Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

«Πυροσβέστης» Μήτρογλου!

osfp-serif_mesa.jpgΗ πρόκριση ήταν δεδομένη από το πρώτο ματς του Τίρασπολ. Το ζητούμενο στην ρεβάνς του Καραϊσκάκη ήταν η φιέστα για την παρουσία στους ομίλους. Αυτή δεν έγινε και φάνηκε από την αντίδραση του κόσμου που φώναζε πως αλλιώς ονειρεύεται να βλέπει τον Ολυμπιακό! Τελικά για άλλη μια φορά… καθάρισε ο Μήτρογλου που με το γκολ στο 82’ έδωσε την νίκη στους «ερυθρόλευκους» με 1-0 επί της Σέριφ Τίρασπολ και έδειξε ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Αποδοκιμασίες με την λήξη του αγώνα. Το απόγευμα της Πέμπτης οι πρωταθλητές Ελλάδος μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το gazzetta.gr βρέθηκε στο Φαληρικό στάδιο.


Ένας μέτριος Ολυμπιακός έκανε την εμφάνισή του απόψε στο φαληρικό γήπεδο, αλλά παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στον επαναληπτικό αγώνα με την Σέριφ. Οι παίκτες των γηπεδούχων παίζοντας με το αβαντάζ του 2-0 στις πλάτες τους δεν ήταν όσο καλοί έπρεπε απέναντι σε μία σαφώς κατώτερη ομάδα απ’ αυτούς.

Το τελικό 1-0 που διαμορφώθηκε με γκολ του Μήτρογλου στο 82’ -ο οποίος συνεχίζει το... Βιολί του- ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε το κοινό του Ολυμπιακού και το οποίο προβλημάτισε τον τεχνικό Τιμούρ Κετσπάγια, που έχει τις ευθύνες του για την συγκεκριμένη εικόνα.

Σα να μην έφτανε αυτό ο Γκαλέτι αποχώρησε τραυματίας στο 63’. “Εεεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό“, φώναζε στο 80’ η Θύρα 7, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα του κόσμου που άλλα περίμενε και άλλα είδε.

Μπήκε δυνατά αλλά...

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης μπήκε με... φόρα. Ήταν αποφασισμένος να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ και να... καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι με την Σέριφ αλλά και την υπόθεση - πρόκριση. Το 2-0 του πρώτου αγώνα έδινε μία ασφάλεια στους γηπεδούχους, που όμως ήθελαν απ’ την μεριά τους ν’ ικανοποιήσουν το κοινό τους, που για ακόμη έναν αγώνα γέμισε το Καραϊσκάκη.

Ο Γεωργιανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Τιμούρ Κετσπάγια επεφύλαξε μία έκπληξη για την ενδεκάδα. Αυτή ήταν η παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην αρχική σύνθεση της ομάδας. Ο πιτσιρικάς τοποθετήθηκε στην θέση του Λεντέσμα, παίζοντας μπροστά απ’ το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη τους πολύ καλή στιγμή στο 7’, όταν και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στ’ οριζόντιο δοκάρι. Οι Μολδαβοί της Σέριφ προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι, ωστόσο ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα μες στο γήπεδο.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο πίεζε για ένα γκολ ο Ολυμπιακός, χωρίς όμως ν’ έρχεται το ποθητό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα εντοπιζόταν πιο πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας με τους γηπεδούχους να δείχνουν ώρες ώρες... κομμένοι στα δύο.

Έτσι παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πιο δραστήριος απ’ την αντίπαλό του στο πρώτο μέρος γκολ δεν έβαλε. Ποδόσφαιρο αξιώσεων πάντως δεν παίχθηκε...

Προσπάθεια γι’ αλλαγή σκηνικού στην επανάληψη...

Η είσοδος του Λεντέσμα απ’ τ’ αποδυτήρια στην θέση του Κ. Παπαδόπουλου έδεσε κάπως τον Ολυμπιακό, που όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή ένα γκολ.

Στο 63’ ο Γκαλέτι έδειξε να πονάει και ζήτησε αλλαγή απ’ το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ο Αργεντινός πονούσε αρκετά στο πίσω μέρος της γάμπας του και δεν μπορούσε να περπατήσει. Μάλιστα κάθισε κάτω έτσι γιατί δεν μπορούσε άλλο. Την θέση του πήρε ο Γκαλίτσιος, μία επιλογή που δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο. Η κίνηση αυτή... πάγωσε τόσο τον κόσμο του Ολυμπιακού όσο και τους ανθρώπους του.

Μήτρογλου και... γκολ

Από εκεί και πέρα παρά κάποιες ενέργειες, που έγιναν απ’ τον Κ. Μήτρογλου οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία στ’ επόμενα λεπτά. Ο... Γερμανός όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Μετά από πάσα του Μαρέσκα στο 82’ έκανε το 1-0 με κοντινό σούτ και στην συνέχεια το πανηγύρισε έξαλλα. Ο νεαρός φορ συνεχίζει να σκοράρει και αυτό σίγουρα είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό.

Man of the match:

Απ’ ένα τέτοιο παιχνίδι MVP δεν αναδεικνύεται. Δεν υπήρξε κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που να είχε πολύ καλή εμφάνιση. Αν θα έπρεπε να το πάρει κάποιος εκ των παικτών αυτός είναι ο Μήτρογλου μόνο και μόνο για το γκολ που σημείωσε.

Απ’ την άλλη ο κόσμος ήταν αυτός που αποτέλεσε τον 12ο παίκτη σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Δικαιωματικά λοιπόν το βραβείο αυτό πηγαίνει και στο φίλαθλο κοινό της ομάδας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο νεαρός αγωνίστηκε σε μία θέση, που δεν είναι η φυσική του, δηλαδή αμυντικό χαφ και δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες του αγώνα. Έκανε αρκετά λάθη και δεν βοήθησε όσο έπρεπε στην κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο είναι δικαιολογημένος σε μεγάλο βαθμό λόγω και της απειρίας του αλλά κυρίως λόγω της λανθασμένης επιλογής θέσης απ’ τον προπονητή του.

Στο ύψος του: Τ’ αμυντικό δίδυμο των Μέλμπεργκ-Α. Παπαδόπουλου αλλά και ο Ραούλ Μπράβο. Είχε σωστές τοποθετήσεις και απέφυγε τα σοβαρά λάθη. Ο Σουηδός έδειξε εκ νέου πως ήταν το ιδανικό... συμπλήρωμα για την αμυντική γραμμή. Ο Ισπανός απ’ την άλλη πάλευε συνεχώς για το καλύτερο. Έδωσε πολλές μονομαχίες και κάλυψε και πάλι απίστευτα χιλιόμετρα.

Η γκάφα: Για την ακρίβεια δύο ήταν οι γκάφες και έγιναν απ’ τον Κετσπάγια. Η πρώτη ήταν ότι ξεκίνησε βασικό τον Κ. Παπαδόπουλο και η δεύτερη πως στην θέση του τραυματία Γκαλέτι πέρασε τον Γκαλίτσιο. Δύο σαφέστατα λανθασμένες επιλογές του Γεωργιανού κόουτς, που δεν έμειναν ασχολίαστες από τον κόσμο.

Το στράγαλι: Ο Ισπανός Μαγιένκο δεν υπέπεσε σε κάποιο σοβαρό λάθος στην διάρκεια του αγώνα. Σε γενικές γραμμές ήταν ιδιαίτερα καλός ενώ δεν υπάρχει καμία παράβαση στην φάση όπου ο Μαρέσκα ζητά πέναλτι στο 66‘.

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Κ. Παπαδόπουλος - 46‘ Λεντέσμα, Γκαλέτι - 64‘ Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού - 63‘ Ντιόγκο, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεονάρντο, Μαρέσκα.

Σέριφ Ναμάσκο, Ντα Κόστα, Ταρκινσβίλι, Κορνεένκοφ, Ερόκιν - 64‘ Κιουτσούκ, Μπαλίμα - 80‘ Βολκόφ, Ρουάμπα, Αρμπάνας, Τσίνια, Ντιεντιού - 58‘ Σουνόροφ, Ροντρίγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: