Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Καϊμακόγλου: «Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας»

Μετά την αποτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, ο Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε πως όλοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους για το τι έφταιξε και δεν προχώρησε στην διοργάνωση η ομάδα.

Καϊμακόγλου: «Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας»
Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Κώστας Καϊμακόγλου. Λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, ο διεθνής φόργουορντ τόνισε πως όλοι στην ομάδα θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους για τα λάθη που έγιναν και τους λόγους που έφεραν αυτή την αποτυχία.

Φυσικά, ο «Κάι» ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει... μηδενισμός, καθώς η Εθνική έχει πλούσιο ταλέντο και θα ξαναβρεί τον δρόμο της, ενώ στάθηκε και στα πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε η "επίσημη αγαπημένη" σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Αναλυτικά, όσα είπε στον «ΑΝΤ-1»:

«Δεν είναι η πιο ωραία στιγμή για λόγια. Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρούμε το τι έφταιξε. Σήμερα αγωνιστήκαμε με κακή ψυχολογία, περάσαμε άσχημες ώρες μετά την ήττα από την Σλοβενία. Είπαμε να βγούμε να κάνουμε το χρέος μας, δώσαμε τα πάντα, αλλά δυστυχώς φεύγουμε με μια ήττα.

Θα ειπωθούν πολλά πλέον. Σε αυτή την δουλειά έτσι είναι τα πράγματα. Μία Θεός, μία στον πάτο. Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, είναι κρίμα με τόσο ταλέντο να μην μπορεί να πετύχει κάτι καλό η Εθνική. Για να πετύχεις θες και τύχη, είχαμε πολλούς τραυματισμούς, δεν μας βοήθησε. Άλλαζε η ισορροπία της ομάδας συνεχώς και αυτό δεν μας βοηθούσε καθόλου. Δεν μεταμορφωθήκαμε μετά την Τουρκία, απλά τα προβλήματα μας έβγαλαν από τον ρυθμό μας. Μετά από εκεί προσπαθήσαμε χωρίς Σπανούλη, στη συνέχεια επέστρεψε, άλλαξε εκ νέου ο ρυθμός και μετά ήρθαν νέα προβλήματα. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, πρέπει να δούμε τι έφταιξε και να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα.

Εδώ και 2 μήνες δουλεύουμε για το πλάνο της ομάδας. Γι’ αυτό που ζητά ο προπονητής και μπορούμε. Θεωρώ ότι αυτά διαταράχθηκαν και γι’ αυτό το λόγο πολλές φορές χάναμε τη συγκέντρωσή μας. Τις επόμενες ημέρες θα γραφτούν πολλά, αλλά οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα πρέπει με πολύ συγκέντρωση να δουλέψουν και να πάμε βήμα-βήμα ξανά ψηλά. Είναι νωρίς να συζητάμε για το μέλλον μου. Έχει ο Θεός, να είμαστε όλοι υγιείς και θα υπάρξουν οι παίκτες για να δώσουν το 100%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: