Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκη με Κροατία και πάμε Euro!!

Κακή η Εθνική στη Ρίγα, γλίτωσε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) χάρη στο γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Θέλει νίκη με την Κροατία στην Αθήνα (7/10) και έναν βαθμό στη Γεωργία (11/10) για να πάει στο ΕURO.
Νίκη με Κροατία και πάμε Euro! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το μη χείρον βέλτιστον για την Εθνική, που αφού γλίτωσε την ήττα από το 1-0 στο πρώτο μέρος (Κάουνα 19`) από τους Λετονούς, με το γκολ του μικρού Παπαδόπουλου στο 83`, πάει για το ματς-τελικό με τους Κροάτες (δεν παίζουν Κυριάκος και Μανιάτης λόγω καρτών) στο "Καραϊσκάκη" (7/10), όπου με νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση. Πάντως, σε πρώτη φάση μετά την ήττα των Ισραηλινών στην Κροατία, έχουμε εξασφαλίσει τη 2η θέση και τα μπαράζ.
Αλλαγμένοι προς το χειρότερο οι παίκτες του Σάντος στη Ρίγα, σε σχέση με τον αγώνα με το Ισραήλ και σαφώς χωρίς δυνάμεις και χωρίς... πλάνο, το έσωσαν στο τέλος κόντρα στους ψυχωμένους Λετονούς.
Απ` το πουθενά...
Χωρίς να είναι καλή, η Ελλάδα έδειχνε κουτσά-στραβά να ελέγχει το ματς στη Ρίγα στην αρχή, έχοντας και δυο καλές φάσεις με τον Σαλπιγγίδη (13`) και Καραγκούνη (17`).
Όμως, στην πρώτη τους καλή επίθεση οι Λετονοί στο 19` με σκόρερ τον κορυφαίο του γηπέδου, Κάουνα, από ασίστ του... Φετφατζίδη, άνοιξαν το σκορ.
Δεν κάναμε τίποτα
Από `κει και πέρα, οι παίκτες του Σάντος έπαιζαν σαν σε... φιλικό, καθώς η μπάλα γύριζε δεξιά-αριστερά, αλλά ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Φετφατζίδης από τα άκρα ήταν αποτελεσματικοί. Οι Λετονοί, που έπαιζαν με την άμυνα σχεδόν στη σέντρα, αναθάρρησαν και πήραν πρωτοβουλίες και πήγαν τελικά στο ημίχρονο με το 1-0, που αν μη τι άλλο δεν το έλεγες και άδικο αποτέλεσμα...
Τα ίδια και τα ίδια
Ο Σάντος για κάποιο λόγο έβγαλε τον Φετφατζίδη και πέρασε τον Τζιόλη, αλλά στο 49` αν ο "Σάλπι" δεν πήγαινε να... σκοτώσει τον Βάνινς και απλά πλάσαρε, ίσως να ισοφαρίζαμε.
Όπως και να `χει, η Εθνική ήταν μία από τα ίδια με το πρώτο μέρος, ενώ ο χρόνος περνούσε. Εκεί πάντως που πήγε να μας πάρει ο ύπνος, στο 65` σηκωθήκαμε λίγο από τις καρέκλες μας με την κεφαλιά του Σαμαρά που πέρασε άουτ.
Το χειρότερο ήταν οτι οι παίκτες έδειχναν να έχουν μείνει από δυνάμεις, ενώ γύριζαν άσκοπα την μπάλα έξω από την περιοχή των Λετονών, κερδίζοντας μόνο μια καλή κεφαλιά του "Λύμπε" στο 72`.
Τέλος πάντων, ο Σάντος έβαλε και τον Γεωργιάδη στο 81`, αλλά από αλλού τους ήρθε των Λετονών!Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο 83` ισοφάρισε σε 1-1! Η ψυχολογία μας γύρισε τούμπα, πιέζαμε ασφυκτικά στο τέλος, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε και πάμε για τελικό με την Κροατία.
Το φιλμ του αγώνα
90+3` Λήξη του αγώνα
88` Κίτρινη ο Μανιάτης, χάνει κι αυτός την Κροατία
86` Κίτρινη ο Ρούντνιεφς
83` Από κόρνερ του Σαμαρά, σύγχυση στην περιοχή, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με σουτ ισοφάρισε!


83` Έξω ο Βισνιάκοφς, μέσα ο Ζιγκάγεβς
81` Γεωργιάδης αντί Μάκου
75` Σουτ του Μανιάτη από την περιοχή, στην αγκαλιά του Βάνινς
73` Σέντρα από Ζαραδούκα, κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, άουτ από το κάθετο δοκάρι
71` Μανιάτης αντί Βύντρα
67` O Ρούντνεφς αντί του Βερπακόφσκις
65` Σέντρα Βύντρα, κεφαλιά Σαμαρά, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
64` Κίτρινη ο Βάνινς για καθυστέρηση
56` Κίτρινη ο Κριάουκλις
55` Kίτρινη ο Κ.Παπαδόπουλος, χάνει το ματς με την Κροατία
49` Από καλή θέση δεξιά, ο Σαλπιγγίδης σούταρε πολύ ψηλά άστοχα από την κεφαλιά-πάσα του "Λύμπε"...
46` O Tζιόλης στη θέση του Φετφατζίδη
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+2` Λήξη του πρώτου μέρους
45+1` Κίτρινη στον Ζαραδούκα
42` Kίτρινη στον Λάιζανς
39` Σουτ του Μάκου, ασθενής απόκρουση, δεν μπόρεσε να επωφεληθεί ο Φετφατζίδης
37` Σουτ του Κάουνα στην κλειστή γωνία του Σηφάκη, η μπάλα έδειξε να είναι άουτ, κόρνερ έδωσε ο διαιτητής
30` Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μιχάντιουκς, δύσκολα σε κόρνερ ο Σηφάκης
23` Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κάουνα, η μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη
19` Από τάκλιν του... Φετφατζίδη, η μπάλα έφτασε στον Κάουνα που με δυνατό σουτ νίκησε τον Σηφάκη για το 1-0


17` Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο γκολκίπερ των Λετονών έδιιωξε σε κόρνερ
13` Ωραία ατομική προσπάθεια του Σαμαρά από αριστερά, γύρισε στον Σαλπιγγίδη στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Έλληνας φορ δεν είχε καλή θέση και σούταρε άουτ
4` Γύρισμα του Λάιζανς στη μικρή περιοχή, προβολή επικίνδυνη του Βερπακόφσκις, άουτ
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Λετονία (Αλεκσάντρς Στάρκοφς): Βάνινς, Μιχάντιουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιβάνοφς, Λάιζανς, Κάουνα, Βερπακόφσκις, Βισνάκοφς, Λουκιάνοφς
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Παπασταθόπουλος, Κ.Παπαδόπουλος, Βύντρα, Ζαραδούκας, Μάκος, Καραγκούνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: