Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τρινκιέρι: «Δεν θα μας δώσουν… τσάμπα το μετάλλιο»

Πολλή δουλειά και υπερβάσεις χρειάζεται η Εθνική για να φτάσει στην κατάκτηση μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όπως δήλωσε στη SportDay ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι.

Τρινκιέρι: «Δεν θα μας δώσουν… τσάμπα το μετάλλιο»
Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν συμφωνεί με όσους συγκαταλέγουν την Ελλάδα στα μεγάλα φαβορί του Ευρωμπάσκετ. Δεν παύει να πιστεύει, ωστόσο, στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, αν και σημειώνει πως δεν θα χαριστεί κανένας στην «επίσημη αγαπημένη» και θα πρέπει να το κατακτήσει με πολλή δουλειά και το σπαθί της στα παρκέ της Σλοβενίας.

Αναλυτικά, ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε στη SportDay για:

-την πορεία της προετοιμασίας: «Κάθε μέρα μαθαίνω και εγώ πράγματα από τους παίκτες μου. Οι πρώτες μέρες είναι πραγματικά εξαιρετικές και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Είναι μια διαφορετική κατάσταση και υπάρχει θετική αύρα και διάθεση για σκληρή δουλειά. Για αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και η προσωπικότητα των παικτών μου. Νιώθω ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης καθώς διαθέτουμε καλή ομάδα και μάλιστα πολύ έξυπνη και από την πλευρά μου θέλω να τα κάνω όλα σωστά και έχω ένα πιστεύω. Όποιος θέλει να επιτύχει, είναι υποχρεωμένος να δουλεύει όσο πιο πολύ μπορεί, κάθε μέρα όλη μέρα».

-το στόχο του μεταλλίου: «Όλοι μπορούν να πουν ότι θέλουν μετάλλιο, εγώ μπορώ να πω ότι θέλω μετάλλιο, αλλά το θέμα είναι πώς οι λέξεις θα γίνουν πραγματικότητα. Μεταξύ της θεωρίας και της πράξης υπάρχει σημαντική διαφορά. Αν θέλουμε μετάλλιο πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε. Κανείς δεν θα μας το δώσει τσάμπα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι κάθε μέρα να ξεπερνάμε τα όριά μας και δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί, ασχέτως τι πιστεύουν οι άλλοι. Υπάρχουν άλλωστε ομάδες με πολλή καλή παράδοση όπως η Ρωσία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Σλοβενία. Θεωρώ ότι η ομάδα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες, θα είναι αυτή που θα φτάσει μέχρι τον τερματισμό και θα γυρίσει πίσω στην πατρίδα της έχοντας στις αποσκευές της κάποιο μετάλλιο και πιθανότατα το χρυσό».

-την αναμέτρηση στην πρώτη φάση με την Ιταλία: «Το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία θα έχει αρκετή συναισθηματική φόρτιση, ιδίως στο άκουσμα των εθνικών ύμνων. Αλλά μετά θα πρέπει να σκεφτούμε αποκλειστικά τον δύσκολο αντίπαλο, δεδομένου ότι η Ιταλία θα έχει τρεις ΝΒΑers όπως ο Μπαρνιάνι, ο Μπελινέλι και ο Ντατόμε. Πέραν αυτού, όμως, όλος ο πρώτος γύρος έχει δυσκολίες».

-την παράλληλη ενασχόληση με την Ούνιξ: «Δεν είναι κάτι παράλληλο γιατί είχα την τύχη να έχω σχεδόν ολοκληρωμένο το ρόστερ πριν έρθω στην Ελλάδα. Είχα ήδη οργανώσει τα πράγματα στην Ούνιξ και μπορώ να επικεντρωθώ στην Εθνική».

-την αγάπη του για το μπάσκετ: «Αυτή δεν είναι δουλειά. Είναι το πάθος μου. Και γι' αυτό δεν κουράζομαι όταν το κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: