Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Οι αμετανόητοι της Παιανίας!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για την εξάντληση προσχημάτων, προφάσεων και «εξιλαστήριων θυμάτων» και την ανάδειξη των πραγματικών ενόχων της κατρακύλας του Παναθηναϊκού μέσα από μια ήττα στο ντέρμπι.
Πάλι λάθος το πάνε το… γράμμα στον Παναθηναϊκό. Η σεζόν τελειώνει και η διοίκηση του, μυαλό δεν βάζει! Εξακολουθεί τις χονδροειδέστατες γκάφες, δείχνοντας ότι ούτε «μηνύματα» λαμβάνει, ούτε από διδαχές του πρόσφατου παρελθόντος καταλαβαίνει. Τα τόσα παθήματα δεν τους γίνονται μαθήματα και ύστερα την «πληρώνουν» η ομάδα και ο κοσμάκης που τρέχει από πίσω της (όσος τέλος πάντων απέμεινε πιστός στο πλευρό της, αυτοί οι 5-6 χιλιάδες το πολύ που πάνε στην Καλογρέζα προσδοκώντας… ανάσταση νεκρών…). Α, ξέχασα: Και οι προπονητές, αφού ο Βονόρτας είναι ο 4ος της σεζόν. Και ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές, καθώς οι απανωτές αποτυχίες αποτέλεσαν μια πρώτης τάξης δικαιολογία-ευκαιρία να γίνει «αποψίλωση» στην Παιανία από τα «βαριά» συμβόλαια…

Ύστερα από το ντέρμπι του 1ου γύρου στο ΟΑΚΑ - όταν ο Ολυμπιακός επαναπαύθηκε (αδικαιολόγητα) στις δάφνες της ανατροπής του πρώτου ημιχρόνου και ο Φουστέρ δεν υλοποίησε δύο «καραμπινάτες» ευκαιρίες στο 20άλεπτο του δευτέρου οπότε ο φωτεινός πίνακας θα έγραφε «1-4» και η ιστορία μια νέα «κόκκινη τεσσάρα», στο πρωτάθλημα αυτή τη φορά και σε δεύτερη ω δεκαετία μετά τις προηγούμενες του Κυπέλλου (2001, 2008) – που ο ΠΑΟ αναθάρρησε και… κρέμασαν οι γλώσσες, μία εβδομάδα μετά, στη Βέροια, κρέμασαν και… τα σαγόνια με τον διασυρμό του 3-0.
Ακολούθησαν τότε τα «χριστουγεννιάτικα δώρα» του προέδρου, στον προπονητή, αλλά και στους Βύντρα, Χριστοδουλόπουλο, Σπυρόπουλο, οι οποίοι είδαν την πόρτα της εξόδου, με την ίδια (αθλίως αχάριστη για την προσφορά τους στο σύλλογο) συμπεριφορά που είχαν αντιμετωπιστεί λίγους μήνες νωρίτερα ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης.

Δεν ειρωνεύομαι. Η απόλυση του Ρότσα και ο διωγμός των τριών παικτών ήταν… «αγιοβασιλιάτικοι μποναμάδες» γι’ αυτούς. Ο Ελληνό-Αργεντινός βρήκε την ησυχία του και οι παίκτες την υγειά τους, αλλάζοντας περιβάλλον!
Εκείνη την εποχή προφανώς δεν «έκαναν» στην ΠΑΕ ούτε η τεχνική ηγεσία, ούτε και ορισμένοι «από κάτω της», οπότε και υποχρεώθηκαν σε… άδειασμα της γωνιάς.

Τώρα, στο κλείσιμο της χρονιάς, με ό,τι απέμεινε στο έμψυχο υλικό, με τον βοηθό του Ρότσα και με το επερχόμενο αγωνιστικό «σφράγισμα των συνόρων», η ατμόσφαιρα που πλανάται – όλως παραδόξως – φαίνεται πως… ικανοποιεί περισσότερο την ηγεσία του ΠΑΟ! Την κάνει να νιώθει πιο ασφαλής, γι αυτό και εκφράζεται με τόση αισιοδοξία, αποφασίζοντας μάλιστα να το αδειάσει ως τον πάτο το πικρό ποτήρι, ζώντας ιδίοις όμμασι το κυριακάτικο ματς στο Καραϊσκάκη.
Δέχομαι ότι με κάποιους τρόπους θα πρέπει να επιχειρηθεί ανύψωση ηθικού στο «τριφύλλι». Άλλωστε… πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Το γόητρο πάνω από όλα. Και να μη χαρούν οι Ολυμπιακοί. Πώς θα γίνει, να χαλάσει το «πάρτι». Μόνο αυτό, για το γινάτι!
Δεν βαστάνε πισινή
Τα λοίσθια πνέει ο Παναθηναϊκός στην αυλαία της πιο αποτυχημένης σεζόν από την ίδρυσή του, μιας τραγικής περιόδου γι’ αυτόν από τη μια. Η Ευρώπη έχει, κακά τα ψέματα, «πετάξει» αφού ο ΠΑΣ θα είναι αυτός που θα μπει στα πλέι οφ, βρέξει χιονίσει, με μια εύκολη νίκη επί της υποβιβασμένης Κέρκυρας από την άλλη.
Κατά συνέπεια, ο βρεμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Ο ΠΑΟ δεν θα κατέβει με άγχος στο Φάληρο. Δεν μπορεί να νιώθει πίεση. Δεν έχει να χάσει και άλλα. Τα έχει χάσει όλα φέτος. Δεν έμεινε και κανένας στόχος.

Στη χειρότερη, να χάσει ακόμα ένα ματς, ακόμα ένα ντέρμπι. Ε και; Μέσα στο πρόγραμμα είναι υπό τοιαύτες συνθήκες μια ήττα από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με 33.000 λαού να… καλωσορίζουν τον «μελλοθάνατο» στο… Κολοσσαίο!
Αν όμως το άνοιγμα της ψαλίδας σε… κόψει στα δύο και ύστερα τρέχεις, τρέχεις και δεν ξέρεις πού να κρυφτείς, τι γίνεται; Γιατί δεν κρατάς… πισινή; Κι αυτό αφορά και τον πρόεδρο και τον προπονητή. Που και οι δυο τους ζητούν νίκη στο ντέρμπι. Από αυτούς τους παίκτες που μόλις την προηγούμενη αγωνιστική δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Πανιώνιο στην έδρα τους. Για να μην ανατρέξουμε στα φετινά χουνέρια και τη στατιστική τους, που αθροιστικά συνεπάγονται κιόλας τη διαφορά… Frozen Planet στο βαθμολογικό πίνακα.

Αλαφούζος και Βονόρτας δήλωσαν εμπιστοσύνη στο δυναμικό τους. Βγήκαν μπροστάρηδες σε σύνθημα νίκης στο Καραϊσκάκη. Λογικό να μην μπαίνει μια ομάδα στο γήπεδο για να χάσει. Επιβεβλημένο το «φτιάξιμο» των ποδοσφαιριστών πριν από ντέρμπι. Κόψε κάτι όμως, μη… φουσκώσει ο φαληρικός όρμος και… σε καταπιεί. Οριστικά και αμετάκλητα.

Θέλει ιδιαίτερη ευφυΐα να αναλογιστείς τις συνέπειες μιας συντριβής, ειδικά από τον Ολυμπιακό, στην αυλαία μιας σεζόν που ο κόσμος σου κατάντησε να ντρέπεται πια να λέει ότι είναι Παναθηναϊκός; Το «εξ’ αμαρτείν» είναι πολλάκις επαναλαμβανόμενο φέτος στον ΠΑΟ. Έχουν εξαντληθεί τα προσχήματα, οι προφάσεις, οι δικαιολογίες, οι ηθικοί αυτουργοί, τα εξιλαστήρια θύματα. Θα ακολουθήσει η ανάθεση ευθυνών στους πραγματικούς υπαίτιους. Παίκτες και προπονητές είναι οι τελευταίοι…
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: