Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Παπανικολάου: «Λάθος να μην πήγαινα στην Μπαρτσελόνα»

Ικανοποιημένος απ’ τη επιλογή του εμφανίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε για την ισπανική εμπειρία, αλλά και για το ερχόμενο Μουντομπάσκετ στην ιστοσελίδα της FIBA.

Παπανικολάου: «Λάθος να μην πήγαινα στην Μπαρτσελόνα»
Τους λόγους που τον οδήγησαν στην μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στην παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας αναφέρθηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού μίλησε στο σάιτ της FIBA για τη θέληση που έδειξαν οι Ισπανοί για να τον αποκτήσουν, χωρίς να κρύψει ότι το οικονομικό έπαιξε ρόλο στη μεταγραφή του.

«Θα είμαι ειλικρινής, το οικονομικό κομμάτι έπαιξε βασικό ρόλο στη μεταγραφή μου, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η Μπαρτσελόνα προσέγγισε τον Ολυμπιακό και εμένα. Ο τρόπος που μου έδειξαν πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα τους. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Με έκανε να καταλάβω ότι θα ήταν λάθος να μην έδινα στον εαυτό μου την ευκαιρία να παίξω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα. Δεν το συγκρίνω με τον Ολυμπιακό, τον οποίο σέβομαι απεριόριστα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο αριθμός των οπαδών που ακολουθεί παγκόσμια την ομάδα είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα».

Όσον αφορά την παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας σχολίασε: «Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλό το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να κάνουμε ξανά περήφανο τον κόσμο το προσεχές καλοκαίρι. Το Μουντομπάσκετ είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Όλοι μας είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι από το πρόσωπο που δείξαμε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Τώρα μιλάμε για μία μεγάλη διοργάνωση, γι' αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Το ξέρουμε καλύτερα από οποιοδήποτε, μετά απ' ότι έγινε στο Προολυμπιακό τουρνουά στη Βενεζουέλα, όταν η Νιγηρία μας πέταξε έξω. Η μόνη μου ευχή είναι να μείνουμε υγιής, εγώ και οι συμπαίκτες μου. Έτσι, θα δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και θα είμαστε σε θέση να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θα μας κάνουν χαρούμενους
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: