Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σηφάκης: Υιοθετούμε τα «θέλω» του Σάντος

Για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2012 τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Σηφάκης με δηλώσεις που έκανε το Σάββατο στον «Sentra 103,3».Ο τερματοφύλακας του Άρη ισχυρίστηκε πως το «μείγμα» ανάμεσα σε έμπειρους και νέους ποδοσφαιριστές είναι καλό, τόνισε πως παιχνίδι με παιχνίδι θα μπαίνουν περισσότερο στην φιλοσοφία του Σάντος και είπε ακόμα πως ο Πορτογάλος αποδεικνύει με τις κλήσεις του πως ανταμείβει όσους είναι σε καλή κατάσταση.

Αναλυτικά, ο Σηφάκης μίλησε:

Για το μικρό μέσο όρο ηλικίας της Εθνικής:

«Η ομάδα έχει χαμηλό όριο ηλικίας και αυτό είναι καλό. Υπάρχει νέο αίμα, που διψάει για διακρίσεις. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές με εμπειρία και είναι καλό για την ομάδα να έχει νέους και έμπειρους αθλητές.

Για το παιχνίδι με την Λετονία:

«Όσο δεν χάνει η ομάδα είναι καλό. Τώρα αυτό που θέλουμε είναι δυο νίκες. Ακόμα και η ισοπαλία δεν μας κάνει. Μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ με τη Λετονία. Παίξαμε αρκετά καλά. Στο πρώτο ημίχρονο θέλαμε πολύ να πετύχουμε κάποιο τέρμα και γι' αυτό κάναμε κάποιες βεβιασμένες κινήσεις. Παρόλα αυτά παίξαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και πετύχαμε ένα πολύ ωραίο γκολ. Η ομάδα είχε σιγουριά και στα 94 λεπτά που αγωνίστηκε. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις. Δεν κάνανε κάποια επικίνδυνη φάση οι παίκτες της Λετονίας και δεν μας δημιούργησαν κάποιο άγχος. Πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι υιοθετούμε τα θέλω του Σάντος».

Για την αναμέτρηση με τη Γεωργία:

«Κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο με τη Γεωργία και αυτό γιατί δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Από εκείνο το σημείο έπεσε η ψυχολογία μας και υπήρχε νευρικότητα. Στο δεύτερο, όμως, ημίχρονο η ομάδα ήταν πολύ καλή. Γενικώς υπάρχει ανοδική πορεία τώρα στην ομάδα. Θέλουμε να το κρατήσουμε αυτό και να ήμαστε ακόμα καλύτεροι και την Τρίτη».

Για την ομοιογένεια της Εθνικής:

«Υπάρχει επικοινωνία και αλληλοκάλυψη και με τον Αβραάμ και με τον Παπασταθόπουλο. Είμαστε πιο ομοιογενείς τώρα. Οι περισσότεροι ήμασταν μαζί και στην Ελπίδων. Βάζουμε φωνές εκεί που πρέπει. Είναι καλό να μιλάς μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις κλήσεις του Σάντος:

«Με τις μέχρι τώρα κλήσεις που κάνει ο Σάντος, δείχνουν ότι ανταμείβει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται καλά με τις ομάδες τους, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η Εθνική έχει παιχνίδι. Είναι σωστό και λογικό αυτό, γιατί με αυτό τον τρόπο, εκτός του ότι τους ανταμείβει, δίνει κίνητρο και στους άλλους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ακόμη κληθεί στην Εθνική, να δουλέψουν περισσότερο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Φετφατζίδης. Είχε δυο καλούς μήνες, είχαμε κάποιες απουσίες και του δόθηκε η ευκαιρία και έτσι έκανε και την πρώτη του συμμετοχή. Αυτό είναι θέμα φιλοσοφίας και νοοτροπίας. Κάθε προπονητής έχει τα δικά του πιστεύω. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμοζόμαστε στην φιλοσοφία του εκάστοτε προπονητή για να μπορέσει να λειτουργήσει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται».

Για την θέση του τερματοφύλακα:

«Τον τερματοφύλακα τον κουράζουν περισσότερο οι προπονήσεις και όχι οι αγώνες. Στα παιχνίδια απλώς υπάρχει ψυχολογική κόπωση. Υπάρχει λίγη κούραση, γιατί δεν ξεκουράστηκα πολύ μετά το Μουντιάλ και επιπλέον με τον Άρη ξεκινήσαμε γρήγορα τις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη. Το θετικό είναι ότι πάμε αρκετά καλά και με την Εθνική και με τον Άρη και η ψυχολογία είναι ανεβασμένη. Είναι καλό να παίζει πολλούς αγώνες ένας τερματοφύλακας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: