Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ασπρόμαυρος «αυτοκράτορας»

Χάρη σε ένα «ξέσπασμα» στην τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη με 62-51 στην Πυλαία στον τρίτο μεταξύ τους «μικρό» τελικό της Basket League και έκανε το 2-1 στη σειρά.

Ασπρόμαυρος «αυτοκράτορας»
Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 62-51 τον Άρη σο «Παλατάκι» στον τρίτο μεταξύ τους «μικρό «τελικό» της Basket league και έκανε το 2-1 στη σειρά, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα για την έξοδο στο Euro Cup της νέα αγωνιστικής περιόδου, ενόψει του τέταρτου ματς στο άδειο «Nick Galis Hall» την ερχόμενη Τρίτη.

Ο «Δικέφαλος» απέκτησε ένα διψήφιο προβάδισμα στις τρεις πρώτες περιόδους, και, αν και δυσκολεύτηκε στην τέταρτη, η ευστοχία τις βολές και τα πολύ καλά ποσοστά του στα δίποντα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μαργαρίτης με 14 και Οντουμ με 11 πόντους, ενώ από τους «κιτρινόμαυρους» διακρίθηκε ο Βεζένκοφ με 10 πόντους.

Ο Άρης προηγήθηκε με 0-3, όμως οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν με 9-0 σερί και, με ευστοχία από την περιφέρεια, διατηρούσαν το +6 με πρωταγωνιστή τον Οντουμ σε αυτό το διάστημα. Η ευστοχία στις βολές και τα πολλά ριμπάουντ που μάζευαν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου τους βοηθούσαν να διατηρούνται στο +7 με +9, με τους φόργουορντ του ΠΑΟΚ να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και τους παίκτες του Άρη να τα περιμένουν όλα μέσα από τη ρακέτα και τις βολές. Ο Μαργαρίτης έφερε το +10 για τον «Δικέφαλο» και ο Τσόχλας το +11, για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο +9.

Ένα 4-0 του ΠΑΟΚ στην αρχή της δεύτερης περιόδου τον έφερε ξανά στο +11 με τους Αμερικανούς του. Ο Άρης προσπάθησε να μειώσει, όμως ο Μπρέμερ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε ένα +14 στον «Δικέφαλο», με τους «ασπρόμαυρους» να διατηρούν ένα + 13 με +14 σε εκείνο το διάστημα. Το νέο τρίποντο του Μπρέμερ έφερε το +17, όμως ένα σερί 4-0 του Άρη μείωσε στο -13, όμως τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +14 για τον «Δικέφαλο».

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +17 με την εύστοχα του από την περιφέρεια. Ο Άρης μείωσε μέσα από τη ρακέτα, έχοντας άσχημα ποσοστά από τους γκαρντ του και έχανε πολλά ριμπάουντ στην προσπάθεια του για δεύτερες επιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε τις λύσεις μέσα στη ρακέτα και ο Οντουμ έφερε το +18. Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό, δεν σημειώθηκε πόντους και το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +16 για τον «Δικέφαλο».

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Άρης με σερί 5-0 μείωσε στο -11 και με το τρίποντο του Τόμας στο -10. Ο Βεζένκοφ ολοκλήρωσε με ένα δίποντο ένα νέο σερί 5-0 των «κιτρινόμαυρων» και μείωσε στο -8, βάζοντας την ομάδα το στο παιχνίδι με επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα 2-8. Η αστοχία των περιφερειακών του «Δικεφάλου» δημιουργούσε επιθετικό πρόβλημα, το οποίο προσπαθούσε να ισοσκελίσει με τα μπασίματα των περιφερειακών του. Οι εύστοχες βολές έφεραν το +13 ξανά για τους γηπεδούχους, την ώρα που οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχαναν συνεχόμενα τρίποντα. Ο Χαρίσης μείωσε προσωρινά στο -10 και στο -9, όμως η συνεχόμενη ευστοχία των «ασπρόμαυρων» στις βολές τους χάρισε το τελικό +11.


Τα δεκάλεπτα: 22-13, 40-26, 51-35, 62-51

ΠΑΟΚ: Μπρέμερ 7, Λάνγκφορντ 7, Κάρτερ 10, Τσόχλας 4, Δέδας 2, Μαργαρίτης 14, Οντουμ 11, Χαριτόπουλος 4, Σαλούστρος 3

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 5, Ριντ 2, Τόμας 8, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 10, Νέιμικ 2, Μούρτος 7, Σίμτσακ 8

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: