Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Φέτφα μπορεί τη διαφορά…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την εικόνα του Φετφατζίδη σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.
Αν για ένα πράγμα συμφωνούν όλοι στον Ολυμπιακό, είναι ότι πραγματικά μέχρι στιγμής ο Φετφατζίδης αποτελεί μία πολύ ευχάριστη παρουσία στην προετοιμασία της ομάδας.
Ο Έλληνας άσος μοιάζει αποφασισμένος όσο ποτέ να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί στον Ολυμπιακό. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μίτσελ αυτόν ξεκίνησε στην ενδεκάδα ως δεξί εξτρέμ, και στα δύο πιο σημαντικά φιλικά, αυτά της Γερμανίας, με την Στουτγκάρδη και την Χόφενχαϊμ.

Ο Φέτφα και εντυπωσιακές ενέργειες έχει μέσα στο παιχνίδι και ωραίες επιθέσεις (κι αντεπιθέσεις) βγάζει και καλές συνεργασίες έχει επιθετικά με τον άλλο παίκτη της πλευράς του (Σαλίνο) και ωραία 'βρίσκεται' με τους Τσόρι, Μασάντο και σε φάσεις μπαίνει.
Αυτός ο Φετφατζίδης που βλέπουμε, δεν μπορεί παρά να παίξει μίνιμουμ 25 παιχνίδια βασικός, από τα περίπου 50 που θα δώσει ο Ολυμπιακός στη νέα σεζόν.
Αν όμως φτιάξει δύο τρία «πραγματάκια», αυτά τα 25 ματς εύκολα μπορεί να αβγατίσουν! Κι οι Βάϊς, Κάμπελ να μην είναι τόσο βέβαιοι και πάντα ενδεκαδάτοι.
Το πρώτο και πιο βασικό, είναι να βελτιώσει την τελική του προσπάθεια. Ειδικά με το δεξί πόδι-όπου υστερεί σχεδόν απελπιστικά-, αλλά ακόμη και με το αριστερό, με το οποίο πρέπει να σουτάρει με μεγαλύτερη ακρίβεια, από την ώρα που την «έχει» την κίνηση, να κλίνει από δεξιά προς τον άξονα και να βρίσκεται φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ. Παίζοντας έξω δεξιά, όπως του αρέσει, δεν μπορεί να έχει το δεξί πόδι μόνο για το γκάζι. Κι ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος κλασικός αριστεροπόδαρος είναι, αλλά επειδή κινείται πολύ από τα δεξιά, το δούλεψε το δεξί πόδι και τώρα μπορεί και βγάζει καλές σέντρες με αυτό.
Το δεύτερο είναι να γυρίζει πιο πειθαρχημένα και να βοηθάει τον δεξί μπακ. Από την στιγμή που έχει δυναμώσει, όπως είδαμε στις μονομαχίες του με τους Γερμανούς αμυντικούς, πρέπει να έχει νοοτροπία σωστή, αλλά και δυνάμεις αρκετές, ώστε να μην εκθέτει τον Σαλίνο. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να το κάνει.
Και το τρίτο είναι να μειώσει την κατάχρηση της μπάλας. Δεν έχει ανάγκη να αποδείξει ότι είναι καλός ντριμπλέρ. Αυτό το κάτι παραπάνω πρέπει να το κόψει. Την κρίσιμη στιγμή πρέπει να δίνει την καλή πάσα. Αυτό θα εκτιμηθεί απ΄ όλους περισσότερο από μία όμορφη ντρίμπλα. Γενικά πρέπει να ολοκληρώνει καλύτερα τις ωραίες ενέργειές του και να μην το χαλάει στο τέλος με μία μέτρια πάσα η, ένα μέτριο σουτ.
Ο κοντός πατάει αρκετά καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και του λείπει ένα κλικ για να κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά στον Ολυμπιακό. Λίγη δουλειά παραπάνω θέλει, λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω και λίγο καλύτερη νοοτροπία. Δεν είναι πολλά…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: