Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Για να σας δούμε τώρα Παναθηναϊκάρες!!

Να, λοιπόν, που τελειώσαμε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τη «μισητή» οικογένεια! Ο αγαπημένος μας Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να… ανοίξει φτερά με το νέο σωτήρα -επενδυτή-μεγαλομέτοχο -ιδιοκτήτη, όπως θέλετε πείτε τον…
Για να σας δούμε τώρα Παναθηναϊκάρες!
Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος...
Μετά από 32 χρόνια οι αγώνες (τους) δικαιώθηκαν και, πλέον, το τριφύλλι είναι έτοιμο να… ανθίσει σε νέα χέρια!
Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν υπάρχουν νέα χέρια! Διότι ναι μεν ο «Τζίγκερ» δίνει τις μετοχές του, μένει όμως προς απόδειξη το αν υπάρχουν οι «Παναθηναϊκάρες» που θα τις πάρουν!
Όλοι εκείνοι που -υποτίθεται ότι- κόπτονται για την ομάδα, έχουν τώρα τη χρυσή ευκαιρία να την πάρουν τζάμπα. Κυριολεκτικά τζάμπα, χωρίς ούτε ένα ευρώ, θα αποκτήσουν τον Παναθηναϊκό με την τεράστια λαϊκή απήχηση.
Δικαιολογίες ή προσχήματα δεν υπάρχουν για κανέναν από τη στιγμή που αποχώρησε οριστικά η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Και δεν διανοούμαι ότι θα αναζητήσουν τέτοια άλλοθι. Οι άνθρωποι που οργάνωναν συλλαλλητήρια εναντίον του Τζίγκερ, προφανώς τώρα θα αναλάβουν δράση για να ξανακάνουν μεγάλη την ομάδα. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρώτος πρώτος.
Άλλωστε, όταν έφυγε, δήλωσε ξεκάθαρα ότι «αηδίασε» από… κάποια επεισόδια που έκαναν… κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού! Επί Τζίγκερ όλα αυτά. Άρα, τώρα θα επιστρέψει δόξη και τιμή! Ας τον περιμένουμε…
Εν αναμονή της ελεύσεως του σωτήρα Ανδρέα ας πω δυο λόγια για τον Βαρδινογιάννη. Ακριβέστερα, για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που κράτησε στα χέρια της επί 32 χρόνια τον Παναθηναϊκό.
Σ’ αυτές τις τρεις δεκαετίες η ομάδα δοξάστηκε στην Ευρώπη, κάνοντας κορυφαίους συλλόγους να υποκλιθούν. Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Άγιαξ, Σάλκε, Ρόμα, Αμβούργο και τόσες άλλες.
Σ’ αυτές τις τρεις δεκαετίες κατέκτησε πρωταθλήματα και κύπελλα, στο εσωτερικό, εντάσσοντας στις τάξεις της ποδοσφαιρικά μεγαθήρια. Ζάετς, Ρότσα, Σαραβάκο, Βαζέχα, Σόουζα, Βάντσικ, Ζιλμπέρτο και τόσους άλλους.
Ο «καπετάνιος» Γιώργος Βαρδινογιάννης κυριάρχησε ως πρόεδρος επί 20 χρόνια και παρέδωσε τη σκυτάλη στον ανιψιό του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος ήρθε στο προσκήνιο με την κρυφή επιθυμία να τα αλλάξει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μαζί με την επιθυμία κουβάλησε μαζί του και κάτι που θεωρούσε όπλο: τις αρχές με τις οποίες είχε γαλουχηθεί.
Σε εποχές πανελλήνιας κωλοτούμπας, όμως, η προσήλωση σε αρχές απεδείχθη κακός σύμβουλος. Βλέπετε, στη χώρα των «υπόγειων διαδρομών», στη χώρα που έχει στο αίμα της το μπαχτσίσι, το μέσο, και τον κολλητό, αλλιώς κερδίζονται οι τίτλοι!
Μέσα σε ένα εντελώς ξένο για εκείνον περιβάλλον πήρε αρκετές λανθασμένες αποφάσεις, που τον οδήγησαν σε συγκρούσεις, αλλά και σε σταδιακή περιχαράκωση. Αποτέλεσμα: άρχισε να μην ακούει και να μην βλέπει καθαρά, καθώς τον πλαισίωναν καλοθελητές και όψιμοι Παναθηναϊκοί! Το κλίμα έγινε ακόμη χειρότερο όταν στο «κόλπο» μπήκαν και οι σκληροπυρηνικοί της κερκίδας, οι οποίοι διεκδικούσαν προνόμια που δεν τους έδωσε. Παρέμεινε ακλόνητος στα πιστεύω του και καλά έκανε. Τη μοναδική φορά που πήγε κόντρα σε αυτά, έκανε και το μεγαλύτερο λάθος του, αυτό της… φάρσας της πολυμετοχικότητας. Έβαλε τους «ξένους» σπίτι του, χωρίς καν να θέλει -αλλά και να πρέπει- να τους βάλει! Στο κάτω-κάτω επισκέπτες της στιγμής αποδείχθηκαν όλοι αυτοί κι όχι μόνιμοι ένοικοι!
Είναι σαν να «γλυκάθηκε» κάποιος νοικάρης με το σπίτι σας και με ενοίκιο που πλήρωνε, όχι μόνο να μπήκε μέσα, αλλά και να είχε αξιώσεις σε ποιο δωμάτιο θα κοιμηθεί ή ποιον τοίχο θα βάψει.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, παγκοσμίως όλα τα μοντέλα από κοινού διοίκησης και της απόφασης, έχουν αποτύχει παταγωδώς, στον Παναθηναϊκό θα άντεχαν;
Έπρεπε από τότε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, όσο σκληρό κι αν ήταν για τον ίδιο, να δώσει τις μετοχές μαζί με την ευχή του για καλά παναθηναϊκά χρόνια! Μένοντας στο παιχνίδι με τους επίδοξους πολυμετοχικούς, αλλά στην πραγματικότητα αεριτζήδες (εξαιρώ τους πολυαγαπημένους αδερφούς Γιαννακόπουλους, που είναι κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό) κι όποιους άλλους μπήκαν στο παιχνίδι επειδή «μυρίστηκαν» κολεγιές, χαϊλίκια και ισχύ, κινδύνευσε να χάσει όλα τα δίκια του. Ούτε πραγματικά το ήθελε, ούτε το πράγμα δούλευε…
Εάν είχε πάρει τότε την απόφαση, θα τον είχαν δικαιώσει οι εξελίξεις, με το σημερινό χάλι της ομάδας, που δεν μπόρεσαν να διορθώσουν οι κάποτε σωτήρες της, που στις μέρες μας είναι άφαντοι. Όσο παρέμενε στην ερμαφρόδιτη κατάσταση του «είναι και δεν είναι», του 30% ή του 54%, «του έχω την πλειοψηφία αλλά δεν την έχω», του «είμαι εδώ αλλά οι άλλοι αποφασίζουν», μόνο κακό έκανε στον εαυτό του και στην υστεροφημία του.
Η ιστορία θα τους κρίνει όλους. Πρώτα από όλα την οικογένεια Βαρδινογιάννη και μετά τους επίδοξους αγοραστές. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα! Για να σας δούμε βρε Παναθηναϊκάρες!
Υ.Γ. Όσοι κάποτε διαδήλωναν για να φύγει μία από τις τρεις πιο πλούσιες οικογένειες της Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, να δούμε τώρα πως θα αντιδράσουν στις εξελίξεις
Υ.Γ.2 Για να προλάβω κάποιους – αν και δεν θα το αποφύγω, επειδή η χώρα μας είναι γεμάτη από εξυπνοπούλια – δεν γνωρίζω προσωπικά, ούτε έχω μιλήσει ποτέ με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Και η επαγγελματική μου πορεία στο MEGA δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια.
Υ.Γ 3 Βρείτε μόνοι σας τον Έλληνα που τρίβει τα χέρια του, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη;
Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: