Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ξένος ο... διάδοχος του Μίτσελ!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την αναζήτηση του Ολυμπιακού για ξένο προπονητή με ευρωπαϊκό προφίλ και μόνο αν βρεθεί τέτοιος θα αντικατασταθεί ο Μίτσελ. Γιατί δεν θέλουν Ελληνα διάδοχο και τι γίνεται με τις μεταγραφές...    
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά στην σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε η... καθιερωμένη μάζωξη στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν μετά από κάθε ματς και δεν επρόκειτο για κάποια έκτακτη σύσκεψη.
Σε αυτή τη συνάντηση για πρώτη φορά ακούστηκε η φράση “δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι άλλο. Είναι φανερό ότι ο Μίτσελ δεν μπορεί να γυρίσει την κατάσταση πρέπει να πάμε για προπονητή”. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αυτή τη φορά δεν ήταν αρνητικός.
Και γράφω αυτή τη φορά γιατί κουβέντες προβληματισμού για τον Μίτσελ στην σουίτα μετά το τέλος των αγώνων έγιναν αρκετές μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Σε καμία από αυτές δεν υπήρξε η ξεκάθαρη άποψη “αντικατάσταση εδώ και τώρα”, αλλά σε πολλές από αυτές υπήρξε η φράση “μήπως πρέπει να δούμε και το θέμα προπονητή...”.
Στον Μίτσελ οι διοικούντες τον Ολυμπιακό χρεώνουν διάφορα, αλλά δεν είναι του παρόντος να τα αναλύσουμε. Σημασία έχει τι γίνεται από εδώ και στο εξής.

Η επόμενη ημέρα...
Οπως προανέφερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης για πρώτη φορά δεν στήριξε τον Μίτσελ. Ακουσε όλες τις αντιρρήσεις που υπήρχαν για τον Ισπανό, αλλά και την κριτική και συμφώνησε ότι ο Ολυμπιακός ίσως πρέπει να κάνει έναν έλεγχο στην αγορά για προπονητή.
Οταν όμως του πρότειναν διάφορα ονόματα Ελλήνων προπονητών φάνηκε αρνητικός. “Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον Μίτσελ με κάποιον από αυτούς που μου λέτε...” είπε εμφανώς προβληματισμένος και έδωσε την γραμμή επί της ουσίας για ξένο προπονητή.
Τέτοιος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο διάδοχος του Μίτσελ, αλλά δεν είναι και το ευκολότερο να βρεθεί, για αυτό όσο ο Μίτσελ μένει στη θέση του και ο Ολυμπιακός αναζητεί προπονητή ευρωπαϊκού προφίλ δεν είναι απίθανο να παραμείνει στο τέλος. Δύσκολο πολύ, γιατί δεν έχει και χρόνο για να αναστρέψει το κλίμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Το ματς με Κυπέλλου με τον Φωστήρα, αν καθίσει στον πάγκο και δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του δεν προσφέρεται για αναστροφή του κλίματος ότι κι' αν συμβεί. Αν τυχόν όμως ο Μίτσελ φτάσει μέχρι το ματς της ερχόμενης Κυριακής στην Ξάνθη τότε ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αν ο Ολυμπιακός νικήσει και παίξει και καλά...

Θυμίζω άλλωστε ότι πέρυσι λίγες ημέρες πριν από το ματς με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Μίτσελ. Είχε φέρει στην Ελλάδα τον Φαν Μαρβάικ και είχε συμφωνήσει σε όλα μαζί του. Το Σάββατο ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη με 2-1 και αμέσως μετά πήγε στις Βρυξέλλες. Η εμφατική νίκη με 3-0 κράτησε τον Μίτσελ στη θέση του και η συνέχεια είναι γνωστή.

Ξένος με βιογραφικό αξιόλογο...
Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Μίτσελ. Ξένος με βιογραφικό που να μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Μίτσελ. Οι δύο τρεις πρώτες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί. Με έναν από αυτούς από το πρωί της επομένης του αγώνα με τον Πλατανιά έχουν ήδη ξεκινήσει. Μοιάζει θετικός στις πρώτες κουβέντες, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος. Αλλωστε ο Ολυμπιακός θέλει να δει και άλλες περιπτώσεις πριν καταλήξει. Η τάση που υπάρχει είναι να είναι και αυτός Ιβηρας, αλλά δεν είναι όπως τις δύο προηγούμενες φορές αναγκαία συνθήκη. Υπάρχουν και αυτοί που εκτιμούν ότι πρέπει να είναι Γάλλος διότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον αρκετούς Γαλλόφωνους στην ομάδα και είναι έτοιμος να προσθέσει, έναν ακόμη, τον Ντιγκάρ. Καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση αναμένεται να παίξει και ο γνωστός μάνατζερ ο Ραϊόλα. Αλλωστε πέραν όλων των άλλων η διοίκηση έχει παράπονα από τον Μίτσελ για τον τρόπο που (δεν) χρησιμοποιεί του Κασάμι και Αφελάι, τους δύο καλύτερους παίκτες του Ραϊόλα στον Ολυμπιακό.

Η ιδέα για Ερνέστο...
Μέσα σε όλα έπεσε και η ιδέα για Ερνέστο Βαλβέρδε. Οχι για τώρα, αλλά για το καλοκαίρι. Είναι γνωστό ότι ο Ερνέστο δεν αφήνει ποτέ τις ομάδες του στη μέση της σεζόν. Ποτέ! Το καλοκαίρι όμως τελειώνει το συμβόλαιό του με την Μπιλμπάο και παρά το γεγονός ότι δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την διοίκηση των Βάσκων για να το ανανεώσει ακόμη δεν το έχει κάνει... Η ιδέα που έπεσε ήταν λοιπόν να υπάρξει συμφωνία με τον Βαλβέρδε από το καλοκαίρι και για δύο χρόνια και τώρα να αναλάβει κάποιος προσωρινά. Δύσκολο πάντως. Η ιδέα της επιστροφής του Ερνέστο για τρίτη φορά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και επιπλέον είναι άγνωστο αν και ο ίδιος θα είχε τέτοια διάθεση. Πολύ δύσκολο.
Υπήρξε και μία ακόμη πιο... ακραία ιδέα. Να αντικαταστήσει ο Ολυμπιακός τον Μίτσελ με τον πρώην βοηθό του τον Βίκτορ για τον οποίο στον Ολυμπιακό έχουν εξαιρετική άποψη και θεωρούν μεγάλο λάθος του Μίτσελ ότι τον αντικατέστησε φέτος. Και ρίσκο έχει μία τέτοια κίνηση και θα ήταν πολύ μεγάλο άδειασμα στον Μίτσελ και ο Μαρινάκης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να είναι άσχημο το διαζύγιο με τον Ισπανό προπονητή...

Οι Ελληνες...
Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και ονόματα Ελλήνων προπονητών. Δεν υπάρχει κάποιο που να γοητεύει τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού. Κάποιος που να τον θεωρούν καλή λύση έστω για μέχρι το τέλος της σεζόν. Κατέληξαν ότι για να φτάσουν στην περίπτωση του Στάικου Βεργέτη ή του όποιου άλλου Ελληνα προπονητή θα πρέπει να μην έχει βρεθεί κανείς ξένος προπονητής με καλό βιογραφικό και να είναι επιτακτική ανάγκη η αντικατάσταση του Μίτσελ. Με λίγα λόγια δεν αποκλείεται, αλλά θα είναι η τελευταία λύση...

Οι μεταγραφές...
Για την ώρα όπως μπορεί να αντιληφθεί εύκολα και ο καθένας στο μεταγραφικό τομέα έχει υπάρξει ένα φρένο... Ο Ολυμπιακός και λογικά περιμένει να δει λίγο τι θα γίνει με το θέμα του προπονητή και μετά να προχωρήσει στις όποιες κινήσεις του. Ο Ντιγκάρ είναι όντως κλεισμένος, αλλά θα αποφασίσει μάλλον ο επόμενος τεχνικός. Γενικά για όλες τις περιπτώσεις θα ζητηθεί η άποψή του εφόσον φυσικά βρεθεί σύντομα και αντικαταστήσει τον Μίτσελ άμεσα.
Αβράαμ, η επιστροφή...
Στην περίπτωση που ο Μίτσελ αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή και η επιστροφή του Αβράαμ Παπαδόπουλου. Ετσι κι' αλλιώς με αυτό το σκεπτικό έφυγε ο Αβράαμ και για αυτό υπέγραψε μόνο για ένα χρόνο στην Τουρκία. Ο Παπαδόπουλος είναι ο πιο αγαπημένος Ελληνας παίκτης του Βαγγέλη Μαρινάκη και η αίσθηση που υπάρχει στην ομάδα είναι ότι έχει λείψει πολύ και από τα αποδυτήρια της ομάδας...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: