Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Νασούτι : Ήρθα για να μείνω !

Την ευχή να παραμείνει πολλά χρόνια στον Αρη και να γράψει ιστορία με την ομάδα με της Θεσσαλονίκης εξέφρασε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Εξέδρα" ο αργεντινός αμυντικός των κιτρίνων, Κρίστιαν Νασούτι. "Δεν ήρθα στον Αρη για να καθήσω ένα χρόνο και μετά να φύγω. Ηρθα για να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα. Θέλω να γράψω ιστορία στην καριέρα μου, παράλληλα με την ιστορία του συλλόγου", είπε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νασούτι:

Με την απόφασή σου να έρθεις στον Αρη άνοιξες μια καινούργια σελίδα στην καριέρα σου. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από τη νέα σου ομάδα;

- Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Αυτό έγινε από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Αισιοδοξώ ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι σπουδαία για τον Αρη. Θα δουλέψω σκληρά για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου.

Πριν από δύο χρόνια έφθασες μια ανάσα από τον Ολυμπιακό. Φέτος, έκανες το άλμα στην Ευρώπη μέσω του Αρη. Εψαχνες χρόνια αυτή την ευκαιρία;

- Ο Αρης μου δίνει τη δυνατότητα να εκπληρώσω ένα όνειρο ζωής. Να κάνω, δηλαδή, το άλμα από τη μια άκρη του Ατλαντικού στην άλλη και να αγωνιστώ σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεν ήρθα στον Αρη για να καθήσω ένα χρόνο και μετά να φύγω. Ηρθα για να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα. Θέλω να γράψω ιστορία στην καριέρα μου, παράλληλα με την ιστορία του συλλόγου και Θεού θέλοντος η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Το πρωτάθλημα Αργεντινής ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό. Προέρχεσαι από μια γεμάτη χρονιά. Πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ξεκούραση για να αντεπεξέλθεις στην πίεση της επόμενης σεζόν;

- Πιστεύω ότι αυτό δεν θα με επηρεάσει. Επιπροσθέτως, στον Αρη ήρθα με μεγάλη όρεξη και διάθεση για να δουλέψω. Στο θέμα της φυσικής κατάστασης δεν θα μείνω πίσω. Ερχομαι με μεγάλο ενθουσιασμό σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να φύγει εντελώς από το μυαλό μου η λέξη διακοπές.

Επικρατεί η άποψη ότι οι Αργεντινοί προσαρμόζονται δύσκολα όταν έρχονται να αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Τι γνώμη έχεις για αυτό κι αν πιστεύεις ότι θα ισχύσει στη δική σου περίπτωση;

- Δεν θα επηρεαστώ. Ημουν έτοιμος όταν πήρα την απόφαση να έρθω στον Αρη. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες διαφορές στον τρόπο ζωής, ωστόσο πιστεύω ότι θα συνηθίσω γρήγορα. Εχω μεγάλη όρεξη και διάθεση. Θα προσπαθήσω να εγκλιματιστώ γρήγορα και να μάθω λίγα ελληνικά. Δεν είμαι περαστικός από τον Αρη. Οπως είπα, ήρθα για να μείνω πολλά χρόνια.

Τι γνωρίζεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

- Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες ανταγωνιστικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, που κατακτά τα τελευταία χρόνια τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Για τον Αρη είχα πληροφορηθεί για το πολύ καλό ρόστερ που διαθέτει και ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας σχεδιασμός από τους ανθρώπους της ομάδας για να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο και να μπει σφήνα στην πρώτη τριάδα.

Εχεις κάποια προσωπική σχέση με τους Αργεντινούς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα;

- Γνωρίζω αρκετούς, αλλά δεν έχουμε φιλικές σχέσεις. Κάποιους από αυτούς τους έχω αντιμετωπίσει στην Αργεντινή. Ομως, υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι που δεν έκαναν καριέρα στη χώρα μου κι έτσι δεν τους ξέρω.

Πώς νιώθεις που θα βρεθείς για ακόμη μία φορά αντιμέτωπος με την Μπόκα Τζούνιορς;

- Το περιμένω με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι. Θέλω να είμαι καλά και να με επιλέξει ο προπονητής μου να αγωνιστώ. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να παίζει σε τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπόκα, η οποία είναι τεράστια ομάδα. Είναι ένα ιδιαίτερο φιλικό παιχνίδι.

Εχεις πληροφορηθεί ότι έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια;

- Αν θέλετε έχω εισιτήρια να σας πουλήσω (σ.σ.: γέλια). Γνωρίζω ότι εξαντλήθηκαν. Πάντως, αυτό δεν μου έκανε έκπληξη. Το περίμενα. Είδα τους οπαδούς μας στην πρώτη προπόνηση και πόσο πάθος και αγάπη έχουν για την ομάδα. Περιμένουν με αγωνία το παιχνίδι και εγώ περιμένω να ζήσω αυτήν την ατμόσφαιρα.

Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα σε έναν κεντρικό αμυντικό;

- Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας κεντρικός αμυντικός είναι τρία. Πρώτον, να έχει μεγάλη προσωπικότητα. Δεύτερον, να διαθέτει δυνατή φωνή για να οργανώνει την αμυντική γραμμή. Τρίτον, όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, να είναι συγκεντρωμένος στα καθήκοντά του και να μοιράζει σωστά την μπάλα όταν τη βγάζει εκτός περιοχής».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας;

- Οι Γιάχιτς, Ρονάλντο και Ρομπέρζ είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές (σ.σ.: με τον Κουλουχέρη δεν έχει παίξει ακόμη). Οι αμυντικοί χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο προσαρμογής για να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Πιστεύω αυτό να γίνει γρήγορα και αισιοδοξώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα».

Ποια θεωρείς την πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου;

- Την πρώτη μου χρονιά στη Ρίβερ. Πραγματοποιήσαμε ένα καλό πρωτάθλημα, ενώ στο Κόπα Λιμπερταδόρες φτάσαμε ψηλά. Χάρη σε αυτή τη χρονιά, ευρωπαϊκές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η Βασιλεία, έδειξαν ενδιαφέρον για εμένα. Ωστόσο, τη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου την κρατάω για τον Αρη.

Υπάρχει κάποιος κεντρικός αμυντικός που θαυμάζεις; Ποιος είναι ο δυσκολότερος επιθετικός που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

- Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ όλους τους παίκτες και προσπαθώ να πάρω πράγματα από αυτούς. Μπροστά μου έχω ακόμη πολλά χρόνια. Βλέπω και μαθαίνω. Από εκεί και πέρα, μου αρέσει πολύ ο Φέρντιναντ. Είναι ένας έξυπνος και οργανωτικός αμυντικός. Σχετικά με αυτό που με ρωτήσατε για τον δυσκολότερο επιθετικό που έχω αντιμετωπίσει, θα έλεγα ότι είναι ο Κάρλος Τέβες στις καλές του στιγμές. Πάντως, ένας αμυντικός θα πρέπει να υπολογίζει τον οποιοδήποτε επιθετικό, γιατί ο καθένας μπορεί να γίνει επικίνδυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: