία του Ρος Τέρνμπουλ.

Οι Λονδρέζοι είχαν το καλύτερο τους διάστημα λίγο αργότερα, στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν πίεσαν την εστία των Ιταλών ανεβάζοντας στροφές αλλά στην σημαντικότερη της στιγμή ο Ανελκά δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Μότα πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα, αποσοβώντας τα χειρότερα για την ομάδα του.

Πιο επικίνδυνη η Ίντερ

Με την υπόθεση «πρόκριση» να κρέμεται από μια κλωστή μετά το 0-0 του πρώτου μέρους, τα πάντα κρίθηκαν στην επανάληψη. Εκεί η Τσέλσι ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά, με τον Μαλουντά να αναγκάζει τον Ζούλιο Σέρζιο να διώξει την μπάλα σε κόρνερ στο 51’ με σουτ από πλάγια αριστερά, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή που οι «μπλε» έδωσαν λόγο στους φίλαθλους τους να πεταχτούν από το κάθισμα τους.

Οι Μιλανέζοι εξουδετέρωσαν πλήρως τα «όπλα» των γηπεδούχων στην επανάληψη και ήταν ξανά εκείνοι που έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό, έχοντας και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πετύχουν πρώτοι γκολ. Στο 52’ και στο 59, ο Γιούρι Ζιρκόφ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τους Ετό και Πάντεφ αντίστοιχα που βρέθηκαν απέναντι στο 0-1 το οποίο δεν ήρθε ούτε στο 65’ όταν ο Μιλίτο βρέθηκε απέναντι στον Τέρνμπουλ από την καταπληκτική μπαλιά του Σνάιντερ όμως σημάδεψε άστοχα με το αριστερό.

Σνάιντερ, Ετό και τέλος...

Ο Αντσελότι δοκίμασε να αντιστρέψει τα δεδομένα, βάζοντας στο ματς τους Τζο Κόουλ και Σάλομον Καλού που δεν πρόσφεραν το παραμικρό στην ομάδα τους. Το «ξέσπασμα» του Ντρογκμπά, του Ανελκά και του Λάμπαρντ δεν ήρθε ποτέ και μια νέα αριστουργηματική μπαλιά του κορυφαίου Γουέσλεϊ Σνάϊντερ τιμώρησε τους χώρους που άφηναν ακάλυπτοι οι Λονδρέζοι στα μετόπισθεν. Ο Ετό κατέβασε ιδανικά την μπάλα, πλάσαρε με εξωτερικό φάλτσο τον Τέρνμπουλ και διαμόρφωσε το 0-1 στο 78’ που δεν άφηνε την παραμικρή αμφισβήτηση για το ποια ομάδα θα περνούσε στην επόμενη φάση.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι «μπλε» έμειναν με «10» λόγω αποβολής του Ντρογκμπά που ενώ πρώτα ανατράπηκε από τον Μότα μέσα στην περιοχή (δεν το είδε ο Βόφγκανγκ Σταρκ) στην συνέχεια πάτησε τον πεσμένο Βραζιλιάνο. Ο Ετό απέτυχε στο 92’ να δώσει έκταση στην νίκη της Ίντερ που στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών δεν θα έχει την βοήθεια των Μότα και Λούσιο που συμπλήρωσαν κάρτες…

Τσέλσι: Τέρνμπουλ, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Τέρι, Ζιρκόφ (73΄ Καλού), Μπάλακ (62΄ Κόουλ), Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ανελκά, Ντρογκμπά, Μαλουντά.

Ίντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ (85΄ Μαρίγκα), Μότα (93’ Ματεράτσι), Πάντεφ (75΄ Στάνκοβιτς), Ετό, Μιλίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: