Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Η Περιφέρεια θέλει να εγκριθεί το κονδύλι»

Ο Ηλίας Μιχαλαριάς εκτιμά ότι η Περιφέρεια Αττικής θέλει να εγκριθεί το κονδύλι για την ανακαίνιση της Λεωφόρου. «Αν απορριφθεί, θα πάμε σε νέα σύμβαση», ανέφερε για την αίτηση ανάκλησης.

«Η Περιφέρεια θέλει να εγκριθεί το κονδύλι»
Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πάρει το κονδύλι για το «λίφτινγκ» στο «Απ. Νικολαΐδης» εμφανίστηκε ο Ηλίας Μιχαλαριάς με δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΡΙΤ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη πιστεύει ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι στο πλευρό των «πρασίνων». Ο ΑΣ κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που μπλόκαρε τα 7 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: «Το Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχει τις συμβάσεις του Δημοσίου είτε με συλλόγους είτε με ιδιώτη. Για πρώτη φορά ήρθε σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και έναν αθλητικό σύλλογο. Δεν υπάρχει εμπειρία σε αυτό. Η απόφαση που βγήκε και είναι αρνητική για τον Παναθηναϊκό δεν είναι κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο. Δεν είναι κάτι το περίεργο. Λειτουργεί περίεργα το εν λόγω Συνέδριο, ειδικά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δουλειά του είναι να ελέγχει αν είναι νόμιμη ή όχι μια σύμβαση».

Για τα επόμενα στάδια στο θέμα: «Κατατέθηκε σήμερα η αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η απόφαση θα ληφθεί μέσα στις επόμενες 30 ημερολογιακές ημέρες. Ο Παναθηναϊκός έχει στείλει την προγραμματική σύμβαση, έχει δείξει την πρόθεσή του ήδη. Εφόσον εγκριθεί το κονδύλι, θα συντάξουμε την τελική σύμβαση, στη συνέχεια θα γίνει διεθνής διαγωνισμός, θα υπάρξει ανάδοχος και στη συνέχεια θα υπογράψει συμφωνία η Περιφέρεια με τον ανάδοχο. Στη συνέχεια η συμφωνία θα πάει στο Ε.Σ. ξανά και εφόσον την εγκρίνει και αυτή, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα».

Για το πλάνο σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το κονδύλι: «Η πληροφόρησή μας είναι ότι η Περιφέρεια είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό ώστε να γίνει το έργο. Η Περιφέρεια δεν θα παραστεί στο Ελεγκτικό Συμβούλιο τώρα, για πολιτικούς λόγους. Ωστόσο, η Περιφέρεια έχει προβλέψει το ποσό αυτό για τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τις πηγές μου και αυτό από μόνο του μου λέει ότι η Περιφέρεια θέλει να εγκριθεί η σύμβαση. Αν δεν εγκριθεί, σημαίνει ότι θα πάμε σε νέα σύμβαση».

Για τον Βοτανικό: «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει… απαγκιστρωθεί. Ακόμη και το έργο ανακαίνισης της Λεωφόρου, εξαρτάται από τη Διπλή Ανάπλαση. Το 2006 ο Παναθηναϊκός έδινε τη Λεωφόρο και έπαιρνε στο Βοτανικό χτισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, χτισμένο γήπεδο μπάσκετ, χτισμένο γήπεδο για τον Ερασιτέχνη και χτισμένο Κολυμβητήριο. Τώρα ο Παναθηναϊκός δίνει τη Λεωφόρο και παίρνει χτισμένο γήπεδο για τον Ερασιτέχνη, χτισμένο Κολυμβητήριο και χωροθέτηση για γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός δεν το θέλει αυτό. Πλέον, όπως έχουν φτάσει τα πράγματα, η Λεωφόρος έχει άδεια λειτουργίας που σχετίστηκε με τη Διπλή Ανάπλαση, η οποία είναι διάρκειας πέντε ετών. Αν περάσουν αυτά τα πέντε χρόνια που ξεκίνησαν τον Φλεβάρη του 2013, το γήπεδο της Λεωφόρου παύει να έχει άδεια λειτουργίας. Δεν γκρεμίζεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά προβλήματα, όμως αν υπάρχει διάθεση να φτιάξουμε νόμους με βάση το Σύνταγμα, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Για το αν υπάρχουν δυσκολίες για χτίσιμο γηπέδου στη Λεωφόρο: «Στόχος δεν είναι να χτίσουμε γήπεδο που θα δυσκολεύει την περιοχή. Είναι κακό να δημιουργήσει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ένα γήπεδο που θα είναι ενεργειακά αυτόνομο και θα προσφέρει ενέργεια στα γύρω νοσοκομεία; Κοντά στο γήπεδο είναι το Γκύζι, η Κυψέλη. Αυτές οι περιοχές θα επωφεληθούν από το γήπεδο του Παναθηναϊκού επιχειρηματικά. Έχουμε μάθει να βλέπουμε το γήπεδο πάνω στην Αλεξάνδρας. Τα δυο σχολεία που είναι κοντά στη Λεωφόρο είναι ανενεργά και αν το άλλο μεταφερθεί σε σύγχρονο κτήριο θα ήταν κακό;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: