Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Πρίφτης: «Καλά και μέτρια διαστήματα»


Πρίφτης: «Καλά και μέτρια διαστήματα»

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα του Άρη δεδομένης και της κόπωσης της ομάδας εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη νίκη με 81-68 επί της Κηφισιάς.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για την νίκη, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Κηφισιά είναι μία σοβαρή ομάδα, έχει μία ιδιαίτερη αθλητικότητα, και ενεργειακά υπήρχε μεγάλη απαίτηση σε υψηλό βαθμό ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι απέναντι τους. Πιστεύω ότι είχαμε καλά και μέτρια διαστήματα. Είχαμε καλή λειτουργία στην επίθεση και φτάσαμε κοντά στην νίκη χάρη στην συμπαγή μας άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε απόψε για εμάς, από αύριο ξεκινάει η προετοιμασία για τον αγώνα με την Στεάουα και συνεχίζουμε. Καλή συνέχεια στην Κηφισιά», ανέφερε ο προπονητής του Άρη.

Μιλώντας για τη δυσκολία των δύο αγώνων ανά εβδομάδα είπε: «Πρέπει να είμαστε συντονισμένοι σε αυτό, μία μέρα που κάνουμε προπόνηση αποκατάστασης, τον τελευταίο καιρό, δηλαδή την εβδομάδα που ήμαστε εδώ κάνουμε προπόνηση σχεδόν κανονική. Έχουμε μια νέα ομάδα, με άπειρα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτή την προπονητική διαδικασία. Προσπαθούμε να βρούμε μία μέση λύση, γίνεται προετοιμασία για ό,τι μπορούμε να δουλέψουμε και να αλλάξουμε μέσα στο γήπεδο».

Για τον αγώνα με την Στεάουα είπε: «Ο αγώνας είναι δύσκολος, πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη. Περιμένουμε δύο αποτέλεσμα, ένα το δικό μας και ένα στο Ούνιξ Καζάν-Μπουντούτσνοστ για να τελειώνουμε με την πρόκριση. Υπομονή μέχρι την Τετάρτη».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος από την πλευρά του σημείωσε: «Η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα, έχει τρεις νίκες σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια, ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο ματς. Στην επίθεση ήμασταν πολύ καλοί γυρίσαμε ωραία τη μπάλα στην άμυνα είχαμε κάποια προβλήματα στο ένας με έναν αλλά δεν μας στοίχισε και πήραμε μια ακόμα νίκη που είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το ματς με τη Στεάουα είναι τελικός και θέλουμε να πάμε εκεί και να κερδίσουμε. Η Στεάουα είναι πολύ καλή ομάδα πρέπει να είμαστε σοβαροί και εν είμαστε θα πάρουμε τη νίκη. Είναι μεγάλη υπόθεση να πάρουμε τη νίκη εκεί μέσα και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν σκεφτόμαστε ακόμη τον ημιτελικό Κυπέλλου. Θα είναι λάθος να σκεφτούμε τον Παναθηναϊκό από τώρα. Έχουμε τρία ματς μπροστά μας, θα ναι μεγάλο λάθος να δούμε τόσο μακριά».

Ο Ντόμινικ Γουότερς ανέφερε: «Παίξαμε καλά, ήμασταν αποτελεσματικοί στην άμυνα, κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα και όποτε το κάνουμε αυτό βρίσκουμε ελεύθερα σουτ. Ήμασταν αποτελεσματικοί και στα ριμπάουντ, προετοιμαστήκαμε καλά αμυντικά από τους προπονητές μας, είχαμε και την ορμή από τον αγώνα με την Ούνιξ και φτάσαμε στη νίκη. Δεν μπορούμε να πάρουμε κανέναν αψήφιστα. Δεν είμαστε Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός, δεν μας φοβούνται όλοι ακόμα και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά, να αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε μέσα στο γήπεδο».

Σχετικά με τον αγώνα με την Στεάουα είπε: «Τους ξέρουμε, τους έχουμε αντιμετωπίσει. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στο Eurocup, κάθε ομάδα γίνεται σκληρότερη όταν παίζει εντός έδρας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι, να τους σταματήσουμε αμυντικά, για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ. Έχουμε ελπίδες και για την πρώτη θέση και θέλουμε να κάνουμε δύο νίκες για να την κατακτήσουμε. Δεν μπορούμε να πάρουμε καμία ομάδα αψήφιστα, αυτό κάναμε και σήμερα και θα είμαστε προετοιμασμένοι».

Τέλος, ο Τζαμέλ Χάγκινς ανέφερε: «Ανεξάρτητα από το αν έχουμε ενέργεια ή όχι, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη κι αυτό είναι που μετράει. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την υποστήριξή τους, μας βοήθησαν σημαντικά να κερδίσουμε απόψε. Παίξαμε καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ξέραμε ότι θα υπάρξει αντίδραση. Το μπάσκετ είναι άθλημα των σερί κι αυτοί έκαναν το δικό τους μέσα από την άμυνά τους και τα εύκολα καλάθια που βρήκαν στον αιφνιδιασμό. Στο τέλος όμως, βρήκαμε τον τρόπο να τους σταματήσουμε».

Αναφορικά με τη Στεάουα τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα, δύσκολο κι έτσι θα το αντιμετωπίσουμε. Θα δουλέψουμε με το προπονητικό τιμ στον τρόπο που θα παίξουμε και θα πάμε εκεί για να παλέψουμε για τη νίκη όπως σε κάθε αγώνα».

Όσο για τη δική του απόδοση; «Φέτος αγωνίζομαι σε μία μεγάλη ομάδα και θέλω να αρπάξω την ευκαιρία που μου δόθηκε, να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω σε αυτό το επίπεδο. Δουλεύω πολύ με το προπονητικό τιμ και με βοηθούν να βελτιωθώ και να αποδίδω καλά σε κάθε αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: