Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αυτοί είναι ξενέρωτοι!!


Αυτοί είναι ξενέρωτοι

Σάββατο απόγευμα και βράδυ. Όλη η Ευρώπη παίζει μπάλα. Μεγάλα παιχνίδια παντού.

Γράφει ο Χρήστος Σούτος

Στην Ισπανία η τιτανομαχία Ρεάλ- Μπαρτσελόνα. Στην Αγγλία η Λίβερπουλ του Κλοπ στην έδρα της Σίτυ. Στην Ιταλία η Μίλαν στην Αρένα της Γιουβέντους. Εδώ στην χώρα του ποτέ (;) ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στην έδρα του δεύτερου στη βαθμολογία ΠΑΟ στη μητέρα των μαχών για το ποδόσφαιρο μας. Όλα τα ματς έγιναν κανονικά. Όλα; Γράψτε λάθος. Στην χώρα της φαιδρότητας, του ωχαδερφισμού και της προχειρότητας όχι. Σαν άλλη χώρα του τρίτου κόσμου η Ελλάδα εν έτη 2015 δεν είναι σε θέση να διοργανώσει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με τους φιλάθλους μόνο της μιας ομάδας. Για μετακίνηση φιλοξενούμενων ούτε λόγος.

Σάββατο απόγευμα ώρα 19.15. Ανοίγω την τηλεόραση για να δω το clasico. Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων στη Γαλλία. Το ματς ξεκινά κανονικά. Ατμόσφαιρα καθαρή. Δεν έχει κροτίδες; Δεν έχει φωτοβολίδες; Δεν ξέρουν να ζουν τα ματς αυτοί. Γκολ η Μπάρτσα με τον Σουάρες 0-1 τίποτα. Συνεχές σφυροκόπημα της Ρεάλ από τους φιλοξενούμενους. Γκολ του Νέιμαρ 0-2 η Μπαρτσελόνα . Τίποτα ούτε τώρα. Ούτε μια είσοδος οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, ούτε μια πέτρα σε κεφάλι αντιπάλου.

Ούτε ένα μπουκάλι. Τι γίνεται; Αυτοί είναι ξενέρωτοι τελείως. Ταυτόχρονα πληροφορίες από τη Λεωφόρο έρχονται με τη μορφή πυροβόλου. Το εγχώριο ντέρμπι βρίσκεται στον αέρα. Κροτίδες, φωτοβολίδες, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν κάνει προθέρμανση. Επεισόδια, αναβολή, εικόνες χάους, πόλεμος. Ημίχρονο στη Μαδρίτη. Αλλάζω κανάλι. Πάω Αγγλία. Βλέπουν καλά τα μάτια μου; Η Λίβερπουλ κερδίζει μέσα στο Μάντσεστερ και το ματς διεξάγεται κανονικά. Πάω ξανά Ισπανία. Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο. Μετά από λίγο γκολ ο Ινιέστα όνειρο και 0-3 μέσα στο Μπερναμπέου. Κάνει το 0-4 ο Σουάρες και μετά από λίγο γίνεται το αδιανόητο.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, βγάζει τον αρχηγό του Αντρέ. Το γήπεδο τον αποθεώνει. Ρε μπας και κάνω λάθος; Μήπως παίζουν στη Βαρκελώνη; Μπα Μαδρίτη γράφει. Έχω αρχίζει και φουντώνω δεν είναι δυνατόν!!! Έχω κοκκινίσει από τα νεύρα μου. Το γήπεδο παραμένει στη θέση του. Δεν μπορώ άλλο!!!! Πάω Αγγλία.Θέλω να πιστεύω ότι εκεί είναι πιο σοβαροί. Το σκορ γράφει 1-4 και το ματς συνεχίζεται κανονικά!!!! Ε θα μας τρελάνουν αυτοί !!!! Μετά από λίγο τελειώνουν τα ματς σε Αγγλία και Ισπανία.

Σπάω ένα ποτήρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πώς να αντέξω τόσο πολιτισμό; Κάθομαι στην πολυθρόνα μου και ηρεμώ. Μου έρχεται φλας στο μυαλό. Καταλαβαίνω επιτέλους την αιτία. Εμείς έχουμε να χωρίσουμε το πράσινο και το κόκκινο. Πράγμα πολύ σοβαρό ειδικά αν έχεις δαλτωνισμό, ή αλλιώς δυσχρωματοψία, πάθηση που δεν διακρίνεις τα χρώματα αυτά. Οι Ισπανοί πολιτικές διαφορές και πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας. Η δικιά μας η διαμάχη έχει την ίδια σοβαρότητα με τους τσακωμούς του Αλφαβητίξ με τον Αυτοματίξ για τα ψάρια του πρώτου στο περίφημο γαλατικό χωριό, ενώ των Ισπανών προφανώς όχι.

Υ.Γ: Βέβαια για να τα λέμε όλα σε καμία σοβαρή χώρα το Δ.Σ της ομοσπονδίας δεν περνά περισσότερο χρόνο στα γραφεία της δικαιοσύνης απ΄ότι στα δικά του. Σε καμία σοβαρή χώρα " επιφανείς" φίλαθλοι δεν ασκούν διοίκηση ή συνομιλούν με θεσμικούς παράγοντες του αθλητισμού ή της πολιτείας. Εδώ στην μαγική αυτή γωνιά της γης συμβαίνουν τα πάντα όλα όπως λέει και μια άλλη ψυχή.Έχουμε πήξει στους απλούς, αγνούς φιλάθλους. Δύσμοιρη Ελλάδα, δύστυχε απλέ φίλαθλε που με τον οβολό σου και την άδολη αγάπη σου θέλεις να βοηθήσεις την αγαπημένη σου ομάδα πόσο βαθιά νυχτωμένος είσαι......
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: