Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Άργησε ο Σαββίδης»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Χαράλαμπος Αποστολίδης και μίλησε για την πιθανότητα να υπαχθεί ο ΠΑΟΚ στον νόμο Ορφανού αλλά και την κατάσταση στον «Δικέφαλο».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την πιθανή υπαγωγή του ΠΑΟΚ στον νόμο Ορφανού:
«Χρόνια λέω πως ήταν ο καλύτερος νόμος που είχε κατέβει από υπουργού αθλητισμού. Ο κ. Σαββίδης άργησε να το σκεφτεί. Δεν είναι δεδομένο πως μπορεί να εφαρμοσθεί. Το Δίκαιο λέει πως ο καινούριος νόμος καταργεί τον παλαιότερο που ασχολείται με αυτό το θέμα. Τώρα θα κριθεί από τα δικαστήρια και την διοίκηση αν μπορεί να εφαρμοσθεί νόμος που έχει καταργηθεί από ανώτερο νόμο. Οτιδήποτε έχει να κάνει με κονδύλια και ποσά παίρνει υποχρεωτικά υπογραφή από την Τρόικα. Το δικαστήριο θα κρίνει τα ποσά. Το ερώτημα είναι το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να ρυθμιστεί με αυτή τη διάταξη. Θα πρέπει όμως να μην παρέμβει αντίθετα η Τρόικα. Εγώ εκτιμώ τον κ. Σαββίδη αλλά δεν συμφωνώ με τον τρόπο διοίκησης του ΠΑΟΚ. Τα έχω πει πολλές φορές».
Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ:
«Θα βγει μετά από 5-6 μήνες μια απόφαση. Από εκεί και πέρα θα δεχθεί το δικαστήριο κάποια ποσά. Για το ποσό που θα μείνει ελπίζω η κυβέρνηση να βάλει πλάτη. Ο πρωθυπουργός ήθελε να ρυθμιστούν τα χρέη της ΠΑΕ αλλά επειδή υπάρχει καθεστώς επιτήρησης, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι επιτήρηση θα υπάρχει τον Οκτώβριο του 2015. Θα μπορεί η Τρόικα να παρεμβαίνει τότε»;
Για το αν μπορεί να παρέμβει η Τρόικα σε ήδη ισχύοντα νόμο:
«Μπορεί να πιέσει τόσο πολύ ώστε να κατατεθεί μια τροπολογία. Τα μνημόνια που έχουμε υπογράψει υπερισχύουν των Ελληνικών νόμων και του συντάγματος».
Για την πιθανότητα να πει όχι η Τρόικα στα 12.000.000 ευρώ:
«Με το μυαλό που έχουν οι Τροικανοί μπορεί να πουν και όχι».
Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ:
«Λογαριασμό θα βγάλουμε με την λήξη του πρωταθλήματος. Είναι νωρίς και οφείλουμε να αφήσουμε και στον Αγγελίδη και στον Αναστασιάδη τον απαραίτητο χρόνο. Προς το παρών καλά πάει η ομάδα και η Παναγία μας βοηθάει. Με το δυναμικό των παικτών που είμαστε η βοήθεια της Παναγίας είναι απαραίτητη. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια κοιλιά. Αν βρει τον ρυθμό του δεν ξέρω αν οι υπάρχουσες μονάδες του ΠΑΟΚ μπορούν να απαντήσουν. Ελπίζω να γίνουν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου».
Για τους λόγους που δεν έβαλε λεφτά για μεταγραφές ο Ιβάν Σαββίδης το καλοκαίρι:
«Όχι δεν γνωρίζω. Δεν πιστεύω πως έχει σχέση με το θέμα του Πούτιν. Ο Σαββίδης είναι ο πρώτος που λέω πως μπορεί να μην έχω χημεία μαζί του αλλά αν δεν υπήρχε θα κάναμε παρέα με τον Άρη και τον Ηρακλή».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: