Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Θα θρηνήσουμε θύματα»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής, Φίλιππος Μπάκας.
Αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό που είχε δεχτεί από οπαδούς, αλλά και στο χθεσινό συμβάν του ξυλοδαρμού του κ. Ζωγράφου.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Για το αν έμαθε από ποιον ήταν πληρωμένοι στο ξυλοδαρμό του τόνισε:
«Ναι από τον τότε πρόεδρο της ομάδας που υποτίθεται μου έδωσε λεφτά και δεν τα πήρα. Τότε έγινε μια δωροδοκία πριν από ένα ματς και δεν τα δέχτηκα έγινε ο ξυλοδαρμός».
Για ποια ομάδα μιλάει προσέθεσε
«Την ΑΕΚ με τον Καρρά τότε για πρόεδρο. Είναι ολόκληρη ιστορία, έχει διαπιστωθεί εδώ και επτά χρόνια. Ο δεύτερος από τους μπράβους βρέθηκε, γιατί ο πρώτος είχε σκοτωθεί μετά το δικό μου συμβάν και τον είχα πυροβολήσει μόνο και μόνο για να μην ομολογήσει από ποιον πήρε τα λεφτά. Ήταν θέμα ωρών τότε για να τον πάνε στην ασφάλεια. Ο δεύτερος βρέθηκε τυχαία μετά από δέκα-δώδεκα χρόνια και ομολόγησε πλέον ότι συγνώμη, μεροκάματο βγάλαμε, αλλά εμείς δεν ξέραμε τίποτα».
Για το ότι η διαιτησία του έκανε κακό όπως φαίνεται είπε:
«Έχω και καλές εμπειρίες, αλλά και κακές. Μέχρι τώρα έχω τηλέφωνα από ανθρώπους μου με εκτιμούν και με σέβονται και το δυσάρεστο συμβάν είναι αυτό του ξυλοδαρμού».
Για τον ξυλοδαρμό του Ζωγράφου υπογράμμισε:
«Εγώ κάποτε είχα πει ότι θα θρηνήσουμε θύματα με το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην είναι σήμερα ή αύριο, αλλά θα είναι. Τι περιμένουμε από αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Κάποιος πρέπει να την πληρώσει. Άλλοι κάνουν λάθη στο γήπεδο και άλλοι την πληρώνουν».
Για το αν ο Ζωγράφος είναι θύμα της όλης κατάστασης υποστήριξε:
«Δεν θα τον χτυπήσουν μόνο για να κάνει ζημιά, αλλά για να καταλάβουν και οι επόμενοι ότι ξέρετε εμείς κάνουμε κουμάντο».
Για το ποιοι μπορεί να τον χτύπησαν διευκρίνισε:
«Μόνο ο Ολυμπιακός είναι; Μην ξεχνάμε ότι εδώ και 15 μέρες ασχολούνται με τον Ολυμπιακό και τη διαιτησία του Σπάθα, ασχέτως αν είναι μπροστά οικονομικά και επιφανειακά σαν κυβερνών στο ποδόσφαιρο».
Για το ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο βαθμός του Σπάθα απάντησε:
«Περιμένουν πρώτα την απόφαση του αρχιδιαιτητή και μετά θα βάλουν τον βαθμό».
Στη συνέχεια ο κ. Μπάκας προσέθεσε:
«Είχα βγει στην εκπομπή Derby και όταν είχε βγει ο πρόεδρος από την Αθήνα και είχε πει ότι οι επόπτες έχουν την ευθύνη, είχα πει ότι Σπάθας ήθελε να φύγει και το έκανε εσκεμμένα. Διότι υπάρχει τώρα ο έλεγχος του πόθεν έσχες. Σε ένα χρόνο πήρε τρεις φορές το τζόκερ. Δεν γίνεται αυτό και γι’ αυτό ήθελε να φύγει».
Για το αν πιστεύει πως έχει μέλλον η Ελληνική διαιτησία είπε:
«Θέλω να πιστεύω πως θα έχει».
Για το τι πιστεύει ότι μπορεί να σκέφτεται ο Ζωγράφος, μιας και έχει βρεθεί στην ίδια κατάσταση ανέφερε:
«Οι βοηθοί έμειναν μέσα στο ταξί και ο ένας έλεγε ότι είναι ΑΕΚ. Οι επόπτες στο παιχνίδι ήταν Θεσσαλονικείς και δεν πήγαν να καταθέσουν όταν έπιασαν τους δύο. Τους είχα βρει σε ένα εστιατόριο στο αεροδρόμιο όταν εγώ πήγα να δω αν είναι αυτοί που με χτύπησαν ή όχι, τους είχα βρει στο μαγαζί που ήταν και τους ρώτησα αν πήγαν και μου είπαν πως είχαμε δουλειές, σεμινάρια».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: