Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πρίφτης: «Μία νίκη ακόμη θέλουμε»


Πρίφτης: «Μία νίκη ακόμη θέλουμε»

Στα ψυχικά αποθέματα που έδειξε ο Άρης, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη νίκη επί της Τραμπζονσπόρ, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη.

Εμφανώς χαρούμενος ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης με τη νίκη του Άρη επί της Τραμπζονσπόρ, αλλά κυρίως με την εμφάνιση και την προσφορά που είχε απ’ όλους του τους παίκτες. Ωστόσο, ο κόουτς των «κίτρινων» τόνισε πως η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμη, καθώς τα πράγματα είναι πολύ… μπλεγμένα στον όμιλο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την αντίδραση στο σημερινό παιχνίδι. Για τα ψυχικά αποθέματα που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, αλλά και σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Και για την εικόνα που δείξαμε ως ομάδα. Απέναντί μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και προσεγγίσαμε το παιχνίδι έτσι όπως έπρεπε αμυντικά για να μπορέσουμε να έχουμε τύχη. Είχαμε καλό μακρινό σουτ και αυτό μας βοήθησε σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και φτάσαμε στη νίκη. Συνεχίζουμε. Είναι σημαντικό ότι πήραμε την διαφορά. Συνεχίζουμε για την επόμενη αναμέτρηση με την Καβάλα.

Ο όμιλος μας είναι πολύ ανακατεμένος και οι ομάδες έχουν δείξει είτε ότι είναι ασταθείς είτε ότι όλοι έχουν την δυνατότητα να νικήσουν όλους. Έχουν γίνει διάφορα αποτελέσματα. Θεωρώ πως είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε πρόβλεψη. Θεωρώ πως θέλουμε ένα ακόμη αποτέλεσμα για να πούμε πως είμαστε κοντά στην πρόκριση. Τα παιχνίδια που έχουμε εντός έδρας είναι θεωρητικά κόντρα σε πολύ καλές ομάδες και τα εκτός έδρας είναι εκτός έδρας… Είναι δύσκολος όμιλος. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη. Θεωρώ πως μέχρι τώρα έχουμε καλή συγκομιδή και γενικά έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη.

Ο Ζάρας ήταν πολύ σημαντική βοήθεια σήμερα για την ομάδα. Όπως βοήθησε και ο Τσούπκοβιτς σήμερα όταν είχαμε το δεδομένο πρόβλημα με τα φάουλ του Ουάιτ. Αλλά εγώ θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι οι ΜακΝίλ και Ουότερς έχουν δώσει 11 ασίστ οι δυο τους. O ΜακΝίλ έχει κάνει πέντε κλεψίματα. Αυτά όλα μεταφράζονται κάπως και εκφράζονται μέσα από κάποιον άλλον παίκτη. Άρα θεωρώ πως όλοι συνεισέφεραν σήμερα. Και όσον αφορά στον Θόδωρο είμαι πολύ ικανοποιημένος που σήμερα ήταν πολύ παραγωγικός στην επίθεση. Έπαιξε ως σκόρερ και το χρειάστηκε η ομάδα σήμερα. Ήταν σημαντικό το ότι η μπάλα έφτασε σε αυτόν με πολύ καλές πάσες από τον Ουότερς και τον ΜακΝίλ. Γενικά είχαμε συνεισφορά από αρκετούς παίκτες
».

Για τα φάουλ του Ουάιτ: «Είναι ένα κομμάτι που δουλεύουμε ως ομάδα, μέσα από το βίντεο και με το να του εξηγήσουμε… Είναι θέμα εμπειρίας. Επίσης με την ταχύτητα και με τη δύναμη που παίζει αυτός ο παίκτης και με τον τρόπο που διεκδικεί κάθε φάση είναι πολύ εύκολο όντας άπειρος να υποπέσει εύκολα σε φάουλ και να γίνει στόχος για τον διαιτητή. Είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Αλλά το γεγονός ότι μπήκε ο Τσούπκοβιτς και βοήθησε την ομάδα είναι πολύ σημαντικό. Και κάπως έτσι θα βγει και του Ουάιτ ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός σε αρκετούς τομείς κυρίως στην βολές που κέρδισε, όπου είχε πλεονέκτημα στα πόδια έναντι των αντιπάλων».

Από την πλευρά του, ο Τζερέλ ΜακΝίλ είπε:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και επειδή την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε δύο σερί ήττες μακριά από την έδρα μας. Μπήκαμε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και παίξαμε καλά. Φτάσαμε στη νίκη με συνολική προσπάθεια.

Εγώ και κάποιο άλλοι συμπαίκτες μου ίσως δεν τραβήξαμε τόσο πολύ επιθετικά, όμως, κάποια άλλα παιδιά πήραν πρωτοβουλίες στην επίθεση, όπως ο Ζάρας ο οποίος έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά και ο Τζαμέλ Χάγκινς. Πήραμε τη νίκη που είναι απαραίτητη και συνεχίζουμε. Σίγουρα η εμφάνιση του Ζάρα δείχνει πως έχουμε καλή ομάδα με βάθος. Είδαμε ότι ακόμη και ο 7ος και 8ος βγήκαν μπροστά και έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Αυτό είναι απαραίτητο σε τόσο ανταγωνιστικές διοργανώσεις όπως είναι το Eurocup γιατί ο αντίπαλος κάνει σκάουτινγκ και πρώτος στόχος του είναι να περιορίσει τις πρώτες λύσεις επιθετικά.

Πιστεύω πως αυτή η εμφάνιση και αυτή η νίκη είναι μια αρχή για να ξαναβρούμε τον ρυθμό μας και να μπούμε σε τροχιά νικών. Παίζαμε κόντρα σε μια ταλαντούχα επιθετικά ομάδα και την σταματήσαμε με την καλή μας άμυνα. Όταν παίζουμε έτσι στην άμυνα σίγουρα κάποια στιγμή θα βρούμε τις λύσεις και στην επίθεση για να πάρουμε τις απαραίτητες νίκες
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: