Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ο οπαδός-σύμβολο της Ολλανδίας! (pics)

Ο Κρόιφ ήταν «ιπτάμενος Ολλανδός». Υπάρχει όμως ένας συμπατριώτης που όχι μόνο πατά τη Γη, αλλά τη διασχίζει όλη για να βρεθεί δίπλα στην εθνική. Το sport-fm.gr βρήκε τον πιο πιστό οπαδό των «οράνιε».

Ο οπαδός-σύμβολο της Ολλανδίας! (pics)
Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του παιχνιδιού ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Στο Σαλβαντόρ, όμως, όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, πόλος έλξης μέχρι στιγμής αποτελεί ο Μπεν Ούντε Κάμφουις. Ένας 53χρονος Ολλανδός φίλαθλος, ο οποίος κατάφερε να γίνει θέμα στα μεγαλύτερα Μέσα παγκοσμίως.

Το sport-fm.gr βρεθηκε στο γήπεδο Αρένα Φόντε Νόβα, όπου βρισκόταν ο Μπεν την Τετάρτη και σας μεταφέρει το κλίμα...

Γράφει από τη Βραζιλία ο Τάσος Χαλκιόπουλος

Ο φίλος της Ολλανδίας βρέθηκε στο μουντιαλικό στάδιο του Σαλβαντόρ για να παραχωρήσει συνέντευξη στο αμερικανικό κανάλι του youtube «KickTv». Την ίδια περίοδο, έχει καταφέρει να γίνει θέμα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό, γιατί ταξίδεψε από την Καλοφόρνια των ΗΠΑ όπου μένει, μέχρι το Σαλβαντόρ της Βραζιλίας με μια Chevrolet του 1955! Μια διαδρομή που διήρκησε πέντε μήνες!

inner

inner

Φυσικά και θα παρακολουθήσει την αγαπημένη του Ολλανδία από κοντά, αλλά το ότι αποφάσισε να διανύσει όλη αυτή την απόσταση με τον συγκεκριμένο τρόπο, συνδέεται με τις κοινωνικές δραστηριότητες αυτού του ανθρώπου. Ο 53χρονος ασχολείται με άτομα με ειδικές ανάγκες και τυφλά παιδιά, ενώ στο όχημά του, το οποίο αποκαλεί «Νέλι», υπάρχουν γραμμένα μηνύματα και αυτοκόλλητα κατά του ρατσισμού και της προκατάληψης. Επίσης, υπάρχουν γραμμένα μηνύματα φιλάθλων απ όλο τον κόσμο, όπως και ποδοσφαιρικά συνθήματα για την Ολλανδία και σημαίες της Βραζιλίας.

Ο Μπεν έδειχνε ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι βρισκόταν στην χώρα του καφέ, και εξέφρασε την επιθυμία να παρακολουθήσει έναν τελικό ανάμεσα στο «κουρδιστό πορτοκάλι» και τη σελεσάο. Αντιθέτως, δεν θέλει με τίποτα να συναντήσει τους διοργανωτές στη φάση των «16» (οι δύο αυτοί όμιλοι διασταυρώνονται) και ξέρει ότι πολλά θα κριθούν από τον αγώνα της Παρασκευής.

Οι περαστικοί κοιτούσαν έκπληκτοι και φάνηκαν να απολαμβάνουν την τρέλα αυτού του ιδιαίτερου ποδοσφαιρόφιλου. Μερικοί φώναζαν υπέρ της Ολλανδίας, ενώ μερικοί οδηγοί του κόρναραν εκφράζοντας έτσι τον ενθουσιασμό τους. Ενθουσιασμός που συνεπήρε μέχρι και τους υπεύθυνους του γηπέδου.

inner

inner

Και ο Μπεν, πλέον, ως φίλαθλος-διασημότητα είναι περιζήτητος. Δημοσιογράφοι από τη Βραζιλία, το Καζακστάν και την Κορέα έστησαν καρτέρι περιμένωντας να τελειώσει τη συνέντευξή του στο αμερικανικό κανάλι, ώστε να αποσπάσουν κι αυτοί ό,τι μπορούσαν. Ο επιβλητικός -λογω αναστήματος- Ολλανδός δεν τους χάλασε το χατίρι.

inner

inner

inner

Την ώρα, πια, που ο Μπεν μάζευε τα πραγματά του για να φύγει, του ζητήσαμε να κάνει ένα σχόλιο για την Ελλάδα. «Αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ την Ελλάδα», είπε στα αγγλικά πριν φύγει.

Επόμενο ραντεβού στην Αρένα Φόντε Νόβα, Παρασκευή 13 Ιουνίου, για την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία (22:00).

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: