Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

O Πανιώνιος επικράτησε 1-0 του Ηρακλή

Καλύτερος τρόπος για να «εξαργυρώσει» ο Πανιώνιος τη μεγάλη του νίκη στο «Αλκαζάρ» την περασμένη αγωνιστική, δεν υπήρχε!

Οι «κυανέρυθροι, παίζοντας ψυχωμένα στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησαν 1-0 του Ηρακλή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με μία καταπληκτική κεφαλιά του Κούκετς στο 69', πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και «ξεκόλλησαν» από τον «πάτο» της βαθμολογίας, βάζοντας το «γηραιό» στην ίδια, δυσχερή θέση, όπου βρίσκονται από το ξεκίνημα της σεζόν.

Πως έπαιξαν:

Σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε ο Άκης Μάντζιος. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Μάχο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σιόβας και Λάτκα, το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Μανιάτης και το αριστερό ο Κοντοές. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Αναστασόπουλος και Τσότσαλιτς, οι οποίοι είχαν μπροστά τους, τους -από δεξιά προς τα αριστερά- Κούκετς, Σάμαρη και Ριέρα, με τον Ισπανό να εναλλάσσεται με τον Σαλαλί στην επίθεση.

Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε σύστημα 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ελευθερόπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσαμπής και Χοσέμι, δεξιά ο Αραμπατζής και αριστερά ο Κανακούδης. Μπροστά τους (ως… σκούπα) αγωνίστηκε ο Ντάνι, η τετράδα στα χαφ ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Ζοτ, Γκαρσία, Μάρα και Σίσιτς, ενώ μοναδικός επιθετικός ήταν ο Γιάκομπ. Ουφ, τελείωσε…

Ένα… βλέφαρο να ρίξει κανείς στο «φιλμ» του πρώτου ημιχρόνου -πέρα από το αποτέλεσμά του (0-0)- και θα αντιληφθεί ότι… πόνεσαν τα ματάκια μας. Τουλάχιστον στο πρώτο μισάωρο -με μοναδική… παραφωνία το καλό σουτ του Σαλαλί στο 28'- οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τους Ελευθερόπουλο και Μάχο, με τα λάθη στη μεσαία γραμμή (ειδικά από τους «κυανέρυθρους», που «έκαναν παιχνίδι») να διαδέχονται το ένα τ' άλλο.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές από την άμυνα (κυρίως, του Μανιάτη) να βρουν τους Ριέρα ή Σαλαλί, οι οποίοι εναλλάσσονταν στην επίθεση. Ο Ισπανός ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Αλγερινός στην «κορυφή, στη συνέχεια, όμως, ο Άκης Μάντζιος τους άλλαξε θέσεις.

Κίνηση, η οποία αποδείχτηκε… ορθότερη, μιας και ο Ριέρα ταλαιπώρησε περισσότερο τους αμυντικούς του «γηραιού», ενώ αυτός ήταν και ο πρωταγωνιστής της μοναδικής, πολύ μεγάλης ευκαιρίας που είδαμε στο πρώτο 45λεπτο, στο 34'.

Από την άλλη, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν απείλησαν καθόλου τον Μάχο και ήταν φανερό ότι κύριο μέλημά τους ήταν το μηδέν στην άμυνα και να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση.

Πανιώνιος… Λάρισας

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν (σαφώς) πολύ καλύτερη. Με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Μπάλαμπαν (στο 57', στη θέση του Σαλαλί, που δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του), οι «κυανέρυθροι» έγιναν πιο επιθετικοί, ενώ, στον αντίποδα, ο Ηρακλής συνέχιζε να αμύνεται.

Ο Κροάτης επιθετικός του Πανιωνίου, μάλιστα, παραλίγο να γίνει… ήρωας, μόλις έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, αλλά στο τετ α τετ του με τον Ελευθερόπουλο δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και ο γκολκίπερ του «γηραιού» είπε «όχι».

Ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να πιέζουν -θυμίζοντας ολοένα και περισσότερο, στο δεύτερο 45λεπτο, την ομάδα που... ξέρανε τη Λάρισα την περασμένη αγωνιστική- και στο 69' πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ, όταν ο Κοντοές έβγαλε μία πολύ ωραία σέντρα από αριστερά, ο Κούκετς βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι του «Ελέ» και μία πανέμορφη κεφαλιά στην απέναντι γωνία, «έγραψε» το 1-0!

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε, με τους ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου να κρατούν (μάλλον εύκολα) το υπέρ τους σκορ και να πανηγυρίζουν στο τέλος άλλη μία, μεγάλη νίκη, που τους δίνει… πολύ βαθιά βαθμολογική ανάσα. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα, Κούκετς (78' Γουνδουλάκης), Σάμαρης (87' Όμο), Σιόβας, Αναστασόπουλος, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σαλαλί (57' Μπάλαμπαν)

Στον πάγκο: Μπέλιτς, Οκπάκο, Χίκα, Τζόνσον

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Χοσέμι, Κανακούδης (77' Λίμα), Ντάνι, Κατσαμπής, Γκαρσία, Μάρα, Σίσιτς (72' Βέλλιος), Γιάκομπ, Ζοτ (68' Παπαστεριανός)

Στον πάγκο: Μπαντής, Κυριαζής, Καρλίνιος, Βουτσιάς

ΓΗΠΕΔΟ: Νέα Σμύρνη
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) με βοηθούς του, τους Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Τουμπακάρη (Αθηνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: