Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Εξω φρενών με τον Τζιμπούρ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Hταν θέμα χρόνου να «σκάσει» θέμα Τζιμπούρ στην ΑΕΚ από τη στιγμή που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φέρνει στην ομάδα ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη θέση του Γαλλοαλγερινού.

Ο Τζιμπούρ, που ήταν όλη την περσινή χρονιά... βρέξει-χιονίσει βασικός, αφού η μεγαλύτερη... απειλή γι' αυτόν ήταν ο Μιχάλης Παυλής, με την έλευση του πρώτου περιφερειακού επιθετικού (βλέπε Κρίστιαν Νέμεθ) κατάφερε να κάνει άνω-κάτω την ομάδα, δυο 24ωρα πριν από τον επαναληπτικό με τη Βασλούι.

Με τη λήξη της προπόνησης κι ενώ είχε χρησιμοποιηθεί από τον Μπάγεβιτς με την 11άδα των βασικών, πήγε και ζήτησε από το ιατρικό επιτελείο να εξαιρεθεί της αποστολής του αυριανού αγώνα διότι πονούσαν και τα δυο του γόνατα κι αισθανόταν έντονη κόπωση!! Οπως κι έγινε. Ο Μπάγεβιτς τον απέκλεισε από τη 18άδα κι εκείνος πήγε να παρακολουθήσει το Ατλέτικο Μαδρίτης-Παναθηναϊκός σε ψαροταβέρνα της Ραφήνας, απολαμβάνοντας με την παρέα του φρέσκο ψαράκι και μύδια!...

Ο...αυτοαποκλεισμός του Τζιμπούρ από ένα τόσο κρίσιμο ματς εξόργισε το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς και οι συνεργάτες του απέφυγαν να πουν το παραμικρό, ωστόσο πρέπει πλέον να θεωρηθεί δεδομένο ότι ο Γαλλοαλγερινός έχει τελειώσει οριστικά από την Ενωση.

Πάντως αργά χθες το βράδυ ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε «αιφνιδιασμένος» από τον αποκλεισμό του κι έλεγε σε συμπαίκτες του ότι «εγώ τους ζήτησα να βγάλω αύριο (σ.σ. σήμερα) μια μαγνητική γιατί πονούσα και αυτοί με απέκλεισαν»! Αυτή ήταν η εκδοχή του!

Ο προπονητής ενημέρωσε χθες το βράδυ τον Ν. Θανόπουλο για τα καθέκαστα και του ζήτησε να κινηθεί άμεσα για την πώληση του παίκτη. «Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία» του είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν έξω φρενών με τον Τζιμπούρ, αφού υπάρχει πλέον η πεποίθηση μέσα στ' αποδυτήρια ότι ο παίκτης προφασίζεται τραυματισμούς για να μην προπονείται και να πιέσει έτσι με τον τρόπο του τη διοίκηση να τον αφήσει να φύγει με λιγότερα από 2,5 εκατ. ευρώ...

Το καλό για τον Μπάγεβιτς είναι ότι όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά και τέθηκαν στη διάθεσή του για το ματς με τη Βασλούι, η αποστολή της οποίας έφθασε χθες στην Αθήνα, με τον Κρίστιαν Ντούλκα να δηλώνει ότι «εμείς δεν έχουμε πολλές εμπειρίες στην Ευρώπη, όπως η ΑΕΚ. Θα παίξουμε για το καλύτερο, πρέπει να 'μαστε συμπαγείς ως ομάδα».

Στον μεταγραφικό τομέα οι κινήσεις της ΑΕΚ γίνονται πλέον παρουσία του Νίκου Νοτιά.

Χθες κατατέθηκε πρόταση 400.000 ευρώ στον Αρη για τον Γιάχιτς, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αντιπροτείνει 700.000 ευρώ. Στην Ενωση δείχνουν αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον Σέρβο (με το γαλλικό διαβατήριο) και μάλλον θα ανεβάσουν την προσφορά τους.

Οσο για τον Ζόνας; Ο επιθετικός της Γκρέμιο είναι ο «διακαής πόθος» του Ντούσκο! Ο προπονητής ζητάει από τους διοικούντες να προχωρήσουν τάχιστα για την απόκτησή του, παρότι οι Βραζιλιάνοι ζήτησαν χθες 2 εκατ. ευρώ, έναντι του ενός εκατ. που πρότεινε η ΑΕΚ. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» άδειασαν χθες θέση ξένου, παραχωρώντας τον Μπερνς με δανεισμό στην Κέρκυρα.

Εξάλλου χθες έγινε γνωστό από την Αργεντινή ότι η Ενωση... έριξε δίχτυα στον 22χρονο στόπερ της Σαν Λορέντζο, Νικόλας Μπιάνκι Αρτσε. Είτε αποκτηθεί ο Ολεγκέρ ή οποιοσδήποτε «φθασμένος» στόπερ, ο Μπάγεβιτς θέλει να 'χει στο ρόστερ τον νεαρό Αργεντινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: