Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ένα κοριτσάκι και δύο αδελφές!!

  O Νίκος Παπαδογιάννης απορεί με τους κακομαθημένους και με τους αχάριστους, ενώ κλείνει τα αυτιά στα αλαλάζοντα κύμβαλα.
"Πώς τα είδες, Νίκο; Δεν τα πήγαμε καλά, ε;"
Ε ναι, αγαπητέ φίλε που μου έπιασες κουβέντα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, δεν τα πήγατε καλά. Είναι ντροπή και όνειδος να τερματίζει κανείς 2ος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο πρώτος είναι όλα, ο δεύτερος τίποτε.
Άλλωστε, μόνο οι Ελληνες και οι Ισπανοί ασχολούνται με το μπασκετάκι. Οι Ρώσοι είναι ανύπαρκτοι και οι Τούρκοι πανηγυρτζήδες. Ποια ΤΣΣΚΑ τώρα και ποια Φενέρ; Με τον Τεοντόσιτς τον λούζερ μωρέ; Και με τον Ντε Κολό, που είναι πελάτης Γάλλος;
Σιγά την ομαδάρα τη Μπαρτσελόνα, που καμαρώνετε κιόλας ότι την κερδίσατε. Ο Ναβάρο είναι πια 50 χρονών και ο Τόμιτς ψοφίμι. Και ο Ομπράντοβιτς, που είδε κι αυτός την πλάτη σας, ένας κωλόφαρδος Γκαστόνε είναι που κερδίζει μόνο όταν έχει λεφτά και Διαμαντίδη.
Καλά, για τους άλλους δεν συζητάμε καθόλου, όλοι της πλάκας είναι. Υπερτιμημένοι του κερατά.
Κοιμήθηκε ο θεός και πήρε το ευρωπαϊκό η Μακάμπι, και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Η Εφές, ποια Εφές; Που έχει γήπεδο σαν θέατρο και φωνάζουν "defense"; Εναν Ιβκοβιτς έχει μόνο, και αυτός είναι πια συνταξιούχος.
Η Μάλαγα είναι για γέλια, προπορεύεται στο ισπανικό πρωτάθλημα επειδή οι Ισπανοί παίζουν ξυλίκι και όχι μπάσκετ. Η Μάλαγα μωρέ; Η Μάλαγα;
Η Νίζνι, μη τρελαθούμε κιόλας, δεν υπάρχει καμιά Νίζνι και καμία Ούνιξ, μπορεί να ξόδεψαν πιο πολλά από τον Ολυμπιακό, αλλά η φανέλα τους είναι αδειανό πουκάμισο. Η Λαμποράλ, σιγά μωρέ, δεν είναι και η Τάου του μεγάλου Ιβάνοβιτς.
Οι Σέρβοι, αν είναι δυνατόν τώρα να μιλάμε και για τους Σέρβους, τι παράδοση έχουν και ποια ταλέντα έβγαλαν τα τελευταία 20 χρόνια; Τους είδαμε και στο Παγκόσμιο, που έχουν ξεπέσει.
Καλά, για Γερμανούς δεν χρειάζεται κουβέντα, γερμανικό μπάσκετ, ανέκδοτο, τι πάει να πει Μπάγερν στον παγκόσμιο αθλητισμό και τι δυναμική να έχει το Βερολίνο;
Η Αρμάνι; Χα χα, το ιταλικό μπάσκετ έχει πεθάνει και δεν το ξέρει. Η Γαλατά; Νταξ', μαγαζάκι είναι, δεν έχει ούτε κόσμο ούτε φράγκα ούτε φιλοδοξίες.
Όχι, φίλε μου, χάλια πήγατε. Πρώτοι έπρεπε να βγείτε, με διαφορά 25 πόντων στον τελικό. Είναι ντροπή που χάσατε από αυτή την αστεία Ρεάλ και μάλιστα μέσα στο γήπεδό της.
Από πού κι ως πού δηλαδή είναι καλύτερος ο μαθουσάλας Νοσιόνι από τον Πέτγουεϊ; Τι δουλειά έχει ο ξυπόλητος ο Ματσιούλις να νικάει τον Λοτζέσκι;
Τι να μας πουν από τη ζωή τους, ο Ρούντι, ο Ρέγιες, ο "Τσάτσο" και ο Γιουλ; Μήπως έχουν κερδίσει τίποτε στην καριέρα τους;
Και αυτή η Κάρολ, σαν κοπελίτσα είναι, τον κάνατε και ήρωα, που δεν είχε ξαναβάλει τρίποντο στη ζωή του. Ένα κοριτσάκι σας νίκησε. Και κάτι αδελφές που φιλιούνται στο στόμα.
Εμείς είμαστε άντρακλες, μουστακαλήδες, καραμπουζουκλήδες, δεν τα ξέρουμε αυτά τα ξενόφερτα...
Ποια Ρεάλ, εδώ που τα λέμε; Τι ψυχή έχουν 9 κύπελλα πρωταθλητριών; Τι παίκτες παίρνεις τη σήμερον ημέρα με 50 εκατομμύρια δολάρια; Τι δύναμη να σου δώσουν 150 χιλιάδες μέλη και ένα υπερωκεάνιο χορηγίες;
Η χαϊδεμένη της Ευρωλίγκας είναι, του Μαδριλένου του Μπερτομέου και του Ισπανού του Ρήγα. Δεν την είδατε τη διαιτησία του τελικού; Τριπλάσιες βολές σούταραν αυτοί από εσάς. Και είχαν όλους τους ψηλούς φορτωμένους με φάουλ από το 3ο λεπτό.
Σας προτείνω, λοιπόν, το εξής. Να κηρύξετε αποχή από την Ευρωλίγκα. Και εσείς και οι άλλοι, οι "πράσινοι". Δεν είναι του επιπέδου σας, να ρίχνετε τα μούτρα σας και να παίζετε με τους κουτόφραγκους.
Να πέφτετε σε χειμερία νάρκη και να ξυπνάτε κάθε χρόνο στις 20 Μαϊου, για το ετήσιο φεστιβάλ χουλιγκανισμού και παρακμής, αυτό πρέπει να κάνετε. Μετά, πάλι για ύπνο. Για έντεκα μήνες, σαν αρκούδες που έφαγαν φόλα με υπνοστεντόν.
Εμείς έχουμε και Εθνική τον Σεπτέμβρη, αλλά στην αφεντιά σας δεν πέφτει λόγος. Θα πάρει κανένα χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ και θα της κρεμάσετε κουδούνια, επειδή "έχασε από την αστεία Σερβία".
Ελάτε, ξυπνήστε. Τώρα είναι η ώρα σας. Τώρα που πλησιάζει η 21η Μαϊου. Κωνσταντίνου, Ελένης και Ελλάδας πεθαμένης.
Εάν μάλιστα κάνετε λίγη υπομονή, θα έρθουν στην παρέα και οι άλλοι, αυτοί που έμειναν πίσω τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα επανέρχονται δριμύτεροι.
Οι κιτρινόμαυροι, οι μαυροκίτρινοι και οι ασπρόμαυροι. Και πρώτοι απ'όλους, οι χρόνια ζηλόφθονοι της ασπρόμαυρης όχθης.
Δεν τους ακούτε που θριαμβολογούν; Ανακάλυψαν ξανά το μπάσκετ τώρα που δεν έχει "μπάλα" και βγήκαν στα χαρακώματα για να στριμώξουν στον μικρόκοσμό τους το τελευταίο πράγμα που απέμεινε όρθιο στο μπουρδέλο της σύγχρονης Ελλάδας.
Μας τρύπησαν τα τύμπανα με τις ιαχές, υπέρ της ΤΣΣΚΑ και -ιδίως- της Ρεάλ. Παλιά τους τέχνη, κόσκινο. Τριάντα χρόνια κοντεύει, αυτό το γαϊτανάκι. Aπό το 1991, όταν ανακάλυψαν, αν θυμάστε, την Τσεχοσλοβακία!
Μόλις ξαπλώσατε στο καναβάτσο, εσείς οι αποτυχημένοι, άχρηστοι και κοντολογίς ανίκανοι φιναλίστ της Μαδρίτης, τα αλαλάζοντα κύμβαλα ξεσπάθωσαν ενάντια στον Σπανούλη, στον Πρίντεζη, στον Σλούκα, στον Σφαιρόπουλο.
Και στον ...Καρύδα, που είναι, λέει, "δήθεν αντικειμενικός" και "κρυφοολυμπιακός" και "κάφρος" και "φουστανελάς"!
Ποιος, ο Δημήτρης Καρύδας, ο πιο αντικειμενικός -και κορυφαίος όλων- Ελληνας δημοσιογράφος. Μη ξεχάσετε τον Σκουντή, ε; Μέγας κρυφογαύρος και αυτός, σαν τον μακαρίτη τον Συρίγο..
Ορίστε, εκεί καταντήσαμε, να δίνουμε και εξηγήσεις όσοι παίρνουμε το μέρος των ελληνικών ομάδων, στα φάιναλ-φορ και στα Ευρωμπάσκετ. Σε λίγο θα μας πουν και χρυσαυγίτες.
Γι'αυτό σου λέω, φίλε του αεροδρομίου "Μπαράχας", που μια χαρά συμπαθής ήσουν εσύ, χάλια πήγατε. Χάλια εσείς, χάλια και οι άλλοι, που  (αν είναι δυνατόν...) κατάφεραν και αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την ανύπαρκτη ΤΣΣΚΑ.
Αισχρά. Να σας καρατομήσουμε στο Σύνταγμα δίπλα στον Σπανούλη, αυτό σας πρέπει.
Οχι, δεν ταιριάζει στο αχάριστο ελληναριό η 2η και η 5η θέση της Ευρώπης. Του ταιριάζει μόνο η τελευταία.         

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: