Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Briatore: «Το Πρωτάθλημα είναι πουλημένο!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Το Πρωτάθλημα είναι πουλημένο!». Με αυτή τη δήλωση, ο πάντα αυθόρμητος Flavio Briatore ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο DPA.

«Κάποιοι χρησιμοποίησαν τo KERS, κάποιοι όχι, το ίδιο έγινε και με τις αεροτομές - ένα πρωτάθλημα χαοτικό». Οι αιχμηρές δηλώσεις όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Τα βέλη του δεν γλίτωσαν ούτε οι διοργανωτές των αγώνων.

«Πρέπει να κάνουμε πιο λαχταριστό αυτό το άθλημα για το θεατή. Χρειαζεται περισσότερο θέαμα, πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Θέλουμε περισσότερη ενέργεια. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο 3-4 πιλότοι να μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται να εμπιστευτούμε άτομα του χώρου, του αθλήματος, χωρίς να βάλουμε την πολιτική μέσα στα pit. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τον κόσμο. Το φίλαθλο κοινό θέλει να βλέπει αγώνες, πιλότους, αστέρια, μονοθέσια που προσπερνά το ένα το άλλο σε φαντασμαγορικούς αγώνες. Πλέον στην F1 όμως έχουμε περισσότερες κουβέντες από αποτελέσματα».

Ο αειθαλής μάνατζερ, συνέχισε την κριτική του και στο θέμα των κανόνων: «Αυτή τη χρονιά ξοδέψαμε χρόνο και χρήμα για να γνωρίσουμε τις γνώμες κάποιων έξυπνων και τελικά καταλήξαμε στις ίδιες συνθήκες με πριν».

Όσο αφορά τη στροφή της F1 προς την Ανατολή, τη χαρακτήρισε «αναγκαία κίνηση»: «Οι σημαντικές χώρες έχουν τους αγώνες τους. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να ψάξουμε χώρες που μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία να υπογράψουμε με πολλούς σπόνσορες. Είναι λογικό να ψαχνόμαστε για καινούργιες αγορές, συνδυάζοντας καλή προσοχή στο άθλημα αλλά και τους απαραίτητους επενδυτές. Χωρίς να ξεχνάμε και τους τηλεθεατές, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτού του αθλήματος».

Ο Flavio όμως είχε να πει και για την παραλίγο επιστροφή του Schumacher. «Το μοναδικό θετικό στοιχείο αυτής της χρονιάς ήταν η επιστροφή του Γερμανού, και πάλι όμως, μερικές ομάδες εναντιώθηκαν στα τεστ που ήθελε να κάνει. Ανόητη κίνηση. Θα ήταν ένα φανταστικό γεγονός». Πάντως ο Ιταλός δεν πιστεύει ότι θα επιστρέψει ο Michael στην ενεργή δράση: «Αν δεν γύρισε τώρα, δεν θα γυρίσει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ίσως για το πιο καυτό θέμα που αφορά την ομάδα του, τη μεταγραφή του Alonso και τις φήμες που ακούγονται για μεταπήδηση στην ομάδα της Ferrari το 2010, ο Ιταλός μάνατζερ δήλωσε: «Εδώ και δυο χρόνια, με ρωτάτε τι θα γίνει αύριο. Όταν θα υπάρξει μια σίγουρη απόφαση, θα την ανακοινώσουμε. Έχουμε μια άριστη σχέση με τη Ferrari και πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί. Είναι μια σημαντική ομάδα, έχει προσφέρει πολλά στο άθλημα. Έχει το σεβασμό μας αλλά πάντα προσπαθώ να την κερδίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: