Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μίτσελ έκανε αυτό που δεν έκανε κανείς!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον προπονητή του Ολυμπιακού που νίκησε την Ατλέτικο με τον τρόπο της, κυριάρχησε στη μάχη με τον πλέον ανερχόμενο προπονητή στον κόσμο και έβαλε το όνομα του στο "κάδρο" του πάγκου της Ρεάλ για τα καλά...
Είναι προφανές ότι για να νικήσεις μία πάρα πολύ καλύτερη ομάδα από την δική σου τα χρειάζεσαι όλα. Ναι και τύχη και το γράφω από την αρχή ότι ο Ολυμπιακός σε ορισμένα σημεία του ματς την είχε. Δεν ήταν βέβαια αυτό το σημαντικό στοιχείο. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει στο πάγκο του, έναν προπονητή που από την μέρα που τον ανέλαβε μέχρι σήμερα όπως λέει και ο ίδιος έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Προσωπικά θα προσθέσω ότι πρόκειται για έναν προπονητή που μας δείχνει κάθε χρόνο, σε κάθε παιχνίδι ότι είναι έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ή για να μην φανώ υπερβολικός ότι του αξίζει, του πρέπει, μία ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο.
ADVERTISEMENT
Το θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι ο Μίτσελ κάποια στιγμή θα κάτσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και πιθανότατα αυτό να μην αργήσει να συμβεί...
Διότι αυτό που πέτυχε ο Μίτσελ στο ματς με την Ατλέτικο ήταν κάτι που δεν έχει κάνει κανείς άλλος προπονητής στην Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε. Οσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε ούτε μία ομάδα είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Europa League που να έβαλε τρία γκολ στην Ατλέτικο όσο καιρό ο Σιμεόνε είναι στον πάγκο της, στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα. Ο Μίτσελ το έκανε και αυτό. Και το έκανε με μία ομάδα που την έχτισε μέσα σε ένα μήνα. Και το έκανε όπως ακριβώς είχε δηλώσει ότι θα το κάνει. "Η Ατλέτικο θα δει στο χόρτο τον καθρέπτη της" είπε ο Μίτσελ πριν το ματς και έγινε μέσα στο ματς. Στο χορτάρι του Καραϊσκάκη είδαμε μία πολύ βαριά υπόσχεση, να τηρείται στον απόλυτο βαθμό. Και δεν είδαμε μόνο αυτό.
Είδαμε επιλογές 100% επιτυχημένες! Ο Μίτσελ ξέρει τον Ολυμπιακό κι' ας έχει αρκετούς παίκτες στα χέρια του ελάχιστο καιρό, καλύτερα κι από την παλάμη του. Ο τρόπος που τον παρέταξε (είναι φανερό ότι όλο αυτό το διάστημα το σχήμα αυτό το έκρυβε από τον Σιμεόνε) και κυρίως ο τρόπος που σταμάτησε την Ατλέτικο ήταν απολαυστικός. Οπως απολαυστικός ήταν και ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το ματς. Οταν ο Τσόρι έβγαινε από το γήπεδο όλοι απορούσαν. Μετά το τέλος κανείς. Οσο ο Μήτρογλου έμενε στο ματς και δεν γίνονταν αλλαγή, όλοι απορούσαν γιατί; Οταν το ματς τελείωσε κανείς. Οταν ο Αφελάι έβγαινε για να μπει ο Ντινγκά πολλοί πίστευαν ότι ήταν νωρίς για να γυρίσει η ομάδα πίσω, μετά το τέλος του ματς δεν το πίστευε κανείς.
Ολα μελετημένα, όλα σχεδιασμένα στο χαρτί και βγαλμένα στο χόρτο. Ακούγεται εύκολο είναι τρομακτικά δύσκολο. Ο Μίτσελ τα είχε σχεδιάσει όλα εκ των προτέρων. Ακόμη και τις αλλαγές φαίνεται ότι τις είχε σχεδιασμένες αφού στο ημίχρονο είχε κρατήσει τους Φουστέρ και Ντινγκά και τους μιλούσε για αρκετή ώρα για το τι πρέπει να κάνουν στο δεύτερο μέρος.
Και δεν είναι μόνο τα όσα έκανε σε αυτό το ματς ο Μίτσελ. Είναι η σιγουριά με την οποία την έφτιαξε αυτή την ομάδα. Ακόμη και για τον Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος έκανε εξωπραγματική εμφάνιση, ο Μίτσελ όταν ήρθε είπε "ιδανικός διάδοχος του Σάμαρη, ίσως έπρεπε να τον έχουμε πάρει από πέρυσι". Την ίδια ώρα οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού γκρίνιαζαν για τον δανεικό αναπληρωματικό στην Αντερλεχτ αντικαταστάτη του παίκτη που έφυγε με 10 εκατ. ευρώ.
Ο Μίτσελ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δείχνει ικανός να πετύχει ένα δεύτερο συνεχόμενο θαύμα. Να φτιάξει μία δεύτερη νέα ομάδα σε χρόνο ρεκόρ ικανή να κάνει θαύματα σαν αυτό κόντρα στην Ατλέτικο. Μαγκιά του!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: