Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πήρε παίκτη η ΑΕΛ

Το «πράσινο φως» για την απόκτηση του επιθετικού της Λεχ Πόχναν, Ζόελ Τσιμπάμπα, έδωσε ο Γιερν Άντερσεν και ο 22χρονος φορ αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στους «βυσσινί».

Ανάμεσα στις προτάσεις των παικτών που καταφθάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ, φαίνεται πως οι άνθρωποι του συλλόγου ξεχώρισαν την περίπτωση του νεαρού Κονγκολέζου επιθετικού με το ολλανδικό διαβατήριο.

Ο παίκτης θα αγωνιστεί στην ομάδα του Κάμπου ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, ενώ οι «βυσσινί» διατηρούν οψιόν αγοράς του και θα τον αποκτήσουν εφόσον τους ικανοποιήσει η αγωνιστική του παρουσία.

Ο Τσιμπάμπα έχει ύψος 1.88 μ και θα είναι ο ένας από τους δύο επιθετικούς που θα αποκτήσει η ΑΕΛ κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που τον εμπιστεύτηκε ήταν η Ναϊμέγκεν, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε το 2008 και το 2009 (10 συμμετοχές, 3 γκολ). Στη συνέχεια παρέμεινε στην Ολλανδία, αλλά μετακινήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ος (14 συμμετοχές, 5 γκολ), κι από εκεί, το 2010, πήρε μεταγραφή για την πολωνική Άρκα Γκντίνια (12 συμμετοχές, 5 γκολ). Τέλος, πήγε στη Λεχ Πόζναν και με τη φανέλα της μετράει 11 συμμετοχές χωρίς όμως να πετύχει κάποιο τέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: