Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Προστασία σε «Φέτφα»

Να ρίξουν τους τόνους για τον Γιάννη Φετφατζίδη θέλουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προκειμένου να προστατεύσουν τον νεαρό άσο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην τον «κάψει». «Για τον Φετφατζίδη έχω ένα πρόγραμμα στο μυαλό μου. Δεν θέλω να απογοητεύεται όταν βλέπει ότι π.χ. πάει καλά, αλλά στο επόμενο παιχνίδι δεν τον βάζω. Αλλά ούτε και να περιμένει 100% να παίξει στο επόμενο παιχνίδι, επειδή στο προηγούμενο σκόραρε. Είμαι ευχαριστημένος από τον Γιάννη. Δουλεύει καλά κι έτσι πρέπει να συνεχίσει να κάνει», λέει ο Βάσκος προπονητής.

Θα τον βάλω όταν πρέπει και θα τον ξεκουράζω όταν πρέπει. Όμως, όλα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα. Δεν θέλω να το κάψω το παιδί, να το βοηθήσω θέλω. Δεν είναι ανάγκη να τον ρίξουμε τόσο πολύ στα βαθιά. Δεν θέλω να τον πειράζει όταν παίζει μόνο αλλαγή ή και καθόλου. Γιατί κι αυτό μπορεί να γίνει. Να μου έχει εμπιστοσύνη και όλα θα πάνε καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσο για τα δημοσιεύματα του Τύπου για τον 20χρονο διεθνή άσο: «Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνει είναι να μη διαβάζει εφημερίδες. Τώρα που πηγαίνει καλά, θα γράφουν συνέχεια για εκείνον και δεν χρειάζεται να ξέρει ούτε τι λένε, ούτε τι γράφουν. Μην το τρελάνουν το παιδί. Αυτό που χρειάζεται ο Γιάννης είναι ηρεμία. Τα άλλα, πότε θα παίξει, πόσο θα παίξει κι αν θα παίξει, είναι δικά μου».

«Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι για το καλό του. Να τον βοηθήσουμε να αφοσιωθεί στην προπόνηση και να παίξει την μπάλα του. Να τον αφήσουμε στην ησυχία του. Δεν έχει κάνει τίποτε ακόμη. Έχει πολύ δρόμο μπροστά του, πολλή δουλειά και πολύ προσπάθεια για να πετύχει κάτι καλό τα επόμενα χρόνια. Ας τον αφήσουμε ένα δύο χρόνια να δούμε την εξέλιξή του και αν όλα πάνε καλά και έχει την εξέλιξη που πρέπει, τότε δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος», λένε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, του λένε τα εξής: «Εμείς σε ξέρουμε, σε πιστεύουμε και περιμένουμε από σένα να πάρεις την ομάδα στις πλάτες σου. Υπάρχουν πολλοί έμπειροι ποδοσφαιριστές για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Από σένα θέλουμε να συνεχίσεις να δουλεύεις, να ακούς τον προπονητή σου και να μην ασχολείσαι με τίποτε άλλο. Έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου για να πάρεις την ομάδα στις πλάτες σου. Μην αγχώνεσαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: