Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Όπως και πέρυσι. Νίκη Εργοτέλη με 1-0 επί της Ξάνθης στο Παγκρήτιο


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Εργοτέλης νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Παγκρήτιο Στάδιο, και πάλι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Ντιέγκο Ρομάνο στο 63' ήταν ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στους Κρητικούς. Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα η Ξάνθη λόγω αποβολής του Μπέρτου στο 64'.

Φτωχό θέαμα

Το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και το καλύτερο για τον λίγο κόσμο, που βρέθηκε στις εξέδρες του Παγκρήτιου.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία ελαφρά υπεροχή, σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορεί να πει κανείς πως… καθήλωσαν τον αντίπαλό τους.

Λίγες οι καλές στιγμές

Σε ότι αφορά τις καλές στιγμές του πρώτου 45λέπτου, ο Χίμπλινγκερ είχε μια δυνατή κεφαλιά στο 3’, που εξουδετέρωσε ο Γκσπούρνινγκ.

Στο 6’ και στο 8’ ο Λεάλ προσπάθησε να φανεί απειλητικός χωρίς επιτυχία, ενώ στο 33’ το σουτ του Ολίσε από ευνοϊκή θέση έφυγε δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Τελευταία καλή φάση ήταν η κεφαλιά του Λεάλ στο 42’ μετά από σέντρα του Γιαλούση, που έφυγε δίπλα από τα καρέ της Ξάνθης.

Από την πλευρά τους, το μόνο που είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι ήταν ένα αδύναμο σουτ του Φλίσκα στο 16’, το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Δασκαλάκης.

Μεγάλη ευκαιρία ο Λεάλ

Στην επανάληψη, ο Σέρχιο Λεάλ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 50’ , την καλύτερη του αγώνα, με τον Ουρουγουανό να στριφογυρίζει μέσα στην περιοχή και να πλασάρει και με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει στο 60’, με τον Στρμπα να εκτελεί δυνατά ένα φάουλ, τον Δασκαλάκη να απομακρύνει με γροθιές και τον Στιούαρτ να κάνει νέο σουτ, που έφυγε ψηλά άουτ.

Γκολ για τον Εργοτέλη, αποβολή ο Μπέρτος

Στο 63’ οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, σε μια στιγμή που δεν προμηνυόταν κάτι τέτοιο. Ο Λεάλ έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Μπούντιμιρ, ο οποίος με τη βοήθεια της τύχης βρήκε τον Ρομάνο.

Ο Αργεντινός άσος με δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα και πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα.

Σα να μην έφτανε το γκολ που δέχτηκε, τα πράγματα για την Ξάνθη έγιναν ακόμα πιο άσχημα, καθώς στο 64’ ο Μπέρτος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Εν συνεχεία και συγκεκριμένα στο 67’, ο Γιαλούσης έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ και να αποσοβήσει το 2-0.

Κοντά και σε δεύτερο γκολ…

Μετά το 1-0 και με το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ τους, οι παίκτες του Καραγεωργίου έπαιξαν πιο απελευθερωμένα, φτάνοντας κοντά και σε δεύτερο τέρμα.

Στο 74’ ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ γυριστή κεφαλιά του Μπούντιμιρ, ενώ στο 80’ το μακρινό σουτ του νεαρού Χρυσοφάκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Σπάθα βρήκε τον Εργοτέλη να πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και να φτάνει τους 6 βαθμούς, ενώ αντίθετα η Ξάνθη έμεινε στους 2.

Συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Ολίσε (80' Oρφανός), Μπέτο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (57' Χρυσοφάκης), Λεάλ, Μπούντιμιρ (90+1' Καρέλης)

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Αντεφέμι (88' Μπούγκα), Γκλέισον, Στιούαρτ, Φλίσκας, Στρμπα (83' Μάνδαλος), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πόι (55' Μπεκαμένγκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: