Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μπέζας: «Τους φοβίζει ότι ερχόμαστε δυνατοί;»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, τοποθετήθηκε λίγη ώρα μετά την απελευθέρωσή του ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιώργος Μπέζας. Μιλώντας για τα όσα έζησε στο Αλκαζάρ κατά την σύλληψή του από τους αστυνομικούς και την διανυκτέρευσή του σε αστυνομικό τμήμα της Λάρισας.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην συνομιλία που είχε έπειτα με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας (που ήταν απασχολημένος και δε μπορούσε να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και το νομικό της σύμβουλο το ίδιο βράδυ), αλλά και για τη γενικότερη στάση της αστυνομίας απέναντι στον Ηρακλή.

Για τον λόγο, την αιτία της σύλληψής του, ο Γιώργος Μπέζας τόνισε: «Αρχικά να πω ότι πήραμε αναβολή για την Τετάρτη που θα γίνει το δικαστήριο. Τυπικά ο λόγος ήταν η εξύβριση και απειλή. Επίσημα στο έγγραφο της δικογραφίας ανέγραφε πως είπα… Τι κάνετε ρε! Τυπικά πάντα γιατί δεν τα είπα αυτά τα πράγματα. Όταν πήραν τον φίλαθλό μας και τον έβγαλαν έξω από το γήπεδο, ως υπεύθυνος της ΠΑΕ και ως υπεύθυνος ασφαλείας που είχα οριστεί και το γνώριζε η αστυνομία πήγα στο σημείο εκείνο για να δω τι συμβαίνει. Ρώτησα για ποιον λόγο τον συλλαμβάνετε, για ποιο λόγο θέλετε να τον κάνετε προσαγωγή και τι ακριβώς συμβαίνει. Τους είπα ότι εκείνη τη στιγμή συνέβαινε το εντελώς αντίθετο, 20-30 άτομα πετούσαν μπουκάλια και καφέδες και συλλάβανε φίλαθλο της ομάδας μας. Εκείνη τη στιγμή αποφασίσανε να συλλάβουν κι εμένα».

Για το αν γνώριζαν την ιδιότητά του, τόνισε:

«Τους ενημέρωσα ποιος είμαι, ότι είμαι υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ και γενικός διευθυντής της, αλλά δεν ακούγανε τίποτα δυστυχώς. Δεν ξέρω γιατί. Διανυκτέρευσα στο πρώτο αστυνομικό τμήμα Λάρισας στα κρατητήρια. Σε κακές συνθήκες. Χθες πρέπει να τελείωσε το θέμα βία στα γήπεδα με τη σύλληψή μου…».

Για την εν γένει κατάσταση στις κερκίδες του Αλκαζάρ, υπογράμμισε:

«Δεν υπήρχαν φαινόμενα αντίστοιχα των περσινών στο Βόλο. Κάποιοι φίλαθλοί μας έφτασαν στο γήπεδο και μπήκαν διασκορπισμένοι στην κερκίδα όπου ήταν και οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας. Δεν υπήρχε όμως κανένα θέμα, μέχρι τη στιγμή που πετύχαμε το γκολ και ισοφαρίσαμε. Τότε που πανηγύρισαν, όπως κι εμείς, υπήρξαν κάποιες φωνές, όχι εμάς ως διοίκηση που ήμασταν πιο δίπλα, επεμβήκαμε για να μην γίνει κανένα επεισόδιο εκεί και έκλεισε το ζήτημα εκεί. Ξαφνικά όμως είδα να σέρνουν αστυνομικοί έναν φίλαθλό μας εκτός γηπέδου».

Σχετικά με την άρνηση συνάντησης του αστυνομικού διευθυντή με τον πρόεδρο και το νομικό της ΠΑΕ, είπε:

«Όχι απλά δε δέχθηκαν να δουν και να μιλήσουν με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και τον νομικό εκπρόσωπό της, αλλά τους είπαν κι όλας ότι δεν έχει χρόνο (!) ο αστυνομικός διευθυντής να τους δει».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε μαζί του σήμερα:

«Προσπάθησα και μίλησα λίγο μαζί του, μου εξήγησε ότι ίσως υπήρχε υπερβάλλον ζήλος και μάλλον δεν κατάλαβαν την ιδιότητα τη δική μου.
Δεν είναι όμως θέμα το πρόσωπο το δικό μου. Το θέμα είναι ο Ηρακλής. Υπήρχε μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Βέροια. Δεν είναι κακό. Αυτό θέλουμε, να βλέπει όλος ο κόσμος τα παιχνίδια. Εδώ βλέπουμε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο μόνο με τον Ηρακλή και δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό. Τους φοβίζει κάτι; Τους φοβίζει ότι ο Ηρακλής έρχεται; Ότι γυρίζει δυνατός; Δεν ξέρω τι να πω…
Είναι χωρίς λόγο όλα αυτά. Προσπαθούμε να έχουμε καλή συνεργασία, αλλά βλέπουμε ένα παράξενο πράγμα που συμβαίνει μόνο με τον Ηρακλή».

Τέλος για την πρόκριση της ομάδας σχολίασε:

«Έχασα την ουσία, την πρόκρισή μας, αλλά δεν πειράζει, θα χαρώ την επόμενη πρόκριση.
Σαν πρώτο επίσημο παιχνίδι σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: