Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ενα ματς… προσεχώς!!


Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά από την ήττα από τους Καταλανούς έχει να μάθει πολλά.

Ενα ματς… προσεχώς
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Η ήττα από την Μπαρτσελόνα μόνο καταδικαστική δεν είναι. Αντιθέτως, ήταν μία ήττα μέσα στο πρόγραμμα και παρατηρώντας την γενικότερη εικόνα δεν είδαμε πολλές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Το παιχνίδι ήταν «άχαρο» και τα συμπεράσματά του θα φανούν τους επόμενους μήνες. Η Μπαρτσελόνα είναι μία πλήρης ομάδα. Οι Καταλανοί παίζουν για χρόνια μαζί, είναι «δεμένοι» μεταξύ τους και κάθε χρόνο προσθέτουν και από μία «πινελιά» στο ρόστερ τους. Οι «πράσινοι» από την άλλη πλευρά τώρα φτιάχνονται και έχουν να μάθουν πολλά από αυτό τον αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τους «εκνευρίσει». Αυτό δεν φαίνεται μόνο στην αποβολή του Αμπρίνες με δύο τεχνικές ποινές. Θα έλεγε κάποιος πως το παιδί εκνευρίστηκε και αποβλήθηκε. Δεκτό. Αυτό, όμως, δεν ισχύει στην περίπτωση του αντιαθλητικού του Τόμας στον Μπατίστα. Ηταν ένα χτύπημα που θα μπορούσε να τιμωρηθεί και με ντισκαλιφιέ. Αν κάνει τέτοια εγκληματικά φάουλ στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, στο Top 16 τι θα κάνει; Θα ανοίγει κεφάλια; Αξίζει, όμως, να σημειωθεί η επιλογή του Πασκουάλ να μην τον χρησιμοποιήσει στη συνέχεια της αναμέτρησης.
Η Μπαρτσελόνα, όμως, έχει μεγαλύτερο ροτέισον από τον Παναθηναϊκό. Εκεί κρίθηκε το ματς και αυτό φάνηκε. Οι Χουέρτας, Ολεσον, Αμπρίνες και Σατοράνσκι έδωσαν λύσεις και το ματς ξέφυγε για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πολλά από την περιφέρειά του, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση (2/20 τρ.). Ο Διαμαντίδης σε αυτά τα ματς χρειάζεται άλλο ρόλο και λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Οι Γιάνκοβιτς και Παππάς είχαν εκλάμψεις, ενώ ο Γκιστ ακόμα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο.
Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι πιο «σφικτός». Ο Παναθηναϊκός έχασε την ενέργεια του στην άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Βελτίωσε την άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα που «φτιάχνεται» να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα την συνοχή, γεγονός που δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τους «μπλαουγκράνα». Το Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός  είναι ένα παιχνίδι… προσεχώς που θα το δούμε τους επόμενους μήνες.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: