Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Δεν είναι αμελητέα ποσότητα ο ΠΑΟΚ»

Δυνατός αντίπαλος η Μέταλιστ και μειονέκτημα η άδεια Τούμπα. Κατά τον Νίκο Σπυρόπουλο όμως, ο ΠΑΟΚ μπορεί να επιβεβαιώσει απέναντί της πως «δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη».

«Δεν είναι αμελητέα ποσότητα ο ΠΑΟΚ»
Η Μέταλιστ είναι ισχυρή ομάδα.

Κι ένας από τους δυνατότερους αντιπάλους που θα μπορούσαν να πέσουν στον ΠΑΟΚ.

Κι ο «δικέφαλος του Βορρά» όμως, κατά τον Νίκο Σπυρόπουλο, «δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη».

Εφόσον αγγίξει λοιπόν απόλυτα επίπεδα συγκέντρωσης -όπως τόνισε στο «Βήμα της Κυριακής» ότι πρέπει να κάνει- θ’ ανταποκριθεί στην πρόκληση των αγώνων μαζί της.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σπυρόπουλος

Για τη δυναμικότητα της Μέταλιστ: «Όπως άλλαξαν τα πράγματα στην κλήρωση την τελευταία στιγμή με την αθώωση της Φενέρμπαχτσε, ήταν δεδομένο ότι θα παίζαμε απέναντι σε κάποια πολύ δυνατή ομάδα.

Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη μελέτη για να καταλάβουμε ότι η Μέταλιστ θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην επίθεση, ενώ δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έχει χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα.

Γενικά, πρόκειται για μια ομάδα που έχει εισέλθει στην ελίτ του ουκρανικού ποδοσφαίρου, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη, οπότε θα πρέπει να έχει τον σεβασμό μας».


Για το πώς πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του δεν είναι επίσης μια αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια έχει ανατρέψει πολλές φορές τα εις βάρος του προγνωστικά. Στην Ευρώπη δεν είναι τόσο ξεκάθαρες οι διαφορές σε αυτό το επίπεδο.

Εμείς για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας θα πρέπει να αγγίξουμε απόλυτα επίπεδα συγκέντρωσης και να ξεπεράσουμε κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι θα παίξουμε χωρίς θεατές στο πρώτο παιχνίδι».


Για το πόσο θα επηρεάσουν οι άδειες εξέδρες: «Σίγουρα η άδεια Τούμπα είναι ένα μειονέκτημα, γιατί ειδικά οι ξένες ομάδες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε μια καυτή ατμόσφαιρα. Οι Ουκρανοί έχουν ήδη παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια τους, αλλά κι εμείς προερχόμαστε από μια δυνατή προετοιμασία. Όπως και να έχει, ανυπομονούμε γι’ αυτούς τους αγώνες, που είναι μια πρόκληση για όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: