Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Μπαμ με Γκερέιρο!

roger_guerreiro_.jpgΚαι ξαφνικά... Γκερέιρο! Η ΑΕΚ ντύνει στα κίτρινα τον βασικό χαφ της Εθνικής Πολωνίας Ρότζερ Γκερέιρο, που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα από τις 2:30 τα ξημερώματα! Ο 27χρονος παίκτης της Λέγκια Βαρσοβίας είναι μια ανάσα από την Ένωση και η έλευσή του στην Αθήνα, αποδεικνύει πως η μεταγραφή θεωρείται τελειωμένη, αν και ο ίδιος δεν ήθελε να αποκαλύψει για ποια ομάδα ήρθε στην Ελλάδα.


Μια ανάσα από μία πολύ καλή μεταγραφή βρίσκεται η ΑΕΚ. Η «Ένωση» εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα αποκτήσει τον 27χρονο Βραζιλιάνο με πολωνικό διαβατήριο (παίζει μάλιστα βασικός στην Εθνική) Ρότζερ Γκερέιρο. Ο αριστερός μέσος βρίσκεται από τις 2:30 το πρωί στην χώρα μας και αν και δεν ήθελε να πει για ομάδα ήρθε, η ομάδα αυτή είναι η ΑΕΚ. Το νέο εκτός εξαιρετικού απροόπτου απόκτημα της ΑΕΚ, γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1982 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Σάο Καετάνο, όπου αγωνίστηκε από το 2000 έως το 2002. Την επόμενη χρονιά πήγε στην Κορίνθιανς και μετά για μισό χρόνο του 2004 στην Φλαμένγκο.

Από την «Φλα» αναχώρησε για την Ευρώπη, με την Θέλτα να είναι ο πρώτος του σταθμός. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην πατρίδα του και την Γιουβεντούντ, πριν βρεθεί στην Λέγκια, όπου από το 2006 που αγωνίζεται εκεί έχει 87 συμμετοχές και 17 γκολ. Αυτές οι επιδόσεις του άνοιξαν την πόρτα της Εθνικής Πολωνίας, καταφέρνοντας να πάρει το διαβατήριο λίγο πριν το Ευρωπαϊκό του 2008. Με τη εθνική της Πολωνίας έχει συνολικά 18 συμμετοχές και έχει πετύχει 8 γκολ.

Η πιθανή μεταγραφή του Γκερέιρο δυναμώνει τους «κιτρινόμαυρους» από την μέση και μπροστά, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη με εμπειρία που μπορεί να αγωνιστεί με εξαιρετική ευκολία τόσο αριστερά, όσο και στον άξονα, ενώ τα πολλά χρόνια στην Ευρώπη θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί ακόμα πιο γρήγορα. Είναι τεχνίτης, με έφεση στις ασίστ αλλά και στα καλά τελειώματα των φάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: