Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο σπασμένος καθρέφτης!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης απορεί με τους αιθεροβάμονες και με τους αθεράπευτα αισιόδοξους.
Οταν η διοίκηση του Δημ...., εεεεε, του Mάνου Παπαδόπουλου, διοχέτευσε στα μέσα ενημέρωσης την πληροφορία για "ένα σπουδαίο νέο που θα χαροποιήσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού", προκλήθηκε για λίγο παροξυσμός.
Παροξυσμός, όχι ενθουσιασμού όπως ίσως ήλπιζε ο πρ...., εεεε., ο γνωστός φίλαθλος Δημήτρης, αλλά αφέλειας και στρεβλής αισιοδοξίας.
"Εκλεισε τον Καλάθη", έγραφαν κάποιοι υπεραισιόδοξοι στα φόρα του διαδικτύου. "Επιστρέφει ο Ομπράντοβιτς", υπερθεμάτιζαν οι αιθεροβάμονες.
Την ίδια ώρα, οι ανατριχιαστικές καταγγελίες των διαιτητών του 3ου αγώνα έκαναν τον γύρο της Ευρώπης και λέρωναν το όνομα του συλλόγου σε όλα τα μήκη και πλάτη.
Χωρίς να διαψεύδονται. Η υπερασπιστική γραμμή εξαντλήθηκε σε ένα νομικίστικο τέχνασμα: "Ο καταγγελλόμενος δεν έχει επίσημη σχέση με τον Παναθηναϊκό".
Ποιος Καλάθης και ποιος Ομπράντοβιτς λοιπόν;
Και δεν είναι να πεις ότι μπορεί ο σημερινός Παναθηναϊκός να προσφέρει φορτηγά γεμάτα παντεσπάνι για να κάμψει συνειδήσεις και να πείσει τους απρόθυμους. Αδυνάτισαν πια οι ελληνικές αγελάδες. Αδυνάτισαν πολύ.
Ακόμα κι αν η διοίκησή του σκόπευε να αποταμιεύσει ένα γενναίο ποσό για να δελεάσει τον επόμενο Διαμαντίδη ή τον διάδοχο του Ιβάνοβιτς, αυτό κατέληξε στα ταμεία της Ευρωλίγκας και του ΕΣΑΚΕ.
Τα πρόστιμα που συσσωρεύτηκαν την τελευταία τριετία σε βάρος του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ξεπέρασαν τις 900 χιλιάδες ευρώ. Συμπτωματικά, αυτό ακριβώς το ποσό (1,15 εκ. δολάρια) προβλέπεται να εισπράξει ο Καλάθης εάν μείνει άλλον έναν χρόνο στο ΝΒΑ.
Οπότε, Σλότερ, Μπλουμς,  Μπατίστα και υποχρεωτική "ελληνοποίηση". Και ταβάνι τα προημιτελικά...
Δεν γνωρίζω κατά πόσον αυξήθηκε η μειώθηκε το λαϊκό έρεισμα του σκιώδους προέδρου το τελευταίο διήμερο. Υπάρχουν δύο όψεις σε αυτό το νόμισμα, εξίσου αξιοσημείωτες. Πολλοί τον χάρηκαν και τον χειροκρότησαν. "Καλά τους έκανες, μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί".
Οσοι περίμεναν διαιτητική σφαγή στο 4ο ματς "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν" διαψεύστηκαν, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν χρειάστηκε χείρα βοηθείας για να ισοπεδώσει για 3η φορά τον Παναθηναϊκό.
Τη χείρα βοηθείας της την προσέφερε ο ίδιος ο προπονητής της, όταν εξοστράκισε στον πάγκο τον "επαναστάτη" του 3ου αγώνα Μίλος Τεοντόσιτς. Ο Σέρβος έκανε του κεφαλιού του πάνω στο παρκέ και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την αρχική πεντάδα.
Ο Ντε Κολό έλαβε το χρίσμα του βασικού και, εκών άκων, είχε τα μάτια του δεκατέσσερα και τα χέρια του καμωμένα από σίδερο. Απέναντι στο βαρύ σχήμα που επιστεύτηκε και αυτή τη φορά ο Ιβάνοβιτς, η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με υπερηχητικές ταχύτητες και, σκαρφαλωμένη στην πλάτη του υπέροχου Κιριλένκο, απέκτησε γρήγορα αβαντάζ 12 πόντων.
Ο Παναθηναϊκός έχυσε άφθονο ιδρώτα στην άμυνά του, πέτυχε απανωτούς ρούμπους στα μισά της γ' περιόδου, αλλά προδόθηκε από το μακρυνό σουτ που προχθές τον έβγαλε παλικάρι.
Από τα 16 τρίποντα της Δευτέρας ο πρωταθλητής Ελλάδας έπεσε στα 4 και από τους 86 πόντους στους 55. Οι οκτώ ετοιμοπόλεμοι παίκτες του ξέμειναν από καύσιμα και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τη γεμάτη ποιοτικές λύσεις της ΤΣΣΚΑ. Το φιλότιμο δεν έφτανε για να σταματήσει τον Κιριλένκο, τον Χάινς και τον Ντε Κολό.
Η εκτόξευση του Νίκου Παππά ήταν τελικά το μοναδικό κέρδος από αυτή τη σειρά. Ο Παππάς κέρδισε με το σπαθί του ένα νέο, βελτιωμένο συμβόλαιο. Είναι πλέον στο χέρι του, να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ομάδας. Τον περιμένει και η Εθνική ομάδα.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα, ο Δημήτρης Ιτούδης περικυκλώθηκε από παλαιούς φίλους και συνεργάτες και μάζεψε τους επαίνους που με το σπαθί του έσπερνε επί 13 χρόνια. Το κοινό τον χειροκρότησε και του ευχήθηκε με τον τρόπο του "καλή τύχη" στο φάιναλ-φορ, όπου πιθανότατα θα τον περιμένει ο Ολυμπιακός.
Ο εμβληματικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, έτρεξε κι έπεσε χωρίς δισταγμό στην αγκαλιά του Ιτούδη, όπως έκανε το 2011 στη Βαρκελώνη με τον Ομπράντοβιτς. Δεν θα πολυάρεσε στον ...τρίτο Δημήτρη αυτό το ενσταντανέ.
Οι κάμερες της Nova έφυγαν για μια στιγμή από τον Ιτούδη και έπιασαν τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να αποχωρεί σκυμμένος, σαν ξένος ανάμεσα σε ξένους. Λες και βρισκόταν στο σπίτι του αντιπάλου και όχι στο δικό του. Ομολογώ ότι τον λυπήθηκα...
Όσο κι αν η ψήφος των ρεαλιστών μιλάει για "υπέρβαση" και χαρακτηρίζει τη χρονιά "επιτυχημένη", ο Παναθηναϊκός του Απρίλη δεν ήταν Παναθηναϊκός. Η ΤΣΣΚΑ τον απέκλεισε χωρίς καλά καλά να βγάλει τις πυτζάμες της.
Το -66 των τριών χαμένων αγώνων (βαρύ και ταυτόχρονα επιεικές) είναι για τον πρωταθλητή Ελλάδας ένας καθρέφτης σπασμένος από όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, αλλά σε καμία περίπτωση παραμορφωτικός. Οι καθρέφτες δεν λένε ψέματα.
Απομένει να δούμε αν θα μπορέσουν προπονητής, παίκτες και πρόεδρος να τον συγκολλήσουν στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να επιτύχουν το μη χείρον.
Όσοι βέβαια γαλουχήθηκαν με ευρωπαϊκούς θριάμβους δεν συμβιβάζονται εύκολα με τα τσίγκινα τρόπαια της ψωροκώσταινας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: