Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο «πρωτάρης» Νίνης, ο Μπέργκ και ο... Στάικος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Σωτήρη Νίνη , που έχει την δίψα του... πρωτάρη, τον Μπέργκ, που τον περιμένει και τον 19χρονο Πασχάλη Στάικο.
O Σωτήρης Νίνης επιστρέφει με την φανέλα του Παναθηναϊκού μετά από δυόμισι χρόνια και αυτό είναι το καλό νέο. Ο Νίνης θα παίξει αύριο στα Χανιά και από αυτά, που μας λένε οι συμπαίκτες του καταλαβαίνουμε, ότι ο Σωτήρης έχει την κάψα και το κίνητρο να παίξει, όπως και τότε όταν άρχισε την καριέρα του. Τότε στο ματς με το Αιγάλεω, που είχε εντυπωσιάσει στην πρώτη του εμφάνιση. Αυτό για μένα είναι και το πιο ευχάριστο για τον Νίνη. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τα ξέρουμε. Το αν μπορεί να δώσει κάθετη πάσα, η ασίστ για γκολ τα ξέρουμε.
Επίσης και αν μπορεί να σκοράρει σαν μέσος το ξέρουμε. Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια -κυρίως λόγω δικών του λαθών και λιγότερο λόγω λαθών, που έκαναν οι προπονητές του- έκανε βήματα πίσω. Ο ίδιος ο Σωτήρης ξέρει, ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία, για να την πιάσει από τα μαλλιά και να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Αυτό του έχει δώσει μεγάλο κίνητρο, για να δουλέψει και να παίξει όσο καλά μπορεί. Δεν περιμένω να δω τίποτα σπουδαίο από τον Νίνη στο ματς με τα Χανιά. Εξάλλου πρόκειται για ένα παιχνίδι, που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Παναθηναϊκό, που παίζει μόνο την πρώτη θέση και όχι την πρόκριση, που έχει πάρει στο κύπελλο.
Η διάρκεια μετράει για μένα και αν ο Νίνης σε αυτό το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα δώσει την ποιότητα, που λείπει από την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και νομίζω ότι είναι φανερό. Έχω την αίσθηση και την πληροφόρηση , ότι ο Νίνης επιστρέφει με την δίψα του... πρωτάρη και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα στη συνέχεια. Και θυμηθείτε, ότι μεγαλύτερο κέρδος από την παρουσία του Νίνη στη συνέχεια θα έχει ο Μπέργκ, που λέει τα καλύτερα λόγια για τον Σωτήρη από αυτά, που βλέπει στις προπονήσεις και από αυτά που είδε στο φιλικό με την ΑΕΚ, που έπαιξαν μαζί.
ΥΓ: Στην αποστολή της ομάδας, που παίζει αύριο στα Χανιά είναι και ο Πασχάλης Στάικος. 19 χρονών αμυντικό χαφ από τις Ακαδημίες. Ξεπέρασε πλήρως ένα προβληματάκι που είχε και είναι πλέον έτοιμος να μπει σιγά-σιγά στην πρώτη ομάδα. Πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη, αμυντικό χαφ. Θυμηθείτε το όνομά του, θα μας απασχολήσει…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: