Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Οι ανορθογραφίες του Φελίπε Σκολάρι!!

Ο Γιώργος Χελάκης αναλύει στο sport-fm.gr τις άστοχες επιλογές του Λουίς Φελίπε Σκολάρι με την Κροατία και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξει για να διεκδικήσει η Βραζιλία το Μουντιάλ.

Οι ανορθογραφίες του Φελίπε Σκολάρι
Ο Φελίπε Σκολάρι είδε το χάρο με τα μάτια του στο παιχνίδι με την Κροατία.

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο όχι γιατί έπεσαν πάνω σε μια ελκυστική Βραζιλία που είχε ετοιμάσει ο ιδιόρρυθμος τεχνικός, αλλά γιατί δυο έξυπνα και τεχνικά μεν, αλλά σχετικά αδύναμα σουτ, απέτυχε να τα αποκρούσει ο Πλετίκοσα.

Η εικόνα του ματς σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί το τελικό αποτέλεσμα. Οι Βραζιλιάνοι παρουσιάστηκαν αγχωμένοι, χωρίς σαφές σχέδιο επιθετικής ανάπτυξης και με ένα ιδιότυπο 4-4-2 που αχρήστευε τον Χουλκ βάζοντάς τον να παριστάνει τον αριστερό εξτρέμ και στερούσε από τον Όσκαρ τη δυνατότητα να οργανώσει την επίθεση της ομάδας του από τον άξονα.

Κι ενώ όλοι περιμέναμε προσωπικές ενέργειες του Νεϊμάρ, ήταν ο 34χρονος Ίβιτσα Όλιτς που έκανε «μια χόρτα» τον Ντάνι Άλβες από αριστερά και έβγαζε επικίνδυνες σέντρες στην καρδιά της βραζιλιάνικης άμυνας. Έτσι, σε μια απ’ αυτές ο Μαρσέλο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Βραζιλία πέτυχε την ανατροπή με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και στη συνέχεια έμεινε να αμύνεται μαζικά και να ζητά από τον τερματοφύλακά της, Ζούλιο Σέζαρ, να σταματήσει τους επιτιθέμενους κατά κύματα, Κροάτες. Δεν ξέρω σε ποια κατάσταση είναι ο Ραμίρες, αλλά αμυντικούς χαφ σαν τον Παουλίνιο, κατά πρώτο λόγο, και τον Λουίς Γκουστάβο, στη συνέχεια, βρίσκει κανείς με το σωρό.

Αν ο Ράκιτιτς βοηθούσε το έργο του Μόντριτς, ίσως γραφόταν αλλιώς η πρεμιέρα του Μουντιάλ. Σε κάθε περίπτωση, ο Φελίπε Σκολάρι θα πρέπει να ξανασκεφτεί πάνω στην αδυναμία της ομάδας του να δημιουργήσει από τον άξονα, ώστε να κυριαρχήσει στο παιχνίδι.

Πρεμιέρα ήταν και δικαιολογούνται λάθη και αστοχίες. Για μια ομάδα όμως που θέλει να σηκώσει το τρόπαιο θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από δυο προσωπικές ενέργειες Νεϊμάρ, άλλες τόσες του Όσκαρ και δυο λάθη του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: