Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πες μου τι άμυνα έχεις, να σου πω τι ομάδα είσαι!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τις τελευταίες τεσσάρες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ποιος είναι προσγειωμένος, ποιος έχει ποιότητα και ποιος τις... δευτεράντζες; Παιχνίδια προετοιμασίας είναι, οπότε και να χάσεις, δεν μετράει σε καμία βαθμολογία. Ούτε τρείς πόντους παίρνεις στη νίκη, ούτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ήττα. Όπως και να το κάνουμε, όμως, ποτέ κανένας όταν έφαγε τέσσερα γκολ, δεν ένιωσε τρισευτυχισμένος.

Προσγειωμένος…
Θες, δεν θες φεύγεις με το κεφάλι κάτω, λοιπόν. Προσγειωμένος. Και ειδικά όταν χάνεις από την Χοφενχάιμ που γλίτωσε τον υποβιβασμό στην μπουντεσλίγκα στα μπαράζ ή από την μικρομεσαία γαλλική ομάδα Βαλενσιέν.
Να φτιάξει άμυνα
Ο κόσμος του Ολυμπιακού χάρηκε και με το δίκιο του όταν είδε τον Σαβιόλα στα κόκκινα. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά πλέον με τόσες καλές μεταγραφές. Και ο Μίτσελ πρέπει να φτιάξει άμυνα πρώτα απ’ όλα. Αυτό είναι φανερό από τα φιλικά που έχουμε δει ως τώρα.
Την ποιότητα
Στην επίθεση, άλλωστε, ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα για να σκοράρει όταν θα ενσωματωθούν όλες οι μεταγραφές.
Δεν πατάει καλά
Στην άμυνα, όμως, ο Ολυμπιακός δεν πατάει καλά. Έχει προβλήματα και μοιάζει να αντιδρά αργά στις επιθέσεις των αντιπάλων.
Δεν είχε τέτοια εικόνα
Η αλήθεια είναι πως στα μετόπισθεν δεν έχουν γίνει δα και τόσες αλλαγές από πέρυσι μέχρι φέτος. Ο Χολέμπας, ο Αβραάμ, ο Σιόβας, ο Μανωλάς, ο Μέγιερι ήταν κι από πέρυσι που ο Ολυμπιακός δεν είχε τέτοια εικόνα. Προστέθηκαν μόνο ο Σαλίνο δεξί μπακ και τώρα ο Μεντζανί. Πρέπει, λοιπόν, να μπορέσουν να συντονιστούν ξανά οι ποδοσφαιριστές στην άμυνα, αλλά να βρεθεί λύση και για αμυντικό χαφ.
Όχι α’ γραμμής
Στον Παναθηναϊκό η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Αμυντικούς α’ γραμμής οι πράσινοι δεν διαθέτουν, αφού το μπάτζετ είναι περιορισμένο. Αν, λοιπόν, ο ένας παίκτης δεν τρέχει για τον άλλον, κι εννοώ και τους δέκα που αγωνίζονται, η ομάδα θα βρίσκεται εκτεθειμένη αμυντικά όλη την ώρα, όπως έγινε με τους Γάλλους.
Έτσι θα καλυφθούν τα κενά
Μόνο έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει ότι θα καλυφθούν κάπως τα κενά που έχει στην άμυνα. Μέσα από την ομαδικότητα και την υπερπροσπάθεια για 90 λεπτά κάθε 90λεπτο. Η παραμικρή αδράνεια δεν συγχωρείται. Επίσης, ο Μέντες χρειάζεται βοήθειες στον άξονα. Δεν μπορεί μόνος του να κόβει και να ράβει. Δείχνει ακόμα βαρύς.
Χωρίς άμυνα δεν πας πουθενά
Ανεξάρτητα από τα φιλικά των ομάδων που ούτως ή άλλως δεν σημαίνουν και κάτι αφού είναι ματσάκια προετοιμασίας, η ουσία είναι μια. Χωρίς άμυνα δεν πας πουθενά. Κι αυτό ισχύει για όλους τους συλλόγους του κόσμου. Πες μου τι άμυνα έχεις, λοιπόν, να σου πω τι ομάδα είσαι. Από εκεί ξεκινάνε όλοι πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο… Και καλό είναι να το έχουν υπ’ όψιν τους και οι ελληνικοί σύλλογοι, ανάλογα τι στόχο έχει βάλει ο καθένας.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: