Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Κορυφή με «αίμα»!

Έστω και στη δεύτερη παράταση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει τον Πανελευσινιακό και να παραμείνει στην κορυφή της Α1 μπάσκετ.

Κορυφή με «αίμα»
Ο «Δικέφαλος» νίκησε με 81-72 στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο (κ.α. 63-64, πρ. παρατ. 69-69) τον αντίπαλό του στην Πυλαία, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής και έφτασε τις πέντε νίκες, περιμένοντας ποιον θα έχει παρέα στην πρώτη θέση μετά τη λήξη του ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο. Αντίθετα, η ομάδα των δυτικών προαστίων έβαλε τέρμα στο σερί των τριών συνεχόμενων αγώνων με νίκες.

Το ματς πέρασε από χίλιες διακυμάνσεις, με τους παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα να προηγούνται σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ο «Δικέφαλος» να φτάνει στο +7, όμως τον Πανελευσιανικό δύο φορές στην κανονική περίοδο και στην πρώτη παράταση να αστοχεί στις τελευταίες επιθέσεις. Στη δεύτερη παράταση, η κλάση ορισμένων παικτών των γηπεδούχων έδωσε το τελικό +9.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τσαϊρέλης με 19 και Πέιν με 16 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Παπαμακάριος με 20 πόντους.

Ο Πανελευσινιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 0-7 στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, χάρη στον Παπαμακάριο. Οι Αράπης και Φαγέ έδωσαν μια διαφορά οκτώ πόντων στο πρώτο πεντάλεπτο. Οι προσπάθειες του Κούπερ έφεραν κάποια αποτελέσματα για τον «Δικέφαλο», που μείωσε στο -4, όμως οι περιφερειακοί των φιλοξενούμενων έδιναν συνεχώς «ανάσες». Όμως, στο 10-16, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σερί 7-0 και προηγήθηκε με +1, χάρη στην επιθετική πολυφωνία του. Όμως, οι Τέρνερ και Μάντζαρης έκαναν ένα 5-0 και έδωσαν ένα +4 στον Πανελευσινιακό για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος στο +3 για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με 5-0 σερί στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως ο Ράιλι-Ρος έκανε το 25-30 και διατήρησε το προβάδισμα για τον Πανελευσινιακό, που είχε το πλεονέκτημα στα δίποντα, όμως οι δύο ομάδες ήταν απελπιστικά άστοχες στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε στο +3 για την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα διατηρούσαν ένα +2 με +4, όμως ο Τσαϊρέλης εκμεταλλεύτηκε ένα επιμέρους σκορ και έδωσε ένα +2 στον «Δικέφαλο», που είχε την υπεροχή σε τρίποντα και βολές και μάζευε όλα τα ριμπάουντ και διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα. Στο 41-40, ένα σερί 6-0 έδωσε ένα +7 στους «ασπρόμαυρους», που είχε επιθετική πολυφωνία. Με αυτή τη διαφορά ολοκληρώθηκε το τριαντάλεπτο.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Πέιν έφερε το +9, όμως ένα σερί 5-0 του Πανελευσινιακού έφερε το -4. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα +4 με +6. Εκεί, όμως ο Πανελευσινιακός έκανε ένα 5-0 σερί και μείωσε στο -1, χάρη στους Αμερικανούς του. Με νέο σερί 4-0, ο Πανρελευσινιακός προηγήθηκε με +3 και το ματς έγινε «θρίλερ. Στο 58-60, ο Χαραλαμπίδης ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το 61-60, όμως ο Παπαμακάριος έκανε το 61-62. Ο Κούπερ με δύο βολές έκανε το 63-62. Ο Φαγέ ευστόχησε σε μια από τις δύο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει και ισοφάρισε, ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος στην επαναφορά, όμως ο Νίκου αστόχησε μόνος του σε λέι απ και πήγαμε σε παράταση.

Στην αρχή της πρώτης παράτασης, οι Τσαϊρέλης και Πέιν έδωσαν ένα +4 στον «Δικέφαλο», όμως ο Φαγέ ισοφάρισε με προσωπικό σερί σε 67-67. Ο Χαραλαμπίδης έκανε το 69-67, όμως ο Φαγέ ισοφάρισε σε 69-69, όμως έχασε δύο βολές στο τελευταίο δευτερόλεπτο και οδηγηθήκαμε σε δεύτερη παράταση.

Στην αρχή της δεύτερης παράτασης, ο «Δικέφαλος» έκανε ένα 7-0 σερί και προηγήθηκε με +7 με τον εντυπωσιακό Τσαϊρέλη και τα καλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Ένα 3-0 σερί των φιλοξενούμενων έφερε το -4, όμως ο ΠΟΚ ήταν πιο «φρέσκος» και με περισσότερες επιλογές, έκανε ένα σερί 5-0 και πήρε το ροζ φύλλο, χάρη στα πολλά ριμπάουντ που μάζεψαν οι παίκτες του.


Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-30, 49-42, 63-63, 69-69, 81-72

ΠΑΟΚ: Πέιν 9, Κούπερ 16, Χαραλαμπίδης 10, Τσόχλας 2, Τσαϊρέλης 19, Δέδας 3, Μαργαρίτης 5, Καλλές 2, Μπόγρης 3, Κασελάκης 12

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Νίκου 4, Παπαμακάριος 20, Αράπης 3, Ράιλι-Ρος 16, Τζόουνς 6, Φαγέ 10, Τέρνερ 10, Μάντζαρης 3 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: